Forum Kobieta Porady domowe
ZMIEŃ
      cytrynowy

cytrynowy

(20 wyników)
    • Postanowiłam postawić krzyżyk na różnych chemicznych substancjach (ew. używać ich sporadycznie). Zrobiłam miksturę woda plus ocet z olejkiem lawendowym i używam (w spryskiwaczu) niemalże do wszystkiego; bardzo sobie chwalę; do tego cytryna, kwasek cytrynowy i soda oczyszczona. Do peelingu zlewu ekstra :) Teraz przymierzam się do płynu do zmywania naczyń, w necie chodzi jeden przepis: 2 litry ciepłej wody, 5 gramów płatków mydlanych (ew. zetrzeć kostkę mydła na tarce), łyżka octu i łyżka s...
    • Jak?
    • pytanie jak w temacie... mój czajnik jest po prostu obrośnięty kamieniem, nie wiem jak sobie z tym poradzic bedę wdzięczna za podpowiedzi...
    • Witam Mam problem z kafelkami w łazience, nie moge ich doczyścić. Probowalam proszkiem do prania, ludwikiem, jest to tak jakby stary brud , takie strózki wody jakby splywały, chyba jest to tłuste skoro nie ruszyly go moje specyfiki. Prosze doradzcie mi jak sie tego pozbyc , moze jest jakis naturalny srodek ???. Dziekuje
    • Jak usunąć kamień z czjnika elektrycznego? Znacie jakieś sposoby?
    • Wlewam do żelazka wodę przegotowaną, ale to i tak nie chroni żelażka przed zbieraniem sie kamienia. Wiem, ze można też wlac wode destylowaną, ale chcę najpierw odkamienić to nieszzczęsne żelazko, czy znacie jakieś sposoby na to?? Będę wdzięczna za wszelkie rady pozdrawiam Dagab3
    • Kupilam śpioszki dla mojego maleństwa i przedwczoraj wypralam je a ze byla ladna pogoda wywiesilam na dwor i nie zauwazylam ze przypielam go zardzewialym spinaczem :( Spiszki sa niebieskie plamka niestey na środku. Prosilam bym o pomoc z gory dziękuje
    • Jak go eliminujecie?
    • Witam. W domu mam strasznie twardą wodę. Do tego stopnia że czajnik elektryczny pokrył się od środka kamieniem, na plastikowych ściankach. Szorowałam ale niewiele to pomaga. Są jakieś sposoby żeby pozbyć się kamienia? Bo woda z tego czajnika jest niesmaczna. Z góry dziękuję za rady.
    • kupiłam spódnicę na wyprzedaży, ale z żółą plamą. Nic nie daje sobie z nią rady-vanish, ace, wybielinka, teraz posypałam sodąi czekam... pomżcie.. tak mi sie marzyła ta spódnica.. ;-(((
    • Mam czajnik tak "obrosniety" kamieniem kotlowym (weglanem wapnia), ze jak pije herbate to zostaje mi osad na zebach. Zastanawialem sie czy czysczenie mechaniczne cos da, wiem ze chemiczne napewno, ale nie wiem czym, prosze o pomoc, z gory dziekuje
    • proszę o radę
    • Mam problem z nieprzyjemnym zapachem w zmywarce (AEG). Początkowo myślałam, że to jedzenie na naczyniach bo zmywamy raz na 2/3 dni (duża zmywarka a nas jest tylko dwoje i nie chcę włącząć jej codziennie w połowie pustej ze względu na zużycie prądu i wody). Zaczeliśmy więc dokładnie spłukiwać resztki jedzenia z naczyń przed włożeniem ich do zmywarki. Ale to na niewiele się zdaje. Dzisiaj zauważyłam, że ten zapach (może nie tak intensywny) wydobywa się nawet jak zmywarka jest pusta ...
    • Witam Walczę o dobrą kawę w swoim małym biurze. Oponentem i rywalem jest czajnik chińskiej produkcji, super tani i ochydnie zajeżdżający mieszaniną plastyku i gumy. Skończyły mi się środki i metody ataku, było: - gotowanie z odkamieniaczem - 5 razy; - gotowanie z kwaskiem cytrynowym - 10 razy; - gotowanie z octem - 10000 razy; teraz ktoś mi podrzucił pomysł: zagotuj w nim fusy z herbaty i na razie pikuś. Może ktoś z Was - drogie Panie - zna swój lub babciny sposób na pokonanie ch...
    • dziewczyny jak oczyscic czajnki elektryczny z kamienia??
    • macie może pomysł jak usunąć z muszli klozetowej baaaaaardzo wielki osad z kamienia???? dodam ze reklamowane srodki typu cilit czy domestos za bardzo się nie spisały!!!!
    • mysle o tym szklanych przy ekspresie do kawy. po kazdym myciu zostaje mi plamy takie kolka po wodzie. czym to umyc by wygladalo ja nowe
    • Maznelam jasno-brazowa zamszowa torebke granatowym tuszem od dlugopisu. Czy wie ktos jak pozbyc sie tej krechy z mojej torby? Boje sie sama cos kombinowac...do pralni szkoda kasy. Moze Wy cos wiecie? Dzieki z gory.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się