Dodaj do ulubionych

ILE ŻYWNOŚĆ W IRLANDII

06.07.04, 19:11
BARDZO PROSZE JESLI KTOS WIE JAKIE CENY ZYWNOSCI DLA DZIECI, SĄ W IRLANDII,
MIN. OBIADKI GERBERA, MIESZANKI MLECZNE, SOCZKI.
Obserwuj wątek
    • maja92 Re: ILE ŻYWNOŚĆ W IRLANDII 07.07.04, 17:29
      Hej Asku,
      Na pewno zaopatrz sie w kaszki BoboVita!!!
      Kaszki to tutaj sa, ale troche inne niz polskie i bardzo male paczuszki (Remi
      mial je opanowane po dwoch dniach) i drogie.
      Gdy wyjechalam z Polski Remi mial 16 miesiecy i wszystkich co przyjezdzali
      zameczlam o kaszki Bobo Vita. Lepiej zrob sobie zapas.
      Jonathan wychowal sie juz tutaj i bez kaszek i tez bylo OK. Wszystko to kwestia
      przyzwyczajeniasmile)
      Powiem szczerze, nazw firm produkujacych "baby food" nie pamietam juz, ale na
      pewno sa inne niz w Polsce. W weekend sprawdze. Pamietam ze obiadki byly takie
      sobie, ale desery owocowe to byly super. Tutaj mamy dla maluchow w wieku Twojej
      pociechy zaczynaja juz gotowac wlasne obiadki. Ja tez tak robilam z Jonathanem -
      kupujesz "organic" warzywa i mieso w sklepie (kazdy supermarket ma wydzielona
      polke na organic food) i gotujesz i miksujesz. Wychodzi taniej (jeden sloik
      firmowego obiadku dla niemowlat kosztuje ponad 1 Euro) i jest smaczniejsze i
      zdrowsze dla malenstwa.

Pozdrowienia,
      • nikita-mama do maja92 07.07.04, 17:33
        Maju,
        Napisałam do ciebie na priv gazetowy.Aneta
        • maja92 Aneto - odpisalam NTX 07.07.04, 17:34

• maja92 Re: ILE ŻYWNOŚĆ W IRLANDII 07.07.04, 17:33
        To jest link do mojego supermarketu:
        www.superquinn.ie/

Sprwadz sobie baby food.

Jak juz bedziesz w Irlandii to polecam ich pieczywo - maja najlepsze i
        najwiekszy wybor. Takze jest "na goroco" pieczony w sklepie. Ogolnie chleb jest
        tutaj do bani, ale ze Superquinn jest najbardziej zblizony do polskiego.
        • jovanka_lena Re: ILE ŻYWNOŚĆ W IRLANDII 16.07.04, 17:07
          maja92

dowiedzialam sie wlasnie ze zaszlam w ciaze i moim miejscem na zakupy tez jest
          superquinn w blackrock w dublinie, gdzie mieszkasz, w jakim miescie? moze daj
          kontakt? jestem zagubiona w tej irl. sluzbie zdrowia.
          pozrawiam
          • diana5 Re: ILE ŻYWNOŚĆ W IRLANDII 16.07.04, 21:41
            Ja wprawdzie Maja nie jestem, chociaz moja coreczka ma tak na imie i tez zostala
            poczeta w Dubliniesmile)) ale jesli masz jakies pytania to postaram sie pomoc i
            odpisac.
          • maja92 Re: ILE ŻYWNOŚĆ W IRLANDII 19.07.04, 12:57
            jovanka_lena napisała:

> maja92
            >
            > dowiedzialam sie wlasnie ze zaszlam w ciaze i moim miejscem na zakupy tez
            jest
            > superquinn w blackrock w dublinie, gdzie mieszkasz, w jakim miescie? moze daj
            > kontakt? jestem zagubiona w tej irl. sluzbie zdrowia.
            > pozrawiam
            %%%

Hej Jovanko,

Gratulacje!!!

Nie przejmuj sie, w Dublinie tez mozna urodzic zdrowe dzieckosmile))))
            - mieszkam w Dublinie, w Rathfarnham.
            Jutro jade na wakacje - bede spowrotem 7 Sierpnia to sie odezwe.

Pozdrowienia,
            • jovanka_lena Re: ILE ŻYWNOŚĆ W IRLANDII 20.07.04, 11:03
              czesc babki, no mysle ze mozna tu urodzic zdrowe dziecko, ale jak zaczelam
              pytac o testy genetyczne PAPP A to oczy robili ze po co mi to, sekretarka
              mojego gina powiedziala ze takich nie robia na holles st.. musze dryndac do
              laboratorium bo ona widac wprowadza dane do kompa i na tym sie konczy... jak
              ktorac z was rodzila na wyspie i ma jakies rady to prosze o nie!! pa!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka