Dodaj do ulubionych

Próbna GEOGRAFIA

IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 01.12.04, 19:37
siema
dopiero co pisalem ta mature probna z geog. i musze przyznac ze ladnie sie
nam ministerstwo natrudzilo. dali przekruj chyba z calego materialu, moze
jedynie o dziwo nie bylo zadnych er ziemi. wiekszosc piszacych ze mna mowila
zgodnie ze bylo TRUDNE. niektorzy czytajac robili takie miny jak by zadania
byly w jezyku chińskim - troche byly zagmatwane. Podstawowa kazdy jakos tam
napisal ale z trudem. Natomiast jesli chodzi o rozszerzony poziom to
niektorzy niezabawili na nim dluzej niz kilka minut. ja twardo siedzialem do
konca i dobrze bo okazalo sie ze to pierwszych pytaniach (niezle wygrzanych)
byly prostrze ktore juz dawalo sie rozwiazac.
ogolnie czekam na jutrzejsze odpowidzie do testow.

piszcie co myslicie o GEO

Pisar
Obserwuj wątek
    • Gość: Nati Re: Próbna GEOGRAFIA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.12.04, 20:01
      zgadzam sie --i na podstawowej i rozszerzonej nie które pytania były z
      kosmosu.Z jendej storny to dobrze ze pytania dotyczyły wiedzy praktycznej,ze
      samemu mozna było cos wymyslec,a nie tylke jakies definice-j--najlepsze pytanie
      wedługo mnie było o chmurach. :)
    • Gość: N Re: Próbna GEOGRAFIA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.12.04, 13:25
      Czemu nie ma jeszcze odpowodzi z gegry?
      • Gość: Netka Re: Próbna GEOGRAFIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 14:54
        Rzeczywiscie na tej maturze bylo wszystko co mozliwe,trzeba znac chmury,
        kalendarz Rosji,doskonale orientowac sie w ekonomii (ktora tak apropos zaczelam
        w tym roku i jestem blizej poczatku niz konca).Trzeba opbliczac czas,
        proponowac wycieczki krajoznawcze i wiedziec jaki jest kraj macierzysty jakiejs
        korporacji miedzynarodowej-co akurat nie bylo trudne,ale nie wiem czy osoby z
        malych miejscowosci wiedza co to jest carrefour.Nie wiem kto wymyslil pytanie o
        bobrach lub leju depresyjnym :/(napisalam jakies bzdury)Moim zdaniem bylo
        zdecydowanie za malo czasu, pisalam do ostatniej minuty i nie mialam czasu na
        sprawdzenie.Nie spodziewam sie superwyniku i boje sie co wymysla w maju.
        • Gość: olaaaa Re: Próbna GEOGRAFIA IP: *.aster.pl 02.12.04, 21:06
          Ja uważam, że czasu nie było za mało...Było po prostu ZA DUŻO ZADAŃ! U mnie w
          sali każdy siedział do ostatniej minuty obu części. Nawet dobrze uczące się
          osoby mówiły, że zadania były za trudne. Pytanie z chmurami na podstawowej mnie
          po prostu zabiło... Rzeczywiście tak opracowali tą maturę, że dali zadania chyba
          z każdego tematu. Teraz wiem, że żeby dobrze zdać rozszerzoną trzeba znać
          podręcznik na pamięć wraz ze wszystkimi szczegółami, czytać National Geographic
          i oglądać Discovery 24h na dobę... (kiedyś oglądałam program o El Nino i tylko
          dzięki temu poradziłam sobie w miare z tym zadaniem). Matura próbna, która jest
          w informatorze jest łatwiejsza i zadania są nieco innego typu. Teraz naprawdę
          boję się prawdziwej matury, bo nie wiem jakie głupoty mogą wymyślić.
    • Gość: m. Re: Próbna GEOGRAFIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 12:11
      dla mnie matura próbna z goegrafii była bardzo trudna, mimo że wydawało mi się
      że jestem w tym przedmiocie całkiem niezła. Było 1.za mało czasu 2.za dużo
      zadań 3. niektóre pytania były mało precyzyjnie skonstruowane.
    • gdabski Re: Próbna GEOGRAFIA 04.12.04, 16:44
      Mnie denerwują dwie sprawy:
      1) w wielu wypadkach kilka z proponowanych odpowiedzi jest wg mnie tym samym
      2) zmienna w kolejnych zadaniach jest szczegółowość wymaganych odpowiedzi. W
      jednym zadaniu próbuję "przemysł", a klucz odpowiada "ośrodki
      przemysłowe", "zanieczyszczenia przemysłowe", "eksploatacja surowców" traktując
      wszystkie jako osobne odpowiedzi. Za to w innym zadaniu ja wpisuję "trzęsienia
      ziemi", "uskoki" a klucz chce "zjawiska sejsmiczne".

