Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      gliwice

gliwice

(12 wyniki)
    • [sonda=Opel w Gliwicach za Gazociąg Północny?] [*]Po moim trupie. [*]Na pewno jest lepsze rozwiązanie. [*]Jasne, czemu nie? [*]Koniecznie! [*]To tylko chore dywagacje rosyjskich dziennikarzy. [/sonda]
    • "Błogi spokój się skończy, gdy rosyjskie konsorcjum - jak zapowiada - zastuka do polskich władz po pomoc publiczną, uzależniając od niej plany wobec polskich fabryk Opla." ____________ To wtedy trzeba będzie przywołać osławioną unijną solidarność i zwrócić się do Niemiec (via EU) o pomoc. Dobrze, że Niemcy nie trują o unijnej solidarności, tylko bez szemrania płacą.
    • To jak to jest z tym offsetem za zakup nielotów f-16. Przez całe lata polski agit-prop karmił nas krzepiącą informacją, że za wielką kasę wyłożoną na te [i]letadla[/i] mamy mieć dożywotnio fabrykę opla. Wszystkie te dywagacje można o kant d..py rozbić. Mam wrażenie, że ten dil GM ma taką samą wartość, jak sprzedaż naszych stoczni Katarowi. Przecież nic nie jest na piśmie, a ma być dopiero po wyborach w Niemczech i wtedy mają być ogłoszone warunki sprzedaży.
    • Drodzy redaktorzy! Nie nadużywajcie tej rosyjskiej mody na zlepki wyrazów "specsłużby" to po polsku "służby specjalne"! Nie chcemy chodzić na zakupy do "uniwermagazynu"!
    • I dobrze niech biorą wszystko i się tym udławią. W twoje ręce mały Kaczorku się oddajemy. Wsiadaj na kucyka i z szabelką na Moskali.
    • -przecież nowi właściciele nie zdecydują się na zamknięcie fabryki,gdzie produkowane są najnowsze egzemplarze samochodów-przekonują mnie ludzie. ależ oczywiście że nie zamkną !tylko przeniosą produkcję do Rosji gdzie siła robocza jest tańsza i dostatecznie wykwalifikowana,z tego samego powodu Opel kiedyś przywędrował do Polski i pewnie tak samo myśleli na zachodzie robole.
    • Na dzis tych fabryk Opla w Polsce praktycznie juz niema.A Tusk z Pawlakiem dalej będą mówic o sukcesie!
    • jakos ten tort globalny trzeba w koncu podzielic, najlepiej tak, by nie bylo za duzo odpadow........
    • Na jaką u licha wojnę zamierzacie się wybrać? To zgoda przestała już budować?
    • Też mi nowinka, że każdy rżnie na kursach. Zobaczcie sobie jaki kurs stosują hipermarkety przy przeliczaniu z EURO. A najlepiej zapytajcie się tam skąd ten kurs - to dopiero będzie bełkot.
    • Mnie interesuje dlaczego Gazeta Wyborcza popiera tego pisiora Szczurka?
    • Ach i tak w koło Macieju, raz sprzedają raz nie sprzedają... ---------------------------------------------------------- Do oszczerców: K.P.K. art. 304 Każdy dowiedziawszy się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym prokuratora lub Policję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się