Forum Dom kwiaty w domu
ZMIEŃ
      drzewo

drzewo

(3 wyniki)
    • zakupiłam drzewo oliwne wyczytałam na www.oleander.pl już wszystko. teoretycznie przygotowana,ale czytałam tu na forum,że pada Wam to drzewko.a jest takie piękne..... to jak udaje się je hodować?
    • Witajcie, mam problem z moją araukarią, pomocy! Dostałam ją od mamy u której rosła jak na drożdżach. Jakiś miesiąc temu została przetransportowana (dość długa trasa, mróz - może to ma wpływ) do mojego mieszkania. No i od jakiegoś tygodnia widzę że jej gałązki odpadają, normalnie w ręku zostają jak się je delikatnie dotknie! Poza tym końcówki młodych pędów schną.... :-( co robić, stoi przy oknie ale mieszkanie jest dość ciemne. Nie przesadzam z podlewaniem bo podobno nie lubi. Ale ziemi...
    • Witam wszystkich znawców i miłośników kwiatów. Jestem właścicielką pięknego, wielkiego drzewa fikus benjamin. Niestety od jakiegoś czasu mój fikus choruje: na spodach liści pojawiły się brązowe, wypukłe kropki (to na pewno jakaś żrąca go zaraza, mówią, że nazywa się czerwce), listki są od nich jakby lepkie a pod całym kwiatem lepi się podłoga. Oczywiście połączone to jest z masowym gubieniem liści. Nowe na szczęście cały czas przybywają. Za radą pani z Obi wypsikałam już na niego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się