firana

(5 wyników)
  • Chciałabym kupić na metry firany na wysokość 270 lub 280 i pociąć je na 60 cm szerokości pasy, z których zrobię panele (w ikei kupiłam górne i dolne listwy oraz prowadnice). Chciałabym firany zupełnie gładkie, które nie przesłaniają widoku od wewnątrz, ale patrząc z zewnątrz - jak najbardziej - mają gwarantować intymność. Marzy mi się taki materiał, który nie wymaga obszywania boków (tych paneli muszę zrobić dziesiątki), który w miarę dobrze zachowuje się w praniu. Myślałam, że problem ro...
  • Podobają mi się z gipiurą.Mam zamowione do dwóch okien.Drogie bo 60 zł za metr.Jakie wy macie w oknach firany? Jakiego rodzaju? Moze znacie piękne praktyczne za mniej niz te z gipiurą?
  • Byłam w sklepie aby kupić firany i sprzedajacą tam kobitka zrobiła mi magiel w głowie . Mam karnisz 2m i nie chcę aby firany były tak bardzo gęsto umarszczone na taśmie . Sprzedajaca powiedziła ,ze trzeba wziąść drugie tyle czyli łacznie 4m niezaleznie od rodzaju taśmy - jak dla mnie chyba troszke za dużo . Podpowiedzcie ile biżecie naddatku kupując firany . Pozdrawiam julk_a33
  • Czy w marketach typu: Leroy Merlin Obi, Castorama itp mozna zlecic szycie firan z własnego materiału ( tzn. materiał chcę kupić na Allegro a zlecić usługe szycia w w/w markecie)?
  • Witam. Mam dylemat. Chce zamowic firany na cala szerokosc pokoju czyli 4,60 m , takiej dlugosci tez jest karnisz. Material to mieszanka woalu z organza we wzory, zaslon nie bedzie. I mam pytanie czy brac 9 czy 10 metrow, jak bedzie sie ladniej ukladac ?
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się