Forum Dom Materiały budowlane
ZMIEŃ
      farba olejna

farba olejna

(3 wyniki)
    • Witam Rozpoczynam remont mieszkania w bloku z lat 70ch. W łazience planuję połozyć glazurę. Aktualnie ściany z elementów betonowych mają przecierkę (zamiast tynku) pomalowaną na olejno. Jest to warstwa bardzo trwała i stabilna i moje pytanie, czy na farbę olejną można kleić płytki, a jeśli tak to na jakim kleju najlepiej?. Czy wystarczy ją przetrzeć papierem ściarnym, czy "podziabać" w miarę gęsto młotkiem? Całkowite usunięcie warstwy farby która odchodzi razam z 1mm przecierką jest bardzo p...
    • jak w temacie, mozaika średnio ładna chce małym kosztem odświeżyć mieszkanie więc pytanie jak w temacie,
    • Bardzo prosze o rade, kompletna ze mnie noga jesli chodzi o remonty. Musze jednak pomalowac metalowa oscieznice w drzwiach, ktora to wczesniej byla pomalowana biala farba olejna. Tu gdzie mieszkam nie ma juz w sprzedazy farby olejnej. Polecono mi bialy lakier akrylowy. Czy sa jeszcze moze inne srodki? Czy ten bialy lakier akrylowy jest najlepszy? Nie chce tez usuwac starej farby

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się