Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      cytrynowy

cytrynowy

(3 wyniki)
    • Dziewczyny czy znacie jakiś [u]sprawdzony[/u] przepis na tartę cytrynową? Ale podkreślam - sprawdzony. Spód (pół)kruchy, a na wierzchu taki jakby kremik, masa o smaku wyraźnie cytrynowym. Córa moja robiła dzisiaj z jakiegoś przepisu znalezionego w starej gazecie, ale jedna wielka masakra z tego wyszła; mam wrażenie, że ktoś pomylił czasy pieczenia i proporcje składników. A córce akurat pieczenie ciast wychodzi dobrze, więc raczej to nie kucharki wina ;-) Z góry dziękuję za podpowiedzi.
    • Hej. Piszę aby się pochwalić. Zrobiłam cytrynowy tort! Stoi w lodówce piękny jak beza i zajmuje mi całą półkę! Już nie mogę się doczekać by go spróbować. Mała śpi i niczego się nie spodziewa. Mąż ogląda "Ducha", a ja zabieram się za pierniki - ciasto zostało mi jeszcze ze świąt. Wreszcie mogę się Wam odwdzięczyć. Mam super przepis na biszkopt: 5 jajek tyle cukur ile waży pięć jajek tyle mąki ile ważą cztery jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia. jajka ubijacie z cukrem tak, by ...
    • Hej. Dziewczyny, tym razem mam prośbę o przepis na tort. Za tydzień moja córeczka kończy dwa lata. Chciałabym upiec jej jakiś super tort. Oczywiście nie mam za grosz doświadczenia. Jestem pewna, że mi pomożecie. Bardzo wam dziękuję!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się