eddytas 16.11.06, 15:10 Kto z was pracowal w Holandii za posrednictwem Holland Contracting? Planuje z nimi wkrótce wyjechac. Czy to uczciwa firma? I ile to jest na rękę z kwoty 7,41 brutto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kyka Re: Holland Contracting 25.11.06, 21:45 Ja mam wyjechać jeszcze przed świętami czekam na potwierdzenie.Dowiadywałam się z różnych żródeł o tej firmie ,są pozytywne opinie.7,41brutto to ok.6,5 na rękę Odpowiedz Link Zgłoś
iw78 Re: Holland Contracting 25.11.06, 22:20 A w praktyce wychodzi jakies 4,5 na rękę. Resztę jak bedziesz mieć szczęście to Ci wyrównają jak skonczy Ci się umowa.... ........................................ W podróż przez życie zabieraj ze sobą wszystkie napotkane uśmiechy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drd Re: Holland Contracting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 20:51 To chyba trochę przesada...Pewnie odliczasz koszty mieszkania, itp. a resztę dzielisz przez ilośc wypracowanych godzin, jak większośc. To trochę głupie, bo pracując w Polsce przez 180 godzin w miesiącu i zarabiając 1000 zł na rękę, jeśli płacisz ok.400 zł za wynajem mieszkania to wg tej filozofii pozostałe 600 podzielisz przez 180, to ile ci wyjdzie? A po uwzględnieniu jedzenia, innych opłat okaże się, że nic nie zarabiasz. Lepiej podac ile można miesiecznie zoaszczedzic...Na reke dostaniesz okolo 6 euro. Ocen koszty: mieszkanie, jedzonko, papierochy, podroz, etc. W Holandii raczej wiecej niz 40 godzin tygodniowo przez takich pośredników nie przepracujesz...choc zdarza sie czasem. A propos reszty wypłaty na koniec umowy, pewnie chodziło koleżance o wakacyjne. Fakt wypłaca się je 1-2 razy do roku lub przy zjeździe do Polski z danej firmy (nie chodzi o zjazd na urlop). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: Holland Contracting IP: *.centertel.pl 26.11.06, 22:09 A jakież to wielkie koszty są za mieszkanie i ubezpieczenie? Bez przesady...Wiadomo co oferują, w praktyce okazuje się coś innego. I jeszcze jedno...koleżance nie chodziło o żadne wakacyjne i urlopowe i Bog wie co jeszcze...jak mi ktoś cuda obiecuje to nie wierze dopóki nie zobacze. Odpowiedz Link Zgłoś
batimma Re: Holland Contracting 26.11.06, 15:01 Hej. Czy ktoś wybiera się z nimi do pracy przy sałatkach? Na czym ta praca polega i czy jest cieżko?? Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
kyka Re: Holland Contracting 26.11.06, 20:53 Z tego co wiem to praca jest na zmiany po 12 godz. i w dość chłodnych warunkach ok. 5 st.C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilma Re: Holland Contracting IP: *.antsatgor.pl 23.12.06, 22:32 Pracuje w Holandii za pośrednictwem tej firmy już od pewnego czasu. Uważam iż warto pojechać za jej pośrednictwem. Ja osobiście nie mam żadnych zastrzeżeń. Przy stawce 7,41 brutto/h za 40h pracy w tygodniu masz 189 euro netto. Do tego musisz doliczyć jeszcze pieniądze jakie będziesz miała wypłacone na końcu, czyli wszystkie nadgodziny i tzw. "wakacyjne i rezerwa". Generalnie sumując wszystko i dzieląc przez liczbę przepracowanych godzin to wychodzi nieco ponad 6e/h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drd Re: Holland Contracting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 13:58 Odnośnie postów "iw78" - Podejrzewam, że niewiele masz wspólnego z tematem...a tu chodzi o pewną rzetelną informację dla zainteresowanych. Chyba, że jesteś z gatunku "tych", co lubią zniechęcać innych, bo boją się, że zabiorą im miejsca pracy... Ludzie próbujcie wyjeżdżać, czytajcie umowy zanim podpiszecie, najlepsze motto dla Polaka to przekonaj się sam...niestety niewielu jest bezinteresownych krajan, którzy Wam pomogą w jakikolwiek sposób, ale życzę samych takich ludzi na drodze "tułacza". Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: Holland Contracting IP: *.centertel.pl 25.12.06, 00:02 Gość portalu: drd napisał(a): > Odnośnie postów "iw78" - Podejrzewam, że niewiele masz wspólnego z tematem...a > tu chodzi o pewną rzetelną informację dla zainteresowanych. No i tu się kolega myli...akurat jeśli chodzi o Holland Contracting wiem całkiem sporo...firma delikatnie mówiąc stacza się na dno (podobnie jak kiedyś OTTO). I to nie sa informacje przeczytane gdzies na forum, a z pierwszej ręki. Nie mam jednak ochoty na pisanie o nich. Jeśli ktoś chce, niech jedzie. Ja przeciez nie zabraniam. Życzę wszystkim powodzenia :) Chyba, że jesteś z gatunku "tych", co lubią zniechęcać innych, bo boją się, że zabiorą im miejsca pracy... Znów pudło...jestem z gatunku tych, co chętnie pomoga innym, nawet jesli maja mi "zabrać" miejsce pracy...zdziwiony? Spokojnych Świąt :) Odpowiedz Link Zgłoś
babcia_marysia Re: Holland Contracting 28.12.06, 20:27 a ja miałam jechać od nich do pakowania filetów z kurczat,pięknie rozmawiała ze mną pani przez telefon,opowiadała pięknie,trzeba jej przyznać ze gadane to ma,już byłam w Opolu podpisać wstepną umowe(jechałam 180km),cieszyłam się ,ze mi się udało,wszystko wyglądało tak pięknie,aż po koleinej rozmowie telefonicznej usłyszałam że od czasu do czasu może zdażyć sie ,ze nie będzie prądy w domkach i ściany mogą być pokryte pleśnią-grzybem.....pomyslałam sobie,że jak będe 8 godzin pracować w niskiej temp.(+5 stopni)i po powrocie do domku nie będzie się gdzie zagrzać,wysuszyć bo brak pradu to i brak ogrzewania.......noi zrezygnowałam z wyjazdu i teraz od nowa szukam pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: Holland Contracting IP: *.centertel.pl 28.12.06, 21:09 Trzeba im to przyznac, gadane to mają :)) I te ich piękne zdjęcia hihi a rzeczywistość zupełnie inna :)I co ciekawe...podczas nieobecności pracowników ich mieszkania bywają przeszukiwane. Jestem pewna, ze za tą informację zostanę tu "oszkalowana"...a mam to gdzies... Schodzą na psy...choć wielu korzystających jest zadowolonych...zawsze mozna trafić gorzej... Kurcze...teraz to i jakimś cudem nawet o kase trzeba się prosić...a p. Kasia wyskoczy z tekstem "ja tu jestem najważniejsza osobą! To ja daje prace!" ha ha ha Pani Kasiu ...czas zejść na ziemie :)) Babciu Marysiu...nie ma Pani czego żałować :) Naprawde :) Znajdzie Pani coś napewno.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Holland Contracting IP: 80.51.229.* 30.12.06, 13:47 dziwne pracuje tam od roku i nigdy nie prosiłem sie o pieniadze przelewy sa zawsze na czas . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meja054 Re: Holland Contracting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 19:04 pogratulować. Mam właśnie zamir za ich pośrednictwem wyjechać. Narazie czekają na zlecenia pracy. Ale narazie nie zamierzam zmiany pośrednika.To co piszesz może być budujące, zważyeszy posty jakie się tu czyta. Może udzielisz mi jesze więcej informacji? Np. jakie warunki mieszkaniowe, jacy pracodawcy no i czy stawki o jakich mówią są wiarygodne. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Holland Contracting IP: 80.51.229.* 03.01.07, 20:24 warunki mieszkaniowe sa dobre ,tylko do pracy trzeba dojezdzac 60 km, ale ok . przelewy sa na czas ,dodatkowo płacone jesy pod koniec wakacyjne i nad godziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meja Re: Holland Contracting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 22:14 Dzięki za info. Po takich wieiściach zawsze jest się trochę barzdziej spokojnieszym, choć i tak rzeczywistość wszystko weryfikuje. Odpowiedz Link Zgłoś