/Gdabski
      • Gość: [marVin] Re: Próbna GEOGRAFIA IP: 80.51.35.* 05.12.04, 10:55
        a skad masz klucz?! gdzie mozna go znalezc???
    • Gość: ? Re: Próbna GEOGRAFIA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.12.04, 22:59
      gdzie sa odpoqwedzii??
      • Gość: Natala Re: Próbna GEOGRAFIA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.12.04, 14:12
        sa tutaj www.oke.waw.pl/html/matura/tydzien_drugi.html
    • Gość: Gofer Re: Próbna GEOGRAFIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 23:02
      Witam dajcie jakis namiar(Link) na te Arkusze
      pozdrawiam
      • Gość: Gofer Re: Próbna GEOGRAFIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 23:03
        ok nie doczytalem wszystkiego dzięki !!!!! :)
        • Gość: Marta Re: Próbna GEOGRAFIA IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.12.04, 18:26
          Własnie ja pisałam! Boshe....to była tragedia..po pierwsze TRUDNA i to jak..a
          po drugie..zdecydownie za mało czasu...i za duzo zadań!!!
    • Gość: MAGDA Re: Próbna GEOGRAFIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 23:57
      Witam wszystkich. Ja uważam, że matura z geogry była trudna. Chodzę b. dobrego
      liceum (Warszawa) i gegra poszła najgorzej w całej szkole. Zadań za dużo i zbyt
      pracochłonne. Mam dysleksję, co okropnie utrudnia, ale nasza CKE nie myśli o
      takich ludziach i ich problemach nie wydłużając czasu!!Jesteśmy skazani na
      oddanie pracy w połowie, bo nie mamy innej możliwości!I to jest indywidualne
      traktowanie ucznia!!! CKE wstydź się!!
    • Gość: kati Re: Próbna GEOGRAFIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 13:42
      dokladnie... jak zobaczylam arkusze z geografii to myslalam ze od razu wyjde z
      sali.. TRUDNE BYLO....I TO BARDZO
    • Gość: kicia Re: Próbna GEOGRAFIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 14:28
      dla mnie ta próbna też była ciężka. Fakt, że się praktycznie na nią mało co
      przygotowywałam, jak już to z fizycznej, a tu nagle takie zadania. I zgadzam
      się czasu za mało :( ale mapka prosta :)
      • Gość: magda Re: Próbna GEOGRAFIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 17:31
        wiecie moze gdzie sa arkusze ze slaskiej matury z gegry ?
        • Gość: marika Re: Próbna GEOGRAFIA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.04, 18:57
          ooo właśnie tak bardzo chciałabym sobie sprawdzić odpowiedzi z matury ( gegra)
          na śląsku
          please pomóżcie odnaleźć
        • Gość: grzegorz Arkusze i odpwiedzi IP: *.238.94.85.adsl.inetia.pl 16.12.04, 19:08
          Hejka za chwile bede miał ze Ślaska arkusze z Gery:) jak co to jestem na GG
          6263446:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka