czasu

(17 wyników)
  • Witam, Mam problem: - mam umowe na czas okreslony (od kwietnia do 31 stycznia 2008) i moja firma nie wystawi mi oswiadczenia o tym, że mi przedłuży umowę, bo takie są procedury. W jakim banku mogę się starać o kredyt?
  • Proszę o informacje-2 osoby, 37 i 38 lat, bez kredytów, 60 tys wkład własny, planujemy kupic mieszkanie za około 200 000. Dochody: razem okolo 4000 netto ( w tym renta w USD). Czy mamy szanse na kredyt na 30 lat? Będę wdzięczna za pomoc.
  • Witam, Poproszę o poradę osób które specjalizują się w kredytach hipotecznych. Podobno można odzyskać pieniądze które bank naliczał poprzez podwyższenie oprocentowania do czasu wpisu do hipoteki. Czy to prawda i w jaki sposób można się o to ubiegać. Kredyt mam w Nordea Bank a czas jaki był do czasu wpsiu do hipoteki to 9 miesięcy i w tym czasie rata była wyższa prawie o 400 zł. Może to i ważne kredyt był brany w 2007 roku. Dziękiuje bardzo za odpowiedz
  • A ja Szanowne Panie i Szanowni Panowie porozmawialbym chetnie z Wami o odwroconej hipotece. Jak zapatrujecie sie na mozliwosci produktu w Polsce? Czy polska mentalnosc bedzie pozwalala na oddawanie domow/mieszkan w zamian za dozywotnia rente, czy jednak pierwszenstwo beda mieli wnukowie, nawet jesli babcia przez cale zycie przymiera glodem? Z drugiej strony czy widzicie w ogole szanse na wprowadzenie produktu przez ktoregokolwiek z graczy na rynku finansowym? Jeszcze dwa-trzy...
  • Mam pytanie. Kiedy oplaca sie nadplacac kredyt? Zalozmy, ze oprocentowanie 5%, wiec rata nizsza niz 3 miesiace temu. Oplaca sie teraz nadplacic czesc?
  • pracuję na umowę dopiero od miesiąca, na okres stały (wcześniej na "czarno" w pl i za granicą...) dochód netto 3000 + renta rodzinna na dziecko 600. opłaty: mieszkanie 600 (wynajęte), przedszkole 350, samochód (stary grat :(( ok.100, mam 3 dzieci i jestem samotną matką. a i jeszcze jedna sprawa...nie wiem czy to ma jakieś znaczenie dla banku ale nie mama stałego zameldowania tylko tymczasowe w wynajmowanym mieszkaniu. Pytania: jak długo muszę pracować? (wiem, że 1mc to za krótko ...
  • Po 5 latach mąż dowiedział się, że ma niezamkniety rachunek. Saldo debetowe po tym czasie urosło do 500 zł - za prowadzenie rachunku plus odsetki. Kwota została uregulowana a rachunek zamknięty. Czy ten fakt będzie odnotowany w rejestrze BIK?
  • Otrzmuję około 1 tys. za godziny nadliczbowe. Powiedzmy, że 3 m-ce poprzedzające wniosek miały pensję za godz. nadliczbowe. Czy ta kwota zawyżymi zdolność?
  • gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33204,5133290.html
  • Witam mam kilka pytań dotyczących kredytu. W sierpniu zamierzam wziąć razem z moim chłopakiem kredyt hipoteczny we frankach na zakup mieszkania na rynku wtórnym. Wartość nieruchomości około 220000zł, wartość kredytu to około 150000zł w ratach malejących nie przekraczających 2000zł miesięcznie. Posiadamy kontrakt na czas nieokreślony. Zarobki łącznie około 7000zł netto. Szukamy 2 lub 3 banków w których oferta byłaby najkorzystniejsza: -wcześniejsza spłata kredytu bez prowizji -brak u...
  • Witam, Przesyłam olbrzymie podziękowanie za BARDZO pomocne wskazówki przesyłam dla p. Piotra z placówki Fortis Banku w Gdańsku. Ja sam zaoszczędzę w ten sposób prawie 100 zł miesięcznie, a myślę, że jeszcze ktoś z Państwa wykorzysta tą informację. Oto treść: "W Fortis Banku (jak również DB i BZ WBK) klient ma prawo spłacać sobie kredyt w walucie. Daje mu to dwojakie korzyści. Po 1 - może sobie kupić CHFy w DOWOLNYM banku, kantorze, itp - po najlepszym kursie jaki tylko uda mu się wysz...
  • Planuje kredyt na kwotę 330 tyś tj. 110% wartości nieruchomości, w CHF. Który bank radzicie? Polbank, czy może tak jak mi doradzają różne głosy Millenium, czy Nordea. Zastanawiam się nad Polbankiem, ale przeczytałam na forach całe mnóstwo opinii o długim okresie uzyskania decyzji kredytowej, czy to prawda? Bardzo zależy mi na czasie.
  • Witam, chciałabym kupić mieszkanie od developera na zasadzie przejęcia umowy od osoby trzeciej przed podpisaniem aktu notarialnego(przez tę osobę).Mieszkania w budynku są juz oddawane i mam niewiele czasu.Nasza rodzinka jest 4-osobowa, oboje z mężem prowadzimy działalnośc gospodarczą na zasadach ogólnych, spłacamy kredyt hipoteczny (około 650 zł m-cznie), wspólne dochody 2007 to około 6500miesięcznie. Kredyt chcemy wziąć na 100%wartości + wyposażenie (razem około 200 tys.)Gdzie ...
  • Dzięki za odp.
  • Dostaliśmy decyzję, kredyt na 265000 PLN w CHF, 30 lat, raty rowne, zdolnosc na ok. 500 000 PLN. Prowizja 1,2%, marza 1,2%, ubezpieczenie niskiego wkladu 3,5% od brakijącego wkładu, do czasu hipoteki podwyższenie oprocentowania o 1,5 pp (wpis hipoteki to ok. 3 tygodnie). Co o tym myslicie?
  • Witam wszystkich!!!! Jak to jest...? W trakcie trwania małżeństwa wzięliśmy z mężem samochód na raty... no i po pewnym czasie zrobiło się nam pod górę i kredyt nie był spłacany na czas.Samochód został zabrany przez komornika. Na dzień dzisiejszy wszystko jest spłacone ,3 miesiące temu.Ten kredyt był zaciągnięty w Banku Spółdzielczym. Teraz chce wziąć kredyt na mieszkanie i jak to będzie z tym BIK-iem??? Bardzo proszę o podpowiedz i z góry dziękuję :)
  • nie miałam pojęcia, że załatwienie kredytu hipotecznego może być tak proste i łatwe oraz prawie bez kosztowe!!!od roku starałam się o kredyt hipoteczny w różnych bankach, tracąc swój czas i pieniądze.... dopóki nie poznałam wspaniałych,kompetentnych,miłych doradców z pewnej firmy, której do tej pory nikt na tym forum nie wymienił.załatwili mi kredyt w kilka dni bez zbędnych formalności i praktycznie bez mojego udziału (poza 2 spotkaniami)a przede wszystkim bez stresu! wszystkie wymienio...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się