czasu

(23 wyniki)
  • No właśnie jak to jest?? Pewne osoby mówią że można przebywać poza USA 364 dni, a na forum przeczytałem że tylko 181 dni. Która teoria jest właściwa??
  • Jak jest roznica w czasie? dziekuje
  • ...dwuletnia restrykcja zakazu wjazdu do Stanow? Czy istnieje jakas mozliwosc, aby ja zlikwidowac lub cokolwiek z nia zrobic? Czy musze siedziec przez dwa lata w kraju nie majac prawa do ubiegania sie o nastepny program i wize? Dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam. Kasa
  • czy ktos z was sie orientuje wtemacie. Czy jezeli wyjade na wize narzeczenska. i tam wezme slub i co dalej, kiedy bede mogła legalnie wyjechac. chcielibysmy w polsce spedziec miesiac miodowy. Pozdrawiam
  • Zegnam(11)

Poniewaz na forum Polonia szaleje pani nadau pozwole sobie pozegnac sie na tym forum, gdzie wiekszosc szanownych kolegow bywa: Ja juz tu nie bede zagladal wiecej. Z tego co wiem, to w pustynii tez pozegnal to forum, jak widac witek mial juz dosyc takze i nie slychac go. Mrouzo, mrzorba, prawdziwyzorba czosnek, cumentator, undocumented alien, nad_oceanem, moze jeszcze pare, to jedna i ta sama osoba. Nie wiem czy yapa takze, w kazdym razie wyzej wymienione nicki to po prostu nad...
  • Zastanawiam sie czy jak stracilam prace a dostalam niedawno wize i jeszcze nie wyjechalam to czy do ambasady przesylane sa informacje wlsanie o tym,ze stracilam prace, w ogole co sie ze mna dzieje? Np ze kogos wywalili ze szkoly, ze stracil prace...
  • wróciłem 2 tygodnie temu z kanady, o wize starałem się w lipcu tego roku, czy jeżeli pójdę starac się w ten poniedziałek to może być jakieśgłupie podejżenie czy cos dla konsula? Albo to za krótki czas bo dopiero co wróciłem i już staram się o wize na grudzien?
  • Witajcie. Chciałam zapytac jak wyglada sytuacja podjecia pracy w tym stanie. Ja wybieram sie na kontrakt naukowy na uczelnie a moj chlopak jedzie ze mna ale jeszcze nie ma zalatwionej pracy. Czy jest szansa zeby znalazl tam jako mgr izn prace i czy lepiej by bylo gdybysmy przed wyjazdem sie pobrali?
  • witam prawdopodobnie jeszcze w tym roku wyjedziemy do sudbury(ja ,mąż i nasza corka-10 lat) bardzo zalezy mi na kontakcie z polską rodzina która ma dziecko w podobnym wieku. bylabym wdzieczna za informacje zwiazane z nauka w szkole kanadyjskiej pozdrawiam dorota
  • Wiecie co, kiedy tak tu wszytko czytam dochodze do wniosku, ze nie powinnismy szukac wygodnym karpolom web sites z propozycjami pracy. Wypisywac im co gdzie i jak maja robic, za ile wyzyja i czy wyzyja itd. a pozniej na dodatek wysluchiwac obraz i monologow na temat jacy to oni sa super inteligentni i wyksztalceni a my jestesmy glaby. Ja juz skonczylem z bezinteresowna pomoca i wam tez radze. Zrobie web i bede pobieral pieniadze za kazda udzielona informacje. Jak zaplaca beda grze...
  • Jeżeli tak, to byłbym wdzięczny o jakieś wskazówki. Namiary na organizacje, które się tego podejmują już mam, ale moze ktoś to przechodził i jest w stanie pomóc. Chciałbym taką ewaluację wykonac w Polsce (nie wiem czy to możliwe), czy dopiero na terenie US i czy wymagane jest wtedy tłumaczenie dyplomu oraz Indeksu (sądze, że wystarczyłaby lista przedmiotów, godzin oraz uzyskany stopień z danego przedmiotu), czy też przedkłada się im oryginały w wersji polsko-języcznej a oni sami ...
  • dzien dobry mam bardzo wazne pytanie,moze ktos sie orientuje w takiej kwestii:mieszkam w USA w pracy zranilam sobie kregoslup (zaraz opisze jak to bylo)jak juz wczesniej wspominalam spadlam kilka lat temu ze schodow,odtad mam wieczne problemy z kregoslupem,na dokladke "dolozylam sobie dosc mocno w pracy"tzn.zaraz na poczatku mojej pracy przedlozylam kierowniczce papier lekarski z moimi przeciwwskazaniami ze wzgledu na chory kregoslup,byly tam jasne wskazowki co mogle a czego powin...
  • Witam serdecznie. Od listopada trwa moj proces ubiegania sie o staly pobyt w kategorii laczenia rodzin (sponsoruje mnie maz) Chcialabym zeby juz bylo po wszystkim, miec prawa jak inni i moc pracowac,bo na razie to jestem wiecznym turysta :) ale zdaje sobie sprawe ze to jeszcze troche potrwa :) W tym momencie jestem na etapie zlozenia aplikacji o certyfikat quebec. A jak u Was to wyglada/wygladalo? Jak dlugo trwal caly proces, czy mieliscie jakies problemy? Chetnie poznam doswiadcz...
  • Wlasnie przeczytalam, ze mozna dostac wize j-1 jednokrotnego lub wielokrotnego wjazdu. Ciekawa jestem, od czego zalezy, jaka wiza bedzie przyznana ? Czy chcac miec wize wielokrotnego wjazdu prosiliscie o to ?
  • Dostalem odmowna decyzje z Immigration o przedluzeniu wizy. Mialo to byc czwarte extension. W miedzyczasie bedac tu wylosowalem zielona karte DV 2005. decyzje o wizie dostalem 27 marca. z kolei moj numer DV jest dostepny w kwietniu. czy wracajac do Polski moge to jeszcze zalatwic przez ambasade ?
  • Pytanie jak w tytule. Jestem obecnie na wizie pracowniczej. Chcialabym miec mozliwosc powrotu do Stanow w celach turystycznych - czy moge starac sie o wize turystyczna dopiero po powrocie do kraju?
  • jak wyglada sprawa z praca dla kucharzy? sa potrzebni? No i czy jest sprawdzana jakos ich kompetencja? czy cv wystarczy?
  • Nie ma znaczenia jaki nick przyjmiesz NEOPLUS, zawsze wychodzi, ze to ty. Czasami nawet zdarza sie, ze piszesz sama do siebie. Trzeba dojsc do wyjatkowego stanu paranoi aby uprawiac cos podobnego. Samotnosc doskwiera i palma odbija? Menopauza w natarciu? Z tego co piszesz widac jasno, ze jestes kobieta. Twoje chamstwo i buractwo, o ktore osadzasz wszystkich za wyjatkiem siebie jest niebotyczne. Bo ty jestes specjalnym przypadkiem polskiego buraka, takiego ze znajomoscia jakie...
  • Witajcie, przyjechałem z Polskina kilka tygodni, do mojej mamy do LA . Mieszkam blisko Down Town. Nie mam tu żadnych znajomych, ostatnio byłem ok 10 lat temu. Jestem normalnym facetem po 40-stce, szukam jakiegos miłego towarzystwa, żeby pogadac troche, albo razem gdzieś wyskoczyc na miasto. Moje GG to 438629, mail: zg@inds.pl, ew tel w LA 213-747-9656 pozdrawiam Zbyszek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się