Forum Praca Praca - Warszawa
ZMIEŃ
      czasu

czasu

(138 wyników)
    • [i](wątek też na forum 'Praca')[/i]Witajcie, Dostałam propozycję pracy i list intencyjny, w którym wyraźnie jest napisane, że umowa na okres próbny zostanie zawarta na 6 miesięcy. Wiem, że zgodnie z prawem pracy, umowa taka nie może być dłuższa niż 3 miesiące (ani ponawiana). Kadry zapytane przeze mnie twierdzą, że jest to umowa na czas określony, po niej przy dobrej współpracy nastąpi ta na czas nieokreślony i tyle. Nie podoba mi się to i mam coraz więcej wątpliwości. Czy w...
    • Witam, pracowałem przez pół roku na umowę na czas określony po tym czasie dalej pracowałem przez dwa miesiące ale nie miałem przedłużenia umowy na piśmie.Teraz zostałem zwolniony z dnia na dzień. Jakby ktoś mógłby mi powiedzieć jaka forma umowy mnie obowiązywała? pozdrawiam Rafał
    • Mam pytanie: czy można wypowiedzieć umowę o pracę na czas określony np 3 m-ce, czy jest to zgodne z KP? wg 33 art k.p. nie ma takiej możliwości, ewentualnie strony mogą ustalic takie wypowiedzenie między sobą? wiecie cos na ten temat? mam sprzeczne informacje i proszę Was o odpowiedź. pzdr Forumkowiczów
    • hej, bylem ponad 2 tygodnie temu na rozmowie.poszlo, wydaje mi sie b.dobrze, chyba sie spodobalem. jednak od tego czasu zadnej reakcji, a powiedzieli ze po dlugim weekendzie dadza odpowiedz.jak dlugo czekaliscie na odpowiedz po Waszych rozmowach i byla to jeszcze odpowiedz pozytywna. mam moze do nich napisac, moze wyslali pod zly email... (aplikacje ktora im wyslalem sprawdzilem - numer telefonu i email sie na pewno zgadza).dzieki
    • No cześć! Potrzebuje porady. Czy może ktoś z was wie, jaka jest dokładnie różnica między umową zlecenie na 3 miesiące a umową na czas próbny na 3 miesiące ( różnice do urlopu, ZUSu, zwolnienia pracownika itp.). Interesują mnie różnice zarówno dla pracownika, jak i pracodawcy. Czemu pracodawcy może zależeć na zatrudnieniu pracownika na początek na umowę zlecenie a nie na umowę na czas próbny??? Przypuszczam, że jest to po prostu tańsze dla pracodawcy, ale szczegółów nie znam. J...
    • Szukam juz pół roku pracy i pracy jak nie było tak niema. Człowiekowi od tego szukania to się wszystkiego odechciewa tylko o najgorszym myśli A wy ile szukaliście?
    • Jakie są możliwości rozwiązania takiej umowy i jaki może być okres wypowiedzenia???
    • Masz dużo czasu (brak pracy) lubisz buszować w necie? To wpisz się! ;)
    • Mam 35 l. male (3l ) dziecko i bezskutecznie szukam pracy. Niestety nie mam dobrego konkretnego fachu, tylko jakieś tam fiu-bzdziu humanistyczne (może i studia i studia podyplomowe, ale co z tego). Mam też jakieś tam doświadczenie zawodowe - niestety zdefiniowane asystenka - choć właściwie pełniłam w rzeczywistości bardziej odpowiedzialne rzeczy niż "parzenie kawki i herbatki". I teraz próbuje znaleźć pracę, niby Warszawa to jest jej zastraszająca ilość, ale mnie się nie udaje... W...
    • Może ktoś wie gdzie szukać pracy w wolnym czasie /popołudnia isoboty oraz niedziele/ - nie interesuje mnie odbieranie meili i itp.
    • Kochani chciałbym abyscie podzielili się swoimi rekordami czasowymi w dojeździe do pracy i z powrotem, wszystkie środki lokomocji. Stawiam wysoko ( moim zdaniem) poprzeczkę na najdłuższy czas dojazdu do pracy Radom-Warszawa-Radom : pobódka (4.45), wyjazd autobusem (5.15), rondo warszawskie (5.45), "stopem" do Warszawy przyjazd ok. godz. 7-7.30 Okęcie, tramwaj nr 9 na Gocławek (Okęcie-Gocławek) godz.8-8.30, dojście do Nadnieprzańskiej 8.15-8.45, godziny pracy 9-17, powrót w tem sam...
    • Minal juz tydzien jak wyslalam 15 maili z CV i LM. Kazdy byl odpowiedzia na inna ofere z GW. Ludzic sie jeszcze, ze zadzwonia, czy juz raczej nie? Przewaznie dzwonia czy daja znac mailem?
    • czy ktos moze mi pomoc?
    • Ukończyłem rok temu studia i nie moge znaleść pracy. Oczywiście w trybie dziennym. Mam trochę doświadczenia w handlu,staże w bankach ale to dla pracodawcy za mało.Może skończyłem zbyt kiepską uczelnię jaką jest WSHIP, sam już nie wiem co jest grane!
    • lepiej być "robolem" fachowcem niż magistrem z Bożej łaski :-)Taka prawda, niestety, drodzy magistrzy płacący po 300-400 zeta za miesiąc przepisywania wykładów ;-)... Się płaci, się ma :-) nie? Przerost "magistrów" jest wysoce odczuwalny, a tym samym będziecie się sami zagryzać z chęci zdobycia zajęcia zwanego "pracą". Będziecie zbijać w rozmowach kwalifikacyjnych do minimum swoje wynagrodzenie aby tylko zdobyć pracę, a po Was przyjdą następne roczniki "magistrów" i będą robić to ...
    • Witam! Tak sobie myślę że skończył się czas kiedy pracowało się za miskę zupy... Czas znormalizować płace drodzy pracodawcy :-) Ciekawy jestem jak taki pracodawca wyżyłby za 800-900 zł na miesiąc. Jest źle z pracownikami a będzie jeszcze gorzej... europa czeka, ostatni gasi światło ;-) Pozdrawiam Artur
    • Taka mala sonda: ile czasu bedzie szukal pracy absolwent duzej dobrej polskiej uczelni (powiedzmy ze nie warszawskiej) w naszej pieknej stolicy? Zalozmy ze ma kase na rok szukania...Powiedzmy ze nie jest wybredny (chodzi o zarobki) a szuka zajecia w sektorze finansowym. Z jezykow zna tylko angielski. Ile mu dajecie? 3,6,9, 12 miesiecy? Pozdrowienia, Olek
    • Ja nie moge zbyt dlugo robic tego samego, tzn. pracowac w jednym miejscu, z tymi samymi ludzmi. ADHD moze? :) Zauwazylam, ze srednio po 6 mies. do roku mam juz dosc, nudze sie i zaczynam wysylac cv, szukac czegos nowego. Na szczescie do tej pory udawalo sie znalezc (pracuje w mediach). Jednak zastanawiam sie, co jest nie tak ze mna. Czy nie znalazlam jeszcze swojego "powolania"? ktos tak ma?
    • Jak w temacie - ile czasu dziennie musicie poświęcić na dojazdy do pracy?? O której wstajecie, żeby dotrzeć na miejsce na czas, o której wracacie do domu?? Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się