dublin

(21 wyników)
  • Czy są tutaj osoby z Dublina? mamy z dziećmi? Potrzebuje kilka informacji, po za tym miło było by z kimś porozmawiać i może spotkać sie? Po pierwsze czy ktoś zna dobrego polskiego psychologa dziecięcego w Dublinie? Może być także nie polski... Po za tym szukam namiarów na polskich ginekologów pracujących w Dublińskich szpitalach? chodzi o telefony i dresy gabinetów, aby można było u nich prowadzić np. ciąże. Pozdrawiam Aska
  • Witam wszystkie mamy z Dublina. Co prawda mama jeszcze nie jestem, ale moze zostane, i to w Dublinie :-) Wlasnie dzisiaj wybieralam szpital - zupelnie 'w ciemno,' bo zupelnie nic nie wiem o zadnym z nich, a w pracy jeszcze nie chce mowic i nie mam kogo zapytac. Poradzcie, czy ktorys ze szpitali jest wyjatkowo godny polecenia? A lekarz? Opieka w systemie private czy semi- private, czy tez public? Ja sie chyba szarpne na private, ale poradzcie, czy warto? Z gory dzieki za rady.
  • wiem, że jest tu długi wątek, ale wybaczcie, trochę nie mam siły czytać go całego, a bym była wdzięczna za pomoc w następującyhc kwestiach: - ile kosztuje w Dublinie żłobek/przedszkole - jak z opieką lekarską publiczną? (chodzi mi o szczepienia obowiązkowe) Jadę do Dublina za dwa tygodnie z mężem i synkiem i chętnie poznam mamę która zna się na rzeczy ;) pozdrawiam RHYNOX
  • Jak się ma życie w tych miastach(albo krajach)względem siebie. Jak eróżnią się zarobki i koszty życia, no i te mniej wymierne wartości:ludzie, bezpieczeństwo przyroda, uroda:). Tali mały ranking, niewiele wiem o tej "praktycznej" stronie życia w Irlandii. dziękuję Ewa
  • Czy moga sie do mnie odezwac dziewczyny,ktore oczekuja dziecka badz je maja i mieszkaja w okolicach Bray,Killiney,Dun Laoghaire czy juz samego Dublina?Jestem tu z mezem juz 2 lata, to moja pierwsza ciaza,pozdrawiam,Kasia
  • Mam pytanie, czy ktoś może mi coś powiedzieć o dzielnicy Tallaght w południowej części Dublina. Czy ktoś tam może mieszka albo wie, czy trzeba wielkiej odwagi i umiejętności samoobrony, żeby tam zamieszkać lub pracować ? Wszelkie inforamcje mile widziane. ;-) ATA
  • Witajcie! Mam na imię Magda, 31 lat, 3,5 letnią córeczke Maję i ukochanego męża, który od 4 tygodni pracuje w Dublinie. Wszystko wskazuje na to, że dołączymy do niego z Mają w lipcu. Mysl o przeprowadzce do Irlandii raz wywołuje we mnie euforię, a za chwile obawy i watpliwosci. Czy znajdzie sie tutaj ktoś kto przezywa bądź przezywał podobne rozterki? Bardzo chętnie porozmawiam. Zapraszam na pogaduszki! :) magda
  • Gdzie w Dublinie dostanę ubrania ciążowe? w jakich sklepach? wiem ze benetton mam ale tam jednak drogo
  • Witam ! Nazywam się Dorota mam 6 letnią córke. Ja do Irlandi przylatuje w kwietniu a moja córka w czerwcu końcy zerówke w Polsce a potem zaczyna szkołe w Irlandi tylko gdzie co i jak ???? Może ktoś z was już przez to przechodził??? Prosze o pomoc ?? Z góry wielkie dzięki !!! Możesz też napisać meila na adres dorotaherc@wp.pl
  • Szukam kogos z Dublina lub z Irlandii kto moglby w moim imieniu skontaktowac sie z Ryanair. Na moje faxy w sprawie zniszczonego bagazu Ryanair nie odpowiada i chcialabym skontaktowac sie z nimi telefonicznie.
