Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      filtr

filtr

(15 wyników)
    • Czy do kuli moge zainstalować filtr- no i jakiej wielkości musi być kula(ile litrów)...by ewentualnie wówczas filtr działał,a nie miał wplywu na zycie rybki(by jej nie przeszkadzał w pływaniu, te zawirowania itp.:)))
    • w sobote zakupiłam bojownika. od tamtejpory, chowa sie za roslinka, nie je nie pije :)) czy to normalne ?? co robic?
    • Rybki (13)

Mam w domku rybki i akwarium ale coś chyba wpływa na nie niekorzystnie bo juz 2 rybka mi zdechła. Nie wiem co moze być tego przyczyną... Moze ktoś mi podpowie
    • Planuję założenie akwarium z biotopem Malawi, o wymiarach 120*40*40 cm. Czy może mi ktoś podać orientacyjny koszt działania wszystkich urządzeń do takiego akwarium miesięcznie? Oczywiście nie chodzi mi o dokładne kwoty, tylko o rząd wielkości. Dziękuję
    • Może nie jest za bardzo czym sie chwalić, ale wczoraj wieczorem w moim akwarium pojawiło się małe stadko gupików-noworodków. Są maleńkie i śliczne. To pierwsze ryby, które udało mi się rozmnożyć - stąd moje pytanie - jak je odchować??? Póki co odłowiłem większe ryby (platki, molinezje) żeby nie potraktowały tych maleństw jako przekąski i przeniosłem do większego zbiornika i wyłączyłem filtr (żeby tych maleństw nie zassało). Pytanie co dalej? W jaki inny sposób filtrować wodę? Co t...
    • Witam Prosbe swa kieruje do doswiadczonych akwarystów. Ile może kosztować akwarium prostokatne o wymiarach 80x35x40 wraz z pokrywa oświetleniowa + grzałka tetra 100 + filtr zewnetrzny Fluval 204 + szafka z płyty mdf pod akwarium. Calośc jest obecnie urzywana od roku i klient zażyczył sobie 350 PLN. Czy warto dać tyle za takie zestawienie?? Prosze o pomoc gdyz nie wiem czy nie przepłace:)) Z poważaniem Josh Sawiano
    • ile takie akwarium kosztuje? chodzi mi o takie male koliste na 1 rybke
    • Na pewno ten wątek był juz poruszany na forum,ale nie wiem jak do niego wrócic więc pytam.Mój młody kocurek (4 miesiące) przy każdej wizycie w toalecie robi totalną demolkę dookoła.Żwirek jest wszędzie.Myślę,że kryta kuweta mogłaby rozwiązac ten problem.Chciałam w związku z tym zapytac was o doświadczenia i uwagi związane z tematem.Może coś możecie mi polecic? A druga sprawa to żwirek do kuwety.Obecnie używam Benka zbrylającego lawendowego i oboje jesteśmy zadowoleni.Czy on nadaje...
    • czy one faktycznie sa tak malo wymagajace? jak dlugo zyja i co im jest niezbedne w akwarium? podobne te rybki nadaja sie do kuli (filtr nie jest wymagany) - czy to prawda?
    • Mam przepiękne, duże muszle z Morza Czerwonego, a w akwarium mam 3 welony (1 teleskopę, jeśli to jakaś różnica). Tak bardzo chciałbym wrzucić chociaż jedną muszelkę do tego akwarium (albo bursztyny, też mam ładne i dosyć pokaźnych rozmarów)- nic się rybkom nie stanie?? Trochę strach, ale tak ślicznie by to wyglądało... pozdrawiam -alfredzik
    • Czy ktoś może polecić mi jakiś zakład szklarski w Warszawie mający doświadczenie w wykonywaniu akwariów na zamówienie. Może ktoś z Was sam zamawiał i użytkuje takie akwarium. Wydaje mi się, że zamówienie akwarium u szklarza kosztować mnie będzie dużo mniej niż kupienie gotowego. A nie chodzi mi bynajmniej o 40 litrowy baniaczek, tylko zbiornik 200 l (100x50x40 cm) lub 240 l (120x50x40 cm). Ktoś kto jest w temacie wie ile trzeba dać za takie akwa w sklepie ( tylko za samo "szkiełko...
    • chce komuś zrobić prezent i mam kilka pytan... -za ile mniej wiecej są żówie wodno-lądowe -czego będę potrzebowała oprócz akwarium(mam)i jaka jets mniejwiecej cena dodatków? -jak wyglada cena jedzonka? z góry dzięki:)
    • co dawać do picia szczeniakowi? Wode, mleko a może coś innego?
    • Witam! Mam problem z akwarium dla mojego żółwia. zgodnie z zaleceniami pana w zoologicznym do akwarium wlewam wodę zagotowaną i ostudzona. problem w tym ze 2 dni pozniej woda juz smierdzi a za kolejne dwa jest tak brudna ze ciezko dostrzec w niej zolwia. czy to normalne? czy da sie temu jakos zaradzic?
    • W domu jest ciepło a akwarium ma być małe;proszę o poradę:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się