czasu

(34 wyniki)
  • lece w maju pierszy raz w życiu samolotem . lece do szkocji i mam przesiadke w londynie na inny samolot. czy ktoś może mi powiedziec ile moze mi zająć czasu znalezienie wszystkiego i dostanie się do samolotu w londynie? słyszałem że odprawa jest 30 min przed odlotem i jeśli mam samolot o 12.00 a przyjde o 11.35 to mnie już nie wpuszcza mam samolot z londynu do edynburga po 55 minutach od przylotu i martwie się ze się pogubie i nie zdąze
  • Tak, by można było swobodnie dogadywać się z angielskim pracodawcą i mieć szanse na pracę trochę lepszą niż zmywak czy sprzątanie. Może ktoś ma swoje nietypowe sposoby lub może polecić dobre kursy?
  • żeby w stopniu podstawowym móc porozumieć się w prqacy w sklepie na ulicach Pracował bym był ewentualnie na budowach i okolice, więc rozchodzi mi się o elementarną znajomość języka jednak na tyle zaawansowaną, rzeby kontakty z ludźmi nie były dla mnie i dla nich daremnie uciążliwymi w wyniku bariery językowej. kwartał intensywnej nauki wystarczy?
  • Rumunia i Bulgaria juz stoja za rogiem do wejscia do Uni ,setki tysiace rumunow,bulgarow juz szykuja swoje zdezelowane auta na wyjazd na Zachod ,zacznie sie zalew taniej sily roboczej na niespotykana skale, Rumuni i Bulgarzy przebija w cenach wszystkich ,z pocalowaniem reki beda brac najciezsze roboty budowlane i sprzatania oraz setki innych prac za polowe obecnych stawek,Polacy od stycznia przyszlego roku beda systematycznie i stopniowo wypierani przez tansza sile rob...
  • Witam! Szukam najlepszego posrednika Work and Travel.. byłem w campusie ale obsługa i stosunek do mnie zwalił z nóg, byłem też w columbusie było lepiej.. Ale chciałbym posłuchać jakiś rad doświadczonych ludzi którzy juz byli w stanach i wrócili zadowoleni!! Słyszałem, że podobno furnel jest w miare uczciwy.Jeśli już ktoś korzystał z usług takiego biura to niech sie podzieli swoim doswiadczeniem bo wyłożyc 6000 zł. i mieć jeszcze póżniej problemy to wole pojechać do Ustki na wakacje:) B...
  • JAK MYŚLICIE KTO SIĘ NA TO RZUCA WIADOMO STUDENCI LECZ TYLKO DO CZASU SKOŃCZENIA STUDIÓW NO BO POTEM TO PRZECIEŻ INTELIGENCJA CO MAJĄ PRZYNAJMNIEJ PO 2-3 TYS ZŁ NA RĘKĘ NASĘPNIE LUDZIE ZE WSI DLA KTÓRYCH PRACA W LESIE CZY W POLU NIE JEST OBCA, CI OSIĄGAJĄ DOBRE WYNIKI LECZ NA CZAS ZBIORÓW MUSZĄ POWIERZYĆ GOSPODARKĘ W ZAUFANE RĘCE (SĄSIEDZI DZIECI ITP.)TRZECIA GRUPA CHYBA NAJBARDZIEJ ZDESPEROWANYCH LUDZI PRZEWAŻNIE Z ZAWODOWYM WYKSZTAŁCENIEM OCZYWIŚCIE BEZ PRACY LUB Z TAKĄ PRACĄ ZA...
  • czy kts sie wyboera w najblizszym czsie do pracy, na praktyki na Cypr?moze do Pafos?
  • chodzi mi o prace w firmach, jestem ekonomistka, ale moj ang nie jest perfekcyjny,chce tam pojechac glownie dlatego aby dobrze poznac jezyk, mam poziom intermediate (np w Berlitz), rozumiem teksty pisane, mowione tez, dogadam sie ale robie duzo bledow znam bdb inny jezyk zachodnioeurop.i mam tam zrobione studia wracajac do tematu- jak wyglada takie interview, bo chce wyszukac pracy w Polsce, a potem dopiero zjawic sie w konkretnej firmie, jeszcze musze to logistycznie opracowac ...
