gliwice

(24 wyniki)
  • na przyszly wtorek jestem umuwiona w Gliwicach, na konsultacje, bo na biopsji wyszlo mi podejrzenie guzka pecherzykowego. mam wziąc ze soba szkielka z tej biopsji. czego moge sie spodziewac na tej pierwszej wizycie, tzn. jakich badań? usg, powtorna biopsja? co jeszcze? czy od razu bedzie wiadomo co i jak tzn. czy konieczna jest operacja czy nie? badania typu tsh, ft3, ft4, morfologie sobie zrobilam wczoraj więc na wszelki wypadek tez wezme ze sobą.
  • Wczoraj wrocilam z drugiej wizyty w Gliwicach. Znane byly wyniki biopsji, napisali ze material skapy. Faktem jest, ze jak na razie (?) guzek jest maly (19 mm), wiec niewiele mogli stwierdzic w wyniku biopsji. Na chwile obecna decyzji o wycieciu nie podjeli, zrobili mi markery (za tydzien mam miec wyniki). Kolejna wizyte i biopsje mam wyznaczona na 15.10.07. Jak myslicie to dobrze rokuje na przyszlosc czy lepiej zeby wyciac, nawet tak malego guzka (pecherzykowego - wg pierwszej bio...
  • Witam wszystkich serdecznie.W przyszły cawartek mam um owiony termin przyjęcia doCO w Gliwicach .Wczoraj przeszłam przez szereg badań i wszystko byłoby ok gdyby nie internista ,który napędził mi stracha ,chodzi konkretnie o moją podsrawową chorobę tz.miastenię.Powiedział,ze leki które zazywam i ta choroba to bardzo powazny problem dla anastezjologa.Napiszcie ,czy można tam z kimś normalnie porozmawiać i czy są skłonni posłuchać pacjenta.Acha,jak długo czeka się na zabieg po przy...
  • przez tel. powiedziano mi, ze mam bezwzglednie przyjechac ze szkielkami z biopsji, ale dzis sie dowiedzialam ze lekarz nie przechowuje tych biopsji - to bylo poliferatio follicularis - czyli guzek pecherzykowaty. lekarz powiedzial, ze przechowuje tylko "zle" wyniki, a moj nie jest niebezpieczny. rece mi opadly (ostatnia biopsja byla 2 tygodnie temu) - czy w takim razie jest z czym jechac do gliwic?
  • Mialyscie racje piszac ze trzeba sie nastawic na dlugie czekanie. 6 godzin spedzonych w poczekalni, z tego moze 0,5 godz. zajela konsultacja z lekarzem, pobranie krwi, usg i biopsja. Masakra... Biopsje zrobili mi jeszcze raz, mimo ze przynioslam im szkielka z poprzedniej, pewnie dla porownania. Usg tez mi zrobili, ale kartki z opisem nie dostalam, bo na niej bylo tez skierowanie na biopsje i calosc zostala w rejestracji. Jak nie zapomne to zabiore ja nastepnym razem. Bo nastepna w...
  • mam pytanie, czy wiecie moze, czy gliwice przyjmuja na konsultacje? czy wystarczy skierowanie od lekarza I kontaktu, jak dlugie sa terminy oczekiwania? a drugie moje pytanie, czy nie wiecie, kto jest krajowym konsultantem ds endokrynologii? jestem lekko oszolomiona, bo po 1,5 roku opieki (2 cm guzek pecherzykowaty, proliferatio follicularis), uspakajania, ze to tylko rozrost komorek, a nie guz, lekarz mi mowi, ze 50% jest na tak za operacja i 50% na nie - i ze to ja mam zde...
  • Witam, pod koniec stycznia będę miała II operację tarczycy. I miałam w Gdansku (tu mieszkam) a II bede miała w Gliwicach.Diagnoza-rak brodawkowaty. Na pewno wiele z Was bylo w podobnej sytuacji (tzn. I operacja "u siebie" a II w Gliwicach), prosze o odp.na moje pytanka, wiem że wkrotce życie przyniesie mi odpowiedzi na pytania, jednak ze wzgledu na odleglosc od domu, oboway...wolałbym wiedziec już teraz czego sie spodziewać lub jak sie przygotować itp. 1.Czy kroją po I szwie?Ja m...
  • przeszukalam archiwum, ale nie na wszystkie moje pytania znalazlam odpowiedz...bardzo licze na odpowiedz osob, ktore sa spoza Gliwic i mialy tam operacje. - przyjecie do szpitala jest 8.00-8.30 - czy przyjezdzaliscie nocnym pociagiem, czy nocowaliscie na mcu? - czy sa tam tansze hotele, niz ten przyszpitalny? zmartwily mnie te ceny - 70-100 zl za dobe od 1 osoby:( jak nie znajde tanszego, to chyba meza zostawie z wwie:( - czy operacja jest nastepnego dnia po przyjeciu do szpita...
  • wlasnie wrocilam - chirurg w CO w gliwicach nie widzi potrzeby operowania poliferatio folicularis (2,4 cm), hormony mam w normie. mam sie jedynie badac (usg i biopsja). zrobilam wszystko, pora zyc dalej:)
  • zabieram: - badania krwi z ostatnich 2 lat (wszystkie, nie tylko tarczycy) - wszystkie wyniki usg i biopsji - skierowanie od internisty - ksiazeczke zdrowia czy o czyms moze zapomnialam?
  • Postaram sie nie powtarzac pytan, na ktore udzielono juz odpowiedzi:) W najblizszych dniach wybieram sie jednak do Gliwic na konsultacje. Dostalam skierowanie do tamtejszego CO od mojej endokrynolog, mam guzka pecherzykowego 19 mm. I w zwiazku z tym mam pare pytan: 1. Czy jechac tam w ciemno czy najpierw zadzwonic i umowic sie jakos? Moja endo radzi jechac w ciemno bo przez telefon to ponoc zwodza i odsylaja do innych osrodkow (z uwagi na duza liczbe "chetnych") 2. Jesli przyja...
  • Czy ktoś może też w tym czasie będzie na diagnostyce?Fajnie byłoby poznać się w realu. pozdrawiam i życzę dużo zdrówka Kasia
  • Interesuje was to jeszcze, czy wystarczy już tych wątków? Nie chcę zanudzać... Pozdrawiam.
  • Jestem po operacjach w Gliwicach i po leczeniu tam jodem. Minęło pół roku i czeka mnie pierwsza kontrola(jutro).To jest narazie kontrola jednodniowa bez ostawienia leków. I teraz moje pytanie:Czy ktoś z Was miał taką, ile godzin ile trwa, i jak wygląda??
  • guzki(5)

Witam wszyskich,słuchajcie mam guzek z lewej strony zaczęłam leczenie od niedawna,zrobiłam zaledwie usgi na 8-marca mam biopsję czy biopsja moze wykazac jakies zle komórki??i czy konieczna jest operacja czy z takim guzkiem można życ tylko pod kontrolą lekarza.Moja mama jest po poważnej operacji rok temu i wyszedł wynik z W-wy zły i kilka razy zchaczyłyśmy już Gliwice ale na szczęście nie podawali chemii tylko same badania krew,usg,klatka piersiowa jak to powiedziałam lekarzowi m...
  • Witam wszystkich ostatnio dostalam diagnoze o raku tarczycy, mam 23 lata i prawdopodobnie wybieram sie na operacje do gliwic. Czy ktoś ma moze podobne schorzenie lub jest juz po operacji jakies wskazówki rady?
  • Witajcie! Probuje od paru dni dowiedziec sie cos na temat jak w/w,i nikt mi nie odpowiada o co chodzi, co robie nie tak .Czy jest ktos kto wie cos na temat leczenia izotopem? odpiszcie!
  • Jestem po operacji usunięcia tarczycy(nowotwór złośliwy), bez jodu, bez chemii.Biorę eutyrox100,calperos1000/2razy, alfadiol.Kontroluję swój stan w Gliwicach.Od ok 1.5 miesiąca obserwuję u siebie drżenie ciała.Jest to uczucie takiego rozedrgania, które rozpoczęło się od brzucha, teraz dochodzą mięśnie nóg.Takie zjawisko nasila się podczas odpoczynku,szczególnie nocą.Podobno Tsh i wapno badane 21.01 mam w normie.Ft3 3.73/3.10-6.80/.Dodalam magnez i potas, nie widze poprawy.Endo mowi,ze to nie ...
  • A ja mam tsh powyżej 60. Wyciętą tarczycę miałem 06.06(rak brodawkowaty przerzuty do węzłów chłonnych) czuję się fatalnie fizycznie o psychice nie wspominając' nie wiem co teraz mam robić. Jutro mam wizyte u endo pojutrze u onkologa. Wiem, że teraz czeka mnie jodowanie. Najgorsze jest w tym wszystkim to , że lekarze nic nie mówią jak jest procedura po operacji. Chirurgicznie jest wszystko ok ale przecierz jodowanie wymagane jest w kazdym przypadku. Może być wykonane w ciągu 4 tygodni l...
  • Mam do ciebie wielką prośbę. W jednym wątku napisałaś że polecasz dobrego endo na śląsku w jakimś drugim napisałaś żeby ktoś udał się do doktora Lamparta - czy chodziło Ci właśnie o niego? Udało mi się znaleźć numer telefonu do przychodni w której przyjmuje prywatnie chyba w Zabrzu. Niestety przyjmuje on tam tylko w poniedziałki i piątki, a ja na Śląsk jeżdżę zawsze w środy i czwartki a na piątek muszę być już w pracy. Nie wiesz przypadkiem czy przyjmuje on jeszcze gdzie indziej ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się