Forum Zdrowie Diabetycy
ZMIEŃ
      diabetyk

diabetyk

(5 wyników)
    • wprawdzie na stronach rożnych podają wiele adresow ale obdzowniłam kilka i nie maja obecnie żadnej promocji tylko paski za 1 grosz interesuje mnie Warszawa i paski do optium xido oraz novorapid i insulatard w dobrej ceniej czy mozecie cos polecic gdzie sami kupujecie paski i insuline ? pozdrawiam :)
    • Witam, za pół roku wychodzę za mąż. Mój narzeczony choruje na cukrzycę już kilkanaście lat. Ja nie choruję, a moja wiedza na temat tej choroby jest niewielka... dlatego liczę na Waszą pomoc. Problem leży w tym, że mój Narzeczony nie przestrzega diety ( podobno jest to prawie najważniejsze w przypadku tej choroby) -je sporo słodyczy, pije alkohol ( okazjonalnie, ale podobno nie powinien), ale najgorsze jest to, że nie chodzi na regularne kontrole...nie wiem, jak mam go przekonać, bo ...
    • mój mąż jest cukrzykiem insulinozależnym, w ciągu ostatnich 2 lat utył ok 10kg i nie mogę go odchudzić. Nie je pieczywa, ziemniaków, ryżu a makaron sporadycznie. żadnej pizzy, fast foodów itp. Rano zazwyczaj je mozzarellę z pomidorami i rukolą polaną oliwą z oliwek i octem balsamicznym, potem jakiś owoc, a na obiad mięso grillowane z warzywami lub zrazy, gołąbki, faszerowane bakłażany spaghetti bolognese lub coś podobnego.Wieczorem podjada a to orzechy, owoce lub słodycze co ...
    • Witajcie moj tato jest chory przyjmuje coraz silniejsze leki , mozliwe ze przejdzie na Insuline. Potrzebujemy porady co wolno mu jesc tak konkretnie a czego unikac, prosze nie podawajcie mi tylko tych tabel bo mam i zaplatałam sie :) Moze sa przykładowe menu gdzies Bardzo prosze i dziekuje za pomoc
    • Czy jest ktoś z Was / juz chorych/ w związku z diabetykiem? Jak się rozchorowałam to chciałam bardzo na swej drodze spotkac diabetyka ;), nawet żartowałam ... gra wstępna mierzenie cukru :) hehe ehhhh byłoby mi chyba łatwiej, a Wy co o tym myślicie?
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?