  • Za tydzien wyjezdzam do Angli i mam pytaie - ile kosztuje tam fryjzer i solariu( nie jestem maniaczka ale lubie raz na miesiac czy dwa polozyc sie na 10 min) Bardzo dziekuje za odpowiedzi
  • miałam ozliwość załatwienia pracy dla jednej osoby-ja tez byjm jechała.Nie mialam nikogo od "siebie", wiec postanowiłam dać komus mozeliwosc wyjazdy z sieci. A osob szukających pracy i ogłaszajacych sie jest duzo w internecie! Jak to się śkończyło: Wysyłanie niepotrzebnych smsów (koszt), odpisywanie na maile(czas), ujawnienie swoich danych (nie chciałam zeby ktos pomysłał, ze jestem z jakiejś firmy lub oszustem czy pośrednikiem zerującym na cudzym nieszcześciu). Dziś wiem, że nie warto...
  • Witam! Mam mozliwosc wyjechania do pracy w Basingstoke (60 mil na poludnie od Londynu). Praca w magazynie jako Order Picker (co to jest?). Czy ktos z was wie moze lub pracowal w tym miescie. Prace zalatwia posrednik, firma Merit Recruitment. Czy prawda jest, ze w miescie oddalonym 100 km od Londynu wystarczy na jedzenie 50 funto, a za 50 funtow tygodniowo mozna tam wynajac mieszkanie???? Jezeli ktos cos wie, prosze o odpowiedz. Pozdrawiam
  • Witam. Pracuje na wyspie juz 2 miesiace. Dostalem Work permit z Home ofice ale buce przekrecili moje nazwisko. Odeslalem im to z powrotem i nic. A minelo juz kue czasu. Tak wiec czy papier mi jest w ogole potrzebny czy wystarczy ze maja mnie w bazie danch?
  • WP-BAU(17)

Czy ktoś wie coś o firmie WP-BAU?
  • co myslicie o podrozowaniu w ten sposob? Czy moze macie jakies doswiadczenia? :)
  • przynajmniej od czasu do czasu? Kto pracując w Anglii chodził na mecze ligi angielskiej lub gdzieś sam pykał z chłopakami naszymi lub z ANglii? Napiszci gdzie najwięcj grają to tam pojade :) Pozdrawiam serdecznie!
  • Kto z was pracowal w Holandii za posrednictwem Holland Contracting? Planuje z nimi wkrótce wyjechac. Czy to uczciwa firma? I ile to jest na rękę z kwoty 7,41 brutto?
  • Hehe... za 2 tygodnie będę tam mieszkał i pracował w Poole. Jest tam kto?? Słyszałem, że fajnie i ładnie :). Co zobaczyć, gdzie iść... czekam na wszystkie możliwe opninie.
  • od czasu do czasu pisze na forum na temat Uk to co wiem z wlasnych doswiadczen. zapewne wten sposob postepuje wiekszosc forumowiczow. pozniej czytamy posty o tym jak to straszymy, przesadzamy,piszemy nieprawde bo w UK wcale nie jest tak zle, ze wcale nikt nikogo nie oszukuje, ze polacy i posrednicy to w ogole do rany przylozyc. czy osoby ktore nas w ten sposob oceniaja naprawde mysla, ze mamy jakis interes w tym zeby straszyc innych? z mojego ( i mysle, ze innych osob takze) punkt...
  • 2 dni temu wrocilam z wakacji- tydzien z rodzina i znajomymi w polsce, musze przyznac ze wyjatkowo zle przezylam powrot do Irlandii, znow daleko, tanie linie juz nie sa tanie wiec nie wiem kiedy zobacze bliskich kolejny raz... w poniedzialek wzielam sick day, caly dzien plakalam, dzis siedze za biurkiem i pisze, fajna praca, naprawde mili ludzie, siedze i mysle...dlaczego nie ma tak w Polsce? jaki to ma sens- czas ucieka, w kraju coraz wieksze rozp.... i chocbym chciala spakowac si...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się