  • witam wszystkie mamy na obczyźnie, mam pytanie przyjaciółka mieszka w dublinie z chłopakiem i rodzi za 8 tyg, co trzeba zrobić aby dostać tam paszport dla niemowlaka, ona chce przylecieć z dzieckiem w marcu do polski do rodziców ale nie wie co i jak załatwiać, bedzie lecieć samolotem i chciałam zrobić jej niespodziankę i kupić bilet w obie strony dla niej i malucha ale nie wiem czy uda jej sie wyrobić tak szybo paszport a teraz bilety są tanie wiec zależy mi na czasie i odpowiedzi...
  • witam, Czy moze ktoras z Was wie co moge zastosowac w zamian? Tantum rosa to proszek w saszetkach do rozpuszczenia, sluzy do przemywania krocza po porodzie, jest podobno rewelacyjny. Niestety nie do kupienie w Dublinie ;-(. Juz nawet nie wspomne o plynach do higieny intymnej, tez nie istnieja, a przynajmniej ja nie znalazlam. Rodze za miesiac, a z Polski gosci bede miec dopiero za dwa miesiace;-((. Acha i gdzie moge kupic pieluszki tetrowe? dziekuje za pomoc Gosia & 36...
  • Witam Was Kochani;) Poszukuję sklepu bądź sklepów w Irlandii gdzie mozna zakupić wieksze rozmiary.Najlepiej gdyby był to sklep z elegancką odzieżą ale może byc i z taka na codzień;)Najlepiej gdyby był to sklep w Dublinie lub w obrębie do ok 100km od Dublina.ale jak znancie jakies inne sklepy w innych regionach to napiszcie;) Będę wdzięczna za każdą pomoc;) Pozdrawiam serdecznie;)
  • Chetnie nawiaze kontakt z mamami w Dublinie lub z polnocnych przedmiesc, czy sa takie na forum?
  • i jak? Widzialam, ze sa cyfry+, wiec jest to mozliwe, tylko pytanie jak. Jesli ktos moglby mi wylozyc tak 'kawe na lawe' to bylabym bardzo wdzieczna; laczenie z technicznymi szczegolami, jak przewiesc, jak zainstalowac, czy mozna obierac irlandzka telewizje tez za pomoca tej cyfry. dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam Gosia
  • mój maż od roku jest w dublinie. ja jestem w polsce z dwuletnią córeczką. chce do niego wyjechac ale dopiero za dwa lata bo tyle mi zostało do ukońzenia studiów. martynka bedzie wtedy miała cztery latka. czy bede musiała ja posłac do przedszkola? ile to kosztuje? nie jesteśmy z męzem pewni czy bedziemy mieszka w dublinie. słyszałam ze w limerick jest polskie przedszkole. boje sie ze jak posle mała do irlandzkiego rzedszkola to nie da rady z jezykiem. czekam na opinie.
  • Witam Piszę z Polski, ale za jakieś kilka miesięcy przenoszę się na jakiś rok - dwa do Dublina do męża, który będzie pracował w irlandzkiej firmie. Mamy malutkiego synka, będzie miał podczas wyjazdu koło 10 miesięcy. Jest dzieckiem alergicznym, z AZS. I właśnie dlatego obawiam się opuszczenia Polski. Tutaj mamy rozpoznanych lekarzy, pomoc medyczną, ponieważ mały będzie miał ograniczoną dietę - mamy dużo niesypanych warzyw na własnej działce itd. A tam - to dla mnie wielka niewiad...
  • na poczatku sierpnia mielibysmy probowac pracy niedaleko belfastu czym latac do irlandii?? jaka linia? sprawdzilam na razie Orbis i wnet padlam 8600zl..czy takie sa ceny? w koncu wlk.brytania to jeszcze ten sam kontynent... help
  • hej dziewczyny mieszkam w naase (blisko dublina)mala miescina, mam synka 9 mies moje pytanie brzmi co robicie zeby niezwariowac, moze uznacie mnie za egoistke ale czasem mam dosyc , caly czas praktycznie jestem z malym w domu,maz pracyje 6 dni w tyg ,bardzo brakuje mi pomocnej babci zeby moc wyjcs itp codziennie to samo , niechce zeby ktos mnie zle zrozumial kocham mojego synka bardzo ale czasem jestem zmeczona i kazdy dzien wyglada tak samo!!pozdrawiam
  • BARDZO PROSZE JESLI KTOS WIE JAKIE CENY ZYWNOSCI DLA DZIECI, SĄ W IRLANDII, MIN. OBIADKI GERBERA, MIESZANKI MLECZNE, SOCZKI.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się