gliwice

(11 wyników)
  • Cześć, jestem tu nowa, będę mieszkać na Wirku blisko Plazy - czy ktoś mi może powiedzieć jak najlepiej dostać się do Gliwic komunikacją miejską? Chodzi mi o dojazd codzienny. Z góry dziękuję za pomoc. :) Pozdrawiam, D.
  • gliwice.gazeta.pl/gazetagliwice/1,95519,7234835,Zbyt_niska_frekwencja__Prezydent_z_Rada_Miejska_zostaje.html Dla tych z Rudy Slaskiej ktorzy uwazaja ze kraczac tu na forum maja masy za soba.11% uczestnikow referendum pokazuje ze krzykacze poparcia spolecznego nie maja a moze te 89% uwaza ze prezydent jest na miejscu? Frekwencja w niektórych lokalach wyborczych była bardzo niska. Tak było w komisji nr 88 przy ul. Pszczyńskiej gdzie z 509 uprawnionych do głosowania obywatelski ob...
  • ...w Gliwicach znów zbierają podpisy. ;)
  • [b]Stania poprawcie te krawężniki z przejazdu tramwajowego na skrzyżowaniu koło zegara słonecznego na Nowym Bytomiu. Tam się nie daj jeździć, zawieszenie można urwać gorzej niż przed remontem. Albo jeszcze lepiej zlikwidujcie tą linię 9 czy teraz 10 i dajcie niskopodłogowe autobusy. Bo tramwaje niskopodłogowe tam nigdy nie pojadą taka jest prawda :([/b] Przynajmniej korków nie będzie jak bana sie wlecze i drogi pudzie poszerzyć, pasów dołożyć.
  • Witam, ja tak z innej beczki, jestem z Gliwic, ale chciałabym się dowiedzieć czegoś na temat oddziału położniczego w RŚ (szpital nr 2), czy jest dobra obsługa, jakie ceny usług jaka jest opieka. Za wszelkie informacje dziękuję
  • "Za autostradę A4 trzeba będzie płacić już w Chorzowie Batorym Na śląskim odcinku autostrady A4 Katowice - Wrocław staną dwa place poboru opłat i kilka mniejszych bramek przy zjazdach z autostrady. Drogowcy zapewniają, że mieszkańcy aglomeracji katowickiej za przejazd z Katowic do Gliwic nie będą musieli płacić. Pierwszy punkt poboru opłat stanie już w Chorzowie Batorym lub Rudzie Śląskiej Wirku, drugi w Żernikach k. Gliwic. Oprócz tego przy zjazdach z autostrady w Bojkowie, O...
  • Ciekawa lektura: "Nie jest też tajemnicą, że władze Gliwic dotychczas chłodno patrzyły na tramwaje, swego czasu postulując nawet likwidację kilku odcinków. Teraz ma być inaczej. - Tramwaj może być najszybszym środkiem transportu do hali, gdzie mają odbywać się największe imprezy - przekonuje Marek Jarzębowski" "Dlatego ludzie tacy jak Piotr Kasprzyk odpowiedzi szukają wśród gliwiczan. Blisko 90% mieszkańców nie chce likwidacji tramwajów." "- Do nas docierają również głosy, które ...
  • na jej cześć w naszym mieście dedykuję miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,2142392.html (w szczególności dla pana Osmendy, który kiedyś na forum RSL wyłuszczał, jakie to korzyści odniesie miasto). Oto ile przeciętny obywatel będzie miał z tego korzyści, będzie prawdopodobnie bulił za to żeby przejechać z RSL do Gliwic bądź Katowic. I pewnie zarobimy na tej inwestycji jako miasto bo szykuje się spore natężenie ruchu, każdy chętnie wyda 30 zł żeby przejechać się tym cudem.
  • W październiku otwierają Empik w Plazie. Myślicie, że się utrzyma ? W sumie w Rudzie nie ma gdzie kupić filmów DVD, muzyki na CD i gier komputerowych.
  • Ciekawostka: "w śląskiej aglomeracji powstanie system komunikacji kolejowej z prawdziwego zdarzenia. Pociągi będą kursować wahadłowo, np. co 10 czy 15 minut." "Szybka kolej ma korzystać z popularnych, żółto-niebieskich pociągów." reszta tu: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2781763.html Nowość ? Przecież coś takiego było, nie pamiętam dokładnie co ile minut (10, 12, 15 ?) jeździły pociągi (żółtki) Zawiercie-Gliwice. To chyba 70 lata. Rzeczywiście bardzo przydatne to było...
  • Pod koniec stycznia przyszłego roku będę musiała się spotkać w sprawach służbowych z pewnymi wymagającymi klientami. Chcę ich zaprosić na obiad. I tu jest problem bo nie zabardzo wiem gdzie. Chętnie poznam opinie na temat knajp w Rudzie i nie tylko. Warunek aby to nie było za daleko czyli nie dalej niż Katowice czy Gliwice.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się