Forum Nauka i edukacja Gimnazjum
ZMIEŃ
      geografia

geografia

(9 wyników)
    • jak wam poszła geografia na egzaminie-łatwa,czy trudna? Który przedmiot był najtrudniejszy?
    • Proste jak drut:)
    • Uważam, że matura pisemna z geografii była trudna. Przede wszystkim zadania były na więszym poziomie niż na maturze próbnej, która nie wypadła przecież najlepiej. Ja dostalem 4, a teraz nie wiem czy nawet dostanę 3... Ludzie nie wybierajcie geografii na maturze!!!!!!!!!!
    • chachacha ale łatwe
    • siema dopiero co pisalem ta mature probna z geog. i musze przyznac ze ladnie sie nam ministerstwo natrudzilo. dali przekruj chyba z calego materialu, moze jedynie o dziwo nie bylo zadnych er ziemi. wiekszosc piszacych ze mna mowila zgodnie ze bylo TRUDNE. niektorzy czytajac robili takie miny jak by zadania byly w jezyku chińskim - troche byly zagmatwane. Podstawowa kazdy jakos tam napisal ale z trudem. Natomiast jesli chodzi o rozszerzony poziom to niektorzy niezabawili na nim dl...
    • Nie wiem czy zauważyliście, ale w dwóch różnych gazetach wydrukowano inne odpowiedzi:] Z Dzienniku Bałtyckim jest 21a tutaj - w Gazecie wyborczej 17 (chodzi o zadanie geograficzne z ustalaniem czasu). Ja jestem za 17 - takl właśnie zrobiłam... . Ale nawet moja pani od geografii nie jest w stanie powiedziec jednoznacznie. Jest za 21, zaś mój tata za 17 :) On też na początku skłaniał się do 21, ale po przemysleniu stwierdził, że na 100% jest 17. A co Wy o tym sądzicie?
    • Sprawa z naszą oświata wcalenie jest taka prosta. Obserwuję,że w szkołach podstawowych zaniechano generalnie wychowywania do kształcenia. Dziecko jest odbiorcą wiedzy i nic wiecej. Już przed wojną panowała wśród elity (i nie tylko ) pedagogicznej opinia, że szkoła podstawowa ma głównie wychowywać, gimnazja zaś i wychowywać i uczyć. Czyli przekładając to na nasze warunki najpierw trzeba wychowania, potem oświaty, potem wiedzy. Albo mówiąc inaczej najpierw trzeba dziecko przekonać do ucz...
    • Wita
    • hey wszystkim biorącym udział w olimpiadach dla gimnazjum... :) jak Wam poszło? Czy było trudne? Ja pisałam polski, czeka mnie jeszcze geografia :( pozdrowionka, alex ps wpisujcie sie.... :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się