dziwnego

(9 wyników)
  • Witam wszystkich!Otóż jest tak:do 31.03 miałem termin spłaty pod groźbą wystawienia na licytacje 1/2 mieszkania.19.03 w kancelarii osobiście zapłaciłem wszystko ( ponad 4,2 tys. ).Na wezwaniu z 17.03 widniała kwota ok. 3,6 tys. a komornik doliczył jeszcze 15 %.To dziwne ale cóż.wczoraj 02.04 miałem tel. którego nie rozumiem.Pani z tej kancelarii mówi że oni te pieniądze wysłali do wierzyciela na konto ale wierzyciel konto zmienił ( tu chodzi o je... SKOK i miasto Kraków ).Ustalili nowy numer ...
  • Witam, dostałam - listem zwykłym - wezwanie do zapłaty... Wcześniej komornik wysłał mi zawiadomienie, że "do stalenia sa moje konta bankowe" a teraz w piśmie nie poleconym straszy mnie ,że jak nie zapłacę kwoty 1500 zł to wejdzie do mojego domu w asyście policji i slusarza, zajrzy we szystkie zakamarki ( !) i zajmie wszystko, co się da... Nie wiem czy taka jest procedura, bo nie wezwał mnie do wykazania majatku na piśmie... Gdyby tak było, odpisałabym, że: - od 4-ch lat jestem bezrobotn...
  • Wczoraj znalazłem w skrzynce pocztowej mandat za przejazd bez biletu z dołączonym formularzem zapłaty luzem. Dane na mandacie zgadzają się imie , nazwisko, data urodzenia i adres zamieszkania, imiona rodziców. Niestety nie ma podanego peselu i serii i numeru dowodu, a w rubryce "dokument" są dwa wyrazy, jeden bazgroł którego nie moge doczytać, a drugi doczytałem "ustnie". I wszystko byłoby pieknie, ale mnie ostatnio "kanar" nie złapał. Domniemywam, że ktoś podał moje dane i późni...
  • Witam, w krotkich slowach przedstawie moja sytuacje, mam nadzieje, ze ktos moglby mi doradzic. w 2003 roku dostalam kredyt studencki. pobieralam go przez 3 lata. skonczylam studia, ale sie nie obronilam, wiec na stan mojej wiedzy powinnam zaczac splate tego kredytu od razu. kilka razy do roku wizytowalam bank/dzwonilam do banku z pytanmiem, czy przypadkiem to nie czas na splate. za kazdym razem uzyskiwalam informacje, ze mam czekac. jezeli bedzie wymagalnosc splaty wszystkie dokumen...
  • Okolo 1 lipca zadzwonil gosc, ktory nie przedstawiajac sie poinformowal mnie ze mam zadluzenie w Lukas banku. Poprosilem o przeslanie mi na adres zamieszkania dokumentow potwierdzajacych tego typu roszczenie. Nic o takim dlugu nie wiem. Co ciekawe facet nie znal mojego adresu wiec chcac byc w porzadku podalem mu go. Po okolo 2 tygodniach zadzwonil ponownie z pretensjami. Zgodnie z prawda poinformowalem go, ze listu nie bylo i ze nadal czekam. Obiecal dopilnowac. Kolo 2 tygodni pozniej k...
  • Mam dług za IDEA obecnie w rękach Ultimo. Dług jest sprzed dwóch lat. Nie lubie mieć długów, więc mam zamiar go w końcu spłacić. Wysokośc zobowiązania to 3100zł, wg moich obliczeń odsetki ustawowe to ok 800 zł, czyli musiałabym spłacić ok 4000,-zł. Natomiast na regularnie przysyłanych mi "strasznych" pisemkach wynosi już ok 5200 i z każdym pismem rośnie dużo więcej niż odsetki ust. Zanim wdam się w dyskusję z firmą windykacyjna chcałabym wiedzieć czy mają prawo do naliczania jakiś...
  • Dostałem pismo od firmy Intrum Justitia z zawiadomieniem o wykupionym długu w wysokości 274,83 zł. Dług został sprzedany przez UPC Polska tej firmie. Problem polega na tym, że dłużnikiem jest osoba, która jest zameldowana w moim mieszkaniu. Mieszkanie te kupiłem 2 lata temu znowu od innej osoby - jestem studentem, nie mam z dłużnikiem nic wspólnego, nie znałem go nawet z nazwiska wcześniej. Wystraszyłem się, ponieważ na piśmie pisze ze do 25 kwietnia był termin płatności. I teraz takie ...
  • Z zycia wziete.Kiedys jechalem samochodem bez zapietych - wiwat zapominalstwo - pasów. Dostałem mandat, zasłużony. Był włam do samochodu, zginęło parę papierów, w tym właśnie tenże mandat włożony do przegródki. Myślę: normalne - przyjdzie wezwanie do zapłaty, zapłace z dodatkiem i po wszystkim. Rzeczywistość jest taka, że teraz dostaję telefon z banku z informacją, że komornik zajmuje mi owe 100 zł z jakąś resztką za tenże mandat. Cóż, ma prawo. Ale najciekawsza rzecz. Bank na...
  • Bekę teraz kręcę na maxa. Miałem w nim opis przypuszczalnych działań, (zaznaczam przypuszczalnych) firmy Kruk i sposobów w jaki i komu sprzedaje swoje wierzytelności. To mnie tylko utwierdza w przekonaniu, że wysunąłem trafiony wniosek, iż Kruk handluje wierzytelnościami z firmami "córkami", tzn. z firmami, które sama stworzyła, po to, aby móc im sprzedać nieściągnięte przez siebie długi, aby dłużnik miał świadomość, że to nie jest jeszcze koniec i uświadamić mu, że cały czas coś ...
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się