Forum Dom Wspólnoty mieszkaniowe
ZMIEŃ
      drzewo

drzewo

(9 wyników)
    • Czy wycięcie drzew na podwórzu należącym do dużej WM przekracza zakres zarządu zwykłego, czy nie? Czy z wnioskiem do urzędu gminy występuje zarząd WM, czy potrzebna jest uchwała wspólnoty? Proszę o podanie podstawy prawnej, bo pani w tut. wydziale ochrony środowiska nie umie zająć stanowiska. Z góry dziękuję za pomoc.
    • Drzewo(5)

dzien dobry na terenie naszej dzialki stoi drzewo - wierzba. zamierzamy ja sciac. mozna to zrobic tak poprostu czy trzeba sie gdzies zglosic po zezwolenie?
    • Witam serdecznie! Mam problem. Kupiliśmy z mężem mieszkanie w bloku. Przed oknem stoi ogromne drzewo iglaste, które gałęziami dosięga niemal naszego okna. Nie wspomnę,że zasłania cały widok ,pokój przez to jest ciemny i przede wszystkim zalęga się mnóstwo robactwa tj.pająków,które lubią takie drzewa. Mam 2 miesieczne dziecko, więc widok pająka na kołderce w łóżeczku nie napawa mnie optymizmem i szczęściem. I teraz: jak można usunąć takie feralne drzewo? Czy jest jakiś wymóg jeże...
    • Witam. Latem 2007 kupiłam mieszkanie, które należy do Wspólnoty Mieszkaniowej (piętro drugie). Pod oknami rośnie ogromna lipa. Latem jest to siedlisko robactwa i ptaków. Poza tym drzewo ogranicza dostęp do światła. Zimą siedzą tam ciągle wrony i gołębie. Mam dość przechodzenia pod tym drzewem (już 2 razy oddawałam kurtkę do pralni). Zostawienie tam samochodu równa się wizyta na myjni. Nie wspomnę o zabrudzonych oknach. Mam dość ...W bloku mieszkają sami starsi ludzie, mam wrażenie że im...
    • pod moim oknem znajduje się drzewo,bardzo wysokie,i blisko okien.Zasłania mi widok,słońce,w związku z tym mam ciągle cień,wilgoć. Pisałam więc pismo do wspólnoty o zadecydowanie co z tym zrobić,przyciąć,ewentualnie wyciąć. Byłam zdziwiona kiedy otrzymałam odpowiedż:z pisma wynika iż: mam wykupić sobie teren pod moim oknem i sama decydować o zagospodarowaniu itd.. jest to dla mnie śmieszne,gdyż nie mam ochoty ,ani pieniędzy by wykupuić ten teren,a czy mam czekać aż drzewo spowoduje ...
    • Mam pytanie do Państwa. Podczas wichury zostało uszkodzone ogrodzenie. Dokładnie to wyrwane drzewo z korzeniami uszkodziło je. Drzewo stało na cześci administrowanej przez urząd miasta-przy chodniku. Zastanawiam się czy istnieje możliwość domagania się odszkodowania za poniesione szkody???? Ogrodzenie jest częścią małej wspólnoty więc zależało by nam na zwrocie chodź części kosztów poniesionych podczas naprawy.Wymiana siatki,wstawienie nowych słupów. Na jakie podstawy prawne moglibyś...
    • Coś mnie wkurza. Może znajdzie się na to jakieś lekarstwo? Kiedy budynek mojej wspólnoty był jeszcze własnością miasta, na posesji przynależnej stał kiosk. Miał swoją posesję wykrojoną z dóbr miejskich, które były zadrzewione. Po pewnym czasie marny baraczek przebudował się w sklep. Nikomu to nie przeszkadzało, do czasu aż właściciel nie zaczął mieć pretensji o przystrzyganie drzew rosnących teraz już na naszej, wspólnotowej posesji. Obejrzałam plany terenu i szlag mnie trafił, bo fac...
    • Witam serdecznie, Nie bądż "CZRNYM LUDEM" BAZYLISZKU!!!! Dziękuję z aprzesłaną pocztę na skrzynkę. Jak śmiem domniemywać z każdym dniem ( każdą godziną ) stajesz się uprzejmniejszy - zbliżasz się do uprzejmości.To b.cieszy. Pozdrawiam.Tomasz.
    • Jeden z trzech wspolwlascicieli posadzil sobie trzy drzewka w rogu dzilki w sporej odleglosci od kamienicy a drugi powiedzial, ze sie na to nie zgadza bo one tu nie pasuja i je wykopal, czy jesli nie ma podzialu fizycznego to zaden z trzech wspolwlascicieli nie powiniem na tej dzialce nic sadzic? Ja jestem tym trzecim wspolwlascicielem i mnie to nie przeszkadza. Tamten jak robi zawsze na zlosc, czy moze w tym przypadku mial racje? dziakuje z gry za wypowiedz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się