asku100 06.07.04, 19:11 BARDZO PROSZE JESLI KTOS WIE JAKIE CENY ZYWNOSCI DLA DZIECI, SĄ W IRLANDII, MIN. OBIADKI GERBERA, MIESZANKI MLECZNE, SOCZKI. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja92 Re: ILE ŻYWNOŚĆ W IRLANDII 07.07.04, 17:29 Hej Asku, Na pewno zaopatrz sie w kaszki BoboVita!!! Kaszki to tutaj sa, ale troche inne niz polskie i bardzo male paczuszki (Remi mial je opanowane po dwoch dniach) i drogie. Gdy wyjechalam z Polski Remi mial 16 miesiecy i wszystkich co przyjezdzali zameczlam o kaszki Bobo Vita. Lepiej zrob sobie zapas. Jonathan wychowal sie juz tutaj i bez kaszek i tez bylo OK. Wszystko to kwestia przyzwyczajenia) Powiem szczerze, nazw firm produkujacych "baby food" nie pamietam juz, ale na pewno sa inne niz w Polsce. W weekend sprawdze. Pamietam ze obiadki byly takie sobie, ale desery owocowe to byly super. Tutaj mamy dla maluchow w wieku Twojej pociechy zaczynaja juz gotowac wlasne obiadki. Ja tez tak robilam z Jonathanem - kupujesz "organic" warzywa i mieso w sklepie (kazdy supermarket ma wydzielona polke na organic food) i gotujesz i miksujesz. Wychodzi taniej (jeden sloik firmowego obiadku dla niemowlat kosztuje ponad 1 Euro) i jest smaczniejsze i zdrowsze dla malenstwa. Pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś
nikita-mama do maja92 07.07.04, 17:33 Maju, Napisałam do ciebie na priv gazetowy.Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
maja92 Re: ILE ŻYWNOŚĆ W IRLANDII 07.07.04, 17:33 To jest link do mojego supermarketu: www.superquinn.ie/ Sprwadz sobie baby food. Jak juz bedziesz w Irlandii to polecam ich pieczywo - maja najlepsze i najwiekszy wybor. Takze jest "na goroco" pieczony w sklepie. Ogolnie chleb jest tutaj do bani, ale ze Superquinn jest najbardziej zblizony do polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka_lena Re: ILE ŻYWNOŚĆ W IRLANDII 16.07.04, 17:07 maja92 dowiedzialam sie wlasnie ze zaszlam w ciaze i moim miejscem na zakupy tez jest superquinn w blackrock w dublinie, gdzie mieszkasz, w jakim miescie? moze daj kontakt? jestem zagubiona w tej irl. sluzbie zdrowia. pozrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
diana5 Re: ILE ŻYWNOŚĆ W IRLANDII 16.07.04, 21:41 Ja wprawdzie Maja nie jestem, chociaz moja coreczka ma tak na imie i tez zostala poczeta w Dublinie)) ale jesli masz jakies pytania to postaram sie pomoc i odpisac. Odpowiedz Link Zgłoś
maja92 Re: ILE ŻYWNOŚĆ W IRLANDII 19.07.04, 12:57 jovanka_lena napisała: > maja92 > > dowiedzialam sie wlasnie ze zaszlam w ciaze i moim miejscem na zakupy tez jest > superquinn w blackrock w dublinie, gdzie mieszkasz, w jakim miescie? moze daj > kontakt? jestem zagubiona w tej irl. sluzbie zdrowia. > pozrawiam %%% Hej Jovanko, Gratulacje!!! Nie przejmuj sie, w Dublinie tez mozna urodzic zdrowe dziecko)))) - mieszkam w Dublinie, w Rathfarnham. Jutro jade na wakacje - bede spowrotem 7 Sierpnia to sie odezwe. Pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka_lena Re: ILE ŻYWNOŚĆ W IRLANDII 20.07.04, 11:03 czesc babki, no mysle ze mozna tu urodzic zdrowe dziecko, ale jak zaczelam pytac o testy genetyczne PAPP A to oczy robili ze po co mi to, sekretarka mojego gina powiedziala ze takich nie robia na holles st.. musze dryndac do laboratorium bo ona widac wprowadza dane do kompa i na tym sie konczy... jak ktorac z was rodzila na wyspie i ma jakies rady to prosze o nie!! pa! Odpowiedz Link Zgłoś