Dodaj do ulubionych

Tarta cytrynowa

17.03.13, 20:18
Dziewczyny czy znacie jakiś sprawdzony przepis na tartę cytrynową? Ale podkreślam - sprawdzony. Spód (pół)kruchy, a na wierzchu taki jakby kremik, masa o smaku wyraźnie cytrynowym. Córa moja robiła dzisiaj z jakiegoś przepisu znalezionego w starej gazecie, ale jedna wielka masakra z tego wyszła; mam wrażenie, że ktoś pomylił czasy pieczenia i proporcje składników. A córce akurat pieczenie ciast wychodzi dobrze, więc raczej to nie kucharki wina wink
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • kosmopolis Re: Tarta cytrynowa 17.03.13, 20:23
      Robiłam tę
      www.mojewypieki.com/przepis/tarta-cytrynowa
      Podobno na drugi dzień jest lepsza. Trudno mi to potwierdzić, bo zniknęła za szybko smile
      • aquarianna Re: Tarta cytrynowa 18.03.13, 19:29
        kosmopolis napisał(a):

> Robiłam tę
        > www.mojewypieki.com/przepis/tarta-cytrynowa

Jajka na pewno całe?
        Bo my też miałyśmy przepis, że całe jajka i obawiam się, że właśnie dlatego krem się nie udał sad Taka paciaja z tego wyszła. Jajecznica na kwaśno-słodko wink
        I teraz chcę zrobić z samymi żółtkami (tak jest zresztą w pozostałych przepisach), ew. białka ubić na pianę i dodać odrobinę piany.
    • bombastycznie Re: Tarta cytrynowa 17.03.13, 22:34
      anjaxgotuje.pl/przepisy/Tarta%20cytrynowa.html banalnie prosta w przygotowaniu, bardzo smaczna i mocno cytrynowa, można dodatkowo udekorować bitą śmietaną
    • pinkdot Re: Tarta cytrynowa 17.03.13, 22:45
      Moja ulubiona: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,129362686,129362686.html
      • saszanasza Re: Tarta cytrynowa 18.03.13, 21:11
        pinkdot, a gdzie można kupić te digestive i graham coś tam????
        • pinkdot Re: Tarta cytrynowa 18.03.13, 22:29
          Herbatniki Digestive chyba w Polsce wystepuja, google mi mowi, ze pod marka Lu. To te okragle, pelnoziarniste. Grape Nuts nie uzywalam, bo u nas w sklepach tego nie ma, podalam w przepisie bo tak bylo w oryginalnym Delii.
          • saszanasza Re: Tarta cytrynowa 19.03.13, 07:47
            dzięki, poszukam w takim razie w neciesmile
    • aquarianna Re: Tarta cytrynowa 18.03.13, 19:25
      Dziękuję bardzo za przepisy - w weekend będziemy walczyć dalej smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka