cytrynowy

(9 wyników)
  • Jak usunąć osad po herbacie z kubka? Z tym, że ten osad (?, kamień?) jest taki jakiś... utrwalony przez zmywarkę - pracowa, niby myje, ale bardzo często chyba samą wodą, bo się wyciąga jeszcze bardziej zasyfione kubki, niż były przed włożeniem :( I tak zrobiły się takie poherbaciane smugi, których nie rusza już żaden płyn do zmywania ani cif :( W wyszukiwarce znalazłam o occie, cytrynie, sodzie i soli... ale na jakiej zasadzie? ze np rozpuszczam torebkę kwasku cytrynowego albo sody w kubku ...
  • Coś mi się obiło o uszy (albo oczy) że wstawia się miseczkę z czymś (octem?) i gotuje w mikrofali, potem ponoć przyschnięty brud schodzi bez wysiłku.
  • Jak w temacie. Krem cytrynowy. Od cholery mi tego zostało, wystarczyłoby na pół kolejnego tortu albo na cały mały. Jutro wyjeżdżam, więc nie upiekę niczego :-) Co zrobić z tym kremem, można zamrozić?
  • Kupiłam odkamieniacz taki w proszku, dość spore opakowanie. Zalecany do pralek, zmywarek, czajników itd. Pralka z odkamienienia chyba zadowolona, trudno zgadnąć, natomiast z czajnikiem - tragedia. Caly odkamieniacz wykipiał, produkując masę piany, a na spirali (bo to elektryczny) nie ma wprawdzie kamienia, ale jest jakis taki nalot koloru rdzy. Martwie sie, czy nie wypalilo kamienia tak skutecznie, ze zniszczylo spirale :( Miała tak któraś z Was?
  • jak w temacie- macie sprawdzone sposoby? dziekuje serdecznie za odzew
  • Drogie Panie, wciąż uczę się być WDPD, różnie wychodzi... mój chłopak i współlokator w jednym ma za tydzień urodziny i Hjuston, mamy problem! Obiecałam mu ciasto, takie urodzinowe, prawie- tort. Bardziej uroczyste ciasto, o tak nazwijmy. Szanowny Pan ma uczulenie na orzechy plus owoce pestkowe świeże. Także trochę ogranicza mi to pole działania. Czekolady jak najwięcej ;) Pomożecie jakiś przepis stworzyć?
  • Kamień(10)

Czym skutecznie usunąć kamień ze słuchawki prysznicowej (sitka)? Może jakieś domowe sposoby?
  • wiem, że jest sporo osób, które na niego polują, ale niestety...Pytałam u źródeł, nie ma go i nie będzie, ponieważ wprowadzono nowy produkt, czyli te tabletki 3 w 1. Jestem zła.
  • Niedawno kupiłam nowy czajnik ze stali nierdzewnej, niestety woda ugotowana w tym czajniku ma jakiś niedobry posmak. Jak można sobie z tym poradzić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się