czasu

(56 wyników)
  • Witam! mam zadłużenie w bankach 11 tys., ok. 1 tys. zl w jednym banku i ok. 10 tys. w drugim. W obu przypadkach bank (mniejsza kwota) i windykator (większa kwota) grożą windykacją komorniczą (długi są z kart kredytowych). Ile czasu może minąć do, umownie mówiąc, wizyty komornika? Czy komornik od razu zajmuje majątek lub konto, czy jest tu pole do manewru? I co zajmuje w takiej sytuacji? Z góry dziękuję za sugestie.
  • Witam! Sytuacja nie moja ale dobrego znajomego przedstawia się tak-w 1998 roku bierze kredyt w banku dla brata który to miał spłacić właśnie ten brat-teraz po 13 latach okazuje się ze brat nie spłacił około 800 zł co z odsetkami daje sumę około 2400 zł- te 800 spłacił bankowi bodajże w 2000 roku ubezpieczyciel Compensa który następnie przekazuje dług firmie Dunaj który po 13 latach od wzięcia kredytu a po 11 latach od niezapłaceniu tej raty 800set złotowej wysyła pismo z wezwaniem do zapłaty...
  • ...a na tym forum ledwo kilkanaście osób :) Całość: gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4404137.html
  • wie ktos może ile czasu się czeka na otrzymanie tytułu prawnego do windykacji z sądu? Chodzi o nalezności za niezapłacone faktury.
  • Witam. Otrzymałem nakaz zapłaty w trybie upominawczym (kwota rzędu paruset złotych). Jutro mijają 2 tyg od jego odebrania, czyli jak rozumiem, ostatni dzień na wniesienie sprzeciwu. Kwotę chcę spłacić, ale nie jestem wstanie zrobic tego do jutra. Proponawałem powodowi rozłożenie jej na raty, ale się nie zgodził. Potrzebuje dodatkowych 2 tyg na jego zapłatę w całości. W związku z tym mam pytanie, co robić. Wnosić sprzeciw i narażać się na dodatkowe koszty sądowe (dodam, że na zakazie ...
  • Znowu ja!No wiec zlikwidowałam i nie myślałam o niczym przez święta.Tak jak mówiliscie troche ulzyło.Ale teraz powrót do rzeczywistości. Zus chce rozłożyć mój dług na raty ale musze wypełnić papier -a tam musze jakoś udowodnic że moge spłacać.A ja przecież teraz bezrobotna,z trójka dzieci,mąż pojechał za granice szukac pracy.Czyli napisze prośbe o umorzenie..Moze to cos da. W Skarbowym komornik powiedział,że poczeka aż mąż coś zarobi i wpłace choć troche na konto skarbówki. Bank...
  • Ile czasu ma Komornik na wydanie postanowienia o umorzeniu egzekucji na wniosek wierzyciela? W trybie 825 kpc?
  • Po dość długim czasie sprawowania mojej opieki nad tym forum, z powodów osobistych, zrezygnowałem. Nie będę się również na forum udzielał. Jak widzicie jest już nowy drugi opiekun czyli mr pope. Dziękuję wszystkim forumowiczom :) Żegnajcie
  • jaki jest termin oddania dlugu firmie windykacyjnej? 1 (slownie jeden) tydzien po odebraniu poleconym faktury dostalam tel z Best o niezaplaconym rachunku. Rzecz dot. telewizji n, ktora przegapila najwyrazniej ostatni rach na ekranie mojego telewizora ... po 3 mies polecony a zaraz potem windykacja... czy to oby nie szastanie moimi danymi? dzwonilam do "n" po odebraniu listu zeby wyjasnic platnosc (żadali kwoty za dekoder 500 zl, abonam i jeszcze jakies 1,22) nikt mnie nie raczyl poinformowac...
  • J.w. poadrawiam
  • Mój wczorajszy wątek został z jakichś powodów wykasowany dlatego zakładam go ponownie ponieważ potrzebuję opinii fachowców, ekspertów i zwykłych pracowników. Dlatego upraszam, aby go nie kasować bo sprawa jest dla mnie poważna i nie jest to żadna prowokacja tylko fakty z życia wzięte! Rzecz dotyczy faktu, że firma windykacyjna BKKW z wrocławia próbuje zwalniać pracowników będących na zwolnieniu lekarskim. Osoba której problem dotyczy jest chora od kilku tygodni i na bieżąco i...
  • w związku z tym noszę się z zamiarem poinformowania policji i prokuratury. Wg umowy rachunki za media miał regulować właśnie najemca, który nie dość, że zużył ogromne ilości prądu, gazu i wody to jeszcze obśmiewał mnie przy współnajemcach ubliżając im od oszustów a z mieszkania poginęły rzeczy. Efekt niepłacenia był taki, że rachunki trzeba było zapłacić i tak a pan czuje się bezkarny. Pan wcale się nie ukrywa, więcej-reklamuje się jako profesjonalista o ugruntowanej pozycji. Pytanie brz...
  • Witam, mam pytanie, jak długo trwają procedury w wyniku których otrzymam wezwanie do zapłacenia mandatu. Mandat był wystawiony ok. 15 kwietnia, więc siedem dni minęło, obecnie nie mam forsy na zapłacenie, a nie wiem jak długo mogę przeciągnąć.
  • Witam, Dzisiaj dostalem informacje na maila od windykatora, ze wypowiada mi umowe i ze powiadomil komornika z mojego rewiru. Czy to tak sie odbywa? Czy nie powinienem dostac wypowiedzenia w formie papierowej? Jakis okres wypowiedzenia? Potem pismo z sadu? Potem komornika wezwanie? Pomozcie bo ja noga
  • w 2000r wziąłem kredyt w dawnym Kredyt Banku dla znajomej przez pośrednika podpisałem umowę , zabezpieczeniem był weksel na kwotę 4000zł. Kobitka miała spłacać ale wpłaciła tylko 4 raty i koniec, ja w tym czasie wyjechałem za granicę, wróciłem po 2 latach i odnalazł mnie windykator z w/w banku, poszłem na ugodę i wpłacałem mu miesięcznie 200 zł z czego 160 szło na zadłużenie a 40 dla Pana windykatora.spłacałem uczciwie i regularnie przez ponad 2 lata. Po tym okresie przyszło mi pisemko że mój...
  • Pewna osoba winna mi jest sporo pieniędzy. POstanowiłam dac sprawe do kancelarii prawno-finansowej, zeby odzyskali moje pieniądze. Najpierw na dzień dobry każa mi zapłacić 240zł i od kwoty która chce odzyskac 15% . Pan nie był zbyt skory by odpowiadac na moje pytania, tylko jakoś mnie zbywał, ale czy to prawnie jest ze pobieraja opłate wstepną, musze ja zapłacic? powinnam jakas umowe na ta usługe zawrzec? Ile oni maja czasu na to i jak działaja?
  • Mój mąż założył działalność gospodarczą w 2000roku. Wtedy byliśmy już małżeństwem. Z działalnością jakoś mu nie wyszło ale nie wiedziałam, że nie zamknął firmy - byłam wtedy zajęta dzieckiem. W roku 2005 dowiedziałam się, że mąż od 4 lat nie płaci ZUS a firmy nie zamknął. Mąż chyba jest człowiekiem nieodpowiedzialnym, bo jak zaczynałam mówić o tych sprawach, od razu denerwował się, krzyczał, że nienawidzi papierologii i do żadnych urzędów nie pójdzie.Wtedy jakiś znajomy załatwił za męża...
  • KRD (11)

"Jakoś tak z pięć lat temu nawiązałem współpracę z Krajowym Rejestrem Długów. To znaczy po prostu płaciłem co miesiąc abonament i dopisywałem dłużników. Nie pamiętam ilu ich tam dopisałem ale pomiędzy co najmniej pomiędzy 50 a 100 spokojnie. Niestety żaden z nich nie zapłacił nawet części długu pomimo tego, że każdy był powiadamiany z KRD o fakcie umieszczenia go w rejestrze, co dodatkowo kosztowało mnie za każdym razem kilka złotych. Umowę wypowiedziałem bo po co płacić. Minęło kilka lat i...
  • Posaidam trzy nie splacone kredyty. Pierwszy z nich 27000 tys. wraz z odsetkami przejela firma Kruk-zawarlam ugode i splacam w miesiecznych ratach.Drugi jest kredytem samochodowym 57000 tys.wraz z odsetkami w Getin banku - rowniez ugoda ,wplacilam 40000 tys a reszta na raty.Natomiast trzeci kredyt wpisany w ksiege wieczysta jako hipoteka przymusowa w kwocie 11000 tys. nakaz w postepowaniu upominawczym. Wszystkie trzy kredyty wpisane w ksiege wieczysta . Czy w takim ukladzie za ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się