budzik110 02.12.06, 09:41 Czy ktoś wie coś o firmie WP-BAU? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: joma Re: WP-BAU IP: *.serv-net.pl 08.01.07, 19:13 mój mąż pojechał z tej firmy do hiszpani. nie wiem jakie warunki panu oferują ale nie są oszustami. ma zapewnione wyżywienie i nocleg no i co najważniejsze wypłaty są a czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: WP-BAU IP: *.acn.waw.pl 12.01.07, 13:54 o takiej nazwie jest firma w W-wie odkupuje zadłuzone budowy i kończy je z tego co wiem nie ma problemów z kasą niewiem czy to ta sama firma pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byłypracownik Re: WP-BAU IP: 91.102.113.* 23.01.07, 18:18 Odradzam.Chamstwo osób zarządzaiących,bałagan w prowadzeniu robót, nieżetelność wypłat. Odpowiedz Link Zgłoś
alibaba-teneryfa Re: WP-BAU 02.04.07, 19:53 takiego burdelu nie widziałem na budowach w Polsce.nieżetelność przy wypłatach odradzam współpracy z tą firmą.jedyne co dobre to tylko pogoda na teneryfie.pozdro dla wszystkich chlopaków z turnusu 10-2006.03-2007.ola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alibaba-teneryfa Re: WP-BAU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 17:09 pozdrawiam montera z forum.pana zbyszka z Gorzowa wogle nie kojarze chyba siedział z panem "P"w biurze i dlatego mu się tak podobało że napisał SUPER.Tak było wspaniale że pracownicy uciekali na własny koszt z wyspy,o strajku ponad 40 ludzi nie wspomne. Panu z Gorzowa coś się pomyliło bo jak wiem mamy połowe maja a pieniędzy zaległych nie widać.Niewiem skąd ta firma ma pozwolenie z Ministerstwa Pracy powinni się jej bliżej przyjżeć.POZDRO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byłypracownik Re: WP-BAU IP: 91.102.113.* 23.01.07, 18:23 Odradzam.Chamstwo osób zarządzaiących,bałagan w prowadzeniu robót, nieżetelność wypłat.Po powrocie do Polski ciężko wydobyć od nich wypłatę.Byłem od nich w Hiszpani-na Teneryfie. Odpowiedz Link Zgłoś
74.26w Re: WP-BAU 17.04.07, 21:53 TENERYFA\ pracowałem od pażdziernika do marca 2007 wypłaty były przed czasem na koncie. lecieliśmy do prac a nie darmowe wczasy?następny kontrakt podpisze też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek z Gorzowa Re: WP-BAU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 14:04 Wp. Bau to firma z Gdańska. Pracowałem tam od października 2006 r. do lutego 2007r. płace były na czas, zakwaterowanie i wyżywienie zapewniał pracodawca jak i przelot w obie strony. Pracowało się super, miła atmosfera. Jak nadaży sie okazja jadę tam znowu. Pozdrawiam Zbyszek z Gorzowa . Firma godna polecenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: WP-BAU IP: *.4kroki.net 16.04.07, 12:35 byłem z tej firmy na teneryfie od 28.10.2006 do 10.03.2007. Z kasą było wszystko o.k . ale po powrocie do polski nie moge odzyskać pieniędzy za marzec. Odpowiedz Link Zgłoś
banderas217 Re: WP-BAU 21.07.08, 14:12 to oszusci.odradzam.bylem z nimi na teneryfie.wisza mi jeszcze sporo pieniedzy.wlasciciel i jola to zgrana paka.klamia az milo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monter Re: WP-BAU IP: 194.181.196.* 03.05.07, 12:42 nie polecam tej firmy ,pracowałem w WP-BAU na Teneryfie tylko na początku wypłaty były na czas a póżniej problemy,ostatniej wypłaty nie otrzymałem do dziś,dodam jeszcze że szef firmy niejaki pan P to wyjątkowo fałszywy człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Los baniakos [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 18:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
asasssin Re: WP-BAU 08.01.08, 15:47 tak, byłem pracownikiem wp-bau. Zalogowalem sie gdyż chciałem znales nr tel bo niedostałem jescze :( swiadectwa pracy. Co do firmy oszusci na maxa, pieniadze za prace na teneryfie (10.2006-02.2007) dostałem tylko dlatego ze wziołem udział w strajku (okolo45 osób)> ja jak i reszta niewierzylismy fimie i tylko siła udało sie nam przeforsować zalełe wypłaty! Z tego co wiem osoby które same zrezygnowały, bedz zostały zwolnione zaległych pieniedzy nieotrzymały. System w tej firmie był prosty... wracałes do kraju sam, wynagrodzenia niedostawałes.... Niedostawałes wynagrodzenia tez dlatego, ze byłes tym który w najbliższym czasie miał na WŁASNY koszt wracac do kraju (firma fundowała tylko samolot do niemiec reszta ich nieobchodziła) Pozdrawiam wszystkich tych którzy skumali wielki wałek firmy wp-bau i solidarnie wybronili sie z tego. Mam tylko nadzieje ze reszta która została po nas na wyspie dostała kase, ale sądzac po postach widze ze tak sie niestało.... Odpowiedz Link Zgłoś
sewinn Re: WP-BAU 14.01.08, 13:44 WITAM Zgadzam się z tym co napisałeś w 100% polski niemiec p "P" I TE JEGO POŻAL SIĘ BOŻE KSIĘGOWE Z MOERS TO BANDA ZŁODZIEI NIE PŁACI KASY SZMACI LUDZI.SERDECZNIE POZDRAWIAM CAŁĄ JUŻ CHYBA BYŁA JASZCZUROWNIE ,EKIPĘ NIEBIESKIEGO TRANSITA W SZCZEGÓLNOŚCI SZOFERA NO I CAŁĄ ANNA STRASSE 2 W DUISBURGU {KRYSTEK,SZCZEPAN,ROBSON,KAZIK,WIESIEK I CAŁA RESZTA Odpowiedz Link Zgłoś
radziu8282 Re: WP-BAU 03.06.08, 00:07 Witam wszystkich! Znalazłem ten wątek bo mam możliwość wyjazdu na Gran Canaria jako pracownik firmy WP-BAU. Wypowiedzi na tym forum są jednak jak widać 50/50 dobrych opinii i złych. Jeśli ktoś wie coś jeszcze na ten temat to proszę o kolejne wpisy albo info o tej firmie na r.skowron@interia.eu Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
sewinn Re: WP-BAU 10.06.08, 13:49 RADZIU JAK JESTEŚ ZDROWY JAK TUR,MASZ DUŻO WOLNEGO CZASU I MASĘ KASY TO WYJAZD POLECAM.ALE ZYSKI Z TEJ ESKAPADY TO NIESTETY TYLKO SUPER POGODA NA NIC WIĘCEJ NIE LICZ.TE DOBRE POSTY NA TEMAT WP-BAU TO LIPA JA BYŁEM I WIDZIALEM WIĘC NIKT MNIE NIE NATNIE.POZDRAWIAM ps KUP SOBIE BILET W DWIE STRONY ŻEBYŚ MIAL JAK WRÓCIĆ Odpowiedz Link Zgłoś
6buzka Re: WP-BAU 28.02.14, 08:43 Wp-bau to banda oszustów do tej pory mi nie wypłacili całej pensji i nie zwrócili za bilety od 2 miesięcy słyszę ze przelew pójdzie ze wyszedł ale dojść nie może.Odradzam pracy dla tej firmy oraz firmy Axel GmbH i pana Pyzynskiego to oszust. Odpowiedz Link Zgłoś