Dodaj do ulubionych

dziwna sytuacja

IP: *.internetia.net.pl 03.04.13, 10:16
Witam wszystkich!Otóż jest tak:do 31.03 miałem termin spłaty pod groźbą wystawienia na licytacje 1/2 mieszkania.19.03 w kancelarii osobiście zapłaciłem wszystko ( ponad 4,2 tys. ).Na wezwaniu z 17.03 widniała kwota ok. 3,6 tys. a komornik doliczył jeszcze 15 %.To dziwne ale cóż.wczoraj 02.04 miałem tel. którego nie rozumiem.Pani z tej kancelarii mówi że oni te pieniądze wysłali do wierzyciela na konto ale wierzyciel konto zmienił ( tu chodzi o je... SKOK i miasto Kraków ).Ustalili nowy numer konta i już wierzyciel kase tam ma.Pani mówi czy dam radę podjechać do kancelarii i zapłacić 13,66 zł za ten pusty obieg kasy.Powiedziałem że nie podjade i nie zapłace bo dla mnie sprawa się skończyła 19.03 wraz ze spłatą kiedy to dostałem takie ładne orzeczenie o końcu sprawy.Co ja mam wspólnego że oni nie umieują ustalić nr. konta.Po co to wszystko?Pani powiedziała że dostane pismo do domu z nakazem zapłaty.Płacić to ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał Re: dziwna sytuacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 11:32
      Zapłać , dla świętego spokoju
    • Gość: nic Re: dziwna sytuacja IP: 212.160.172.* 03.04.13, 11:42
      zapłać, groszowa kwota a będziesz się przez nią użerał 100 lat.
    • Gość: m. Wychodzi małość i podłość komornicza IP: *.centertel.pl 03.04.13, 12:55
      Faktycznie, lepiej zapłacić, bo kwota mała, a taki małostkowy d*pek będzie cię gnębił. Komornicza pazerna szuja sępi kilkunastu złotych za własny błąd, choć zarabia grube tysiące, w d*pach się im przewraca. Bądź ponad to szambo.
    • unhappy Re: dziwna sytuacja 03.04.13, 13:13
      Gość portalu: and napisał(a):

[ciach]

Chociaż na zdrowy rozum wydaje się, że o tą opłatę komornik powinien zwrócić się do wierzyciela bo to sprawa między komornikiem, a wierzycielem to zapłać. Pamiętaj o tym jak komornik zgodnie z prawem OKRADŁ emerytkę z oszczędności i prawnie nie było sposobu na odzyskanie tej kasy poza pozywaniem wierzyciela. Pieniądze zwrócono emerytce poza procedurami chyba dla świętego spokoju. Oczywiście komornik nie opuścił kancelarii w kajdankach i ogólnie nie czuł się winny niczego. Tak więc jeszcze raz: zapłać :)
    • silios Re: dziwna sytuacja 05.04.13, 10:51
      po prostu ciągną kase gdzie sie da co za żałosne pajace
    • hurtu.pl Re: dziwna sytuacja 06.04.13, 19:53
      Płacić bo za 13,66 nie opłaca Ci się zabijać gadów albo najmować prawnika by im w inny sposób dokopał.
    • Gość: tosiek Re: dziwna sytuacja IP: *.play-internet.pl 17.04.13, 20:00
      zapłacic i niech sie odpier...dla swojego swietego spokoju .Ja bym zapłacił trudno ,bo oni nie odpuszcza i beda pana gnebic ,zastraszac i takie tam wiem cos o tym .Kiedys taka baba z firmy prabankowej to mi powiedziała ze jak nie splace do jutra to przysle do mnie takich ..kogo to nie bardzo wiem ale takich i mi zabiora mieszkanie a bylam im dluzna 1000 zl
      • szarkama53 Re: dziwna sytuacja 17.04.13, 20:20
        Zalezy na ile jestes zdesperowany.
        Logika mowi - zaplacic,bo za 9lat i 11miesiecy bedzie to 1360zl.
        Natomiast wlasnie takie podejscie dluznika(cholera,zaplace dla swietego spokoju)
        rozzuchwala komornikow.
        Moze tak "dla sprawdzenia reakcji"konornika,wyslij mu poleconym
        sprzeciw od zaplaty tej kwoty,z uzasadnieniem dlaczego nie zaplacisz!
        Musza Ci cos odpowiedziec.Najwyzej zaplacisz pozniej.
        A to,zebys sam podjechal do nich,to juz calkowite lekcewazenie Ciebie!
        Potraktowal cie jak gowniarza!
        • Gość: aqq Re: dziwna sytuacja IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 30.05.13, 12:04
          Zawsze mozna zaplacic i jesli sprawa jest juz czysta zlozyc skarge na dzialania komornika. Fakt kosztujaca 100 zl jednak wobec prawie pewnej jego przegranej mozna sie pobawic.
          Albo powiadomic komornika, ze sklada sie skarge jesli dalej bedzie tego wymagal.
          Podkreslam, takie dzialania tylko jesli sprawa dlugu juz czysta bo po co sobie psuc dalsze relacje.
          Natomiast walsczyc trzeba bo takie bezprawne dzialania tylko ich zachecaja. Dzisiaj 19 zl jutro 1000 bo i tak zaplacisz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka