Forum Regionalne Śląskie Sosnowiec
ZMIEŃ
      gliwice

gliwice

(9 wyników)
    • Spotkanie Janusza Palikota w Gliwicach w dniu 3.12.2010 (piątek) o godzinie 17:00 w Kompleksie"Nowe Gliwice" ul.Bojkowska 37,budynek 3-Cechownia, Sala Drewniana Temat spotkania:"Koniec biurokracji". Wstęp wolny.
    • prosze o szybkie rady, zaraz jade :-)
    • Trudny wybór: jeżdzić starymi rzęchami od przewozów czy nowoczesnymi składami kolei śląskich hmm
    • Pomóżcie mi, jak dojechać do Waszego miasta od strony Gliwic jadąc autostradą? Boję się pogubić, wiem, że mi pomożecie. Napiszcie którym zjazdem gdzie mam jechać. Aders docelowy to ul. Jedności. Z góry wielkie dzięki.
    • Dobrze że Gliwice Tramwaje zlikwidowały bo teraz mają tańsze bilety oraz nowe ciche i wygodne autobusy częściej kursujące niż tramwaje i parę przystanków dalej. Więc zlikwidujny ten złom imitujący tramwaje wstyd Śląska! Po co nam ten archaiczny i nie wydajny tramwajowy system (mocne słowo) transportowy, 3x droższy niż autobus.
    • Kazik Górski ma u mnie zawsze poparcie :)
    • Jazda po kasę Wtorek, 15 marca 2005r. Szefowie Komunikacyjnego Związku Komunalnego GOP zdecydowali, że 1 kwietnia podrożeją bilety autobusowe i tramwajowe. Na tym samym posiedzeniu zapadła decyzja o... podwyższeniu diet dla członków zarządu i zgromadzenia Związku. – Nałożenie się tych spraw to czysty przypadek. Ceny biletów jednorazowych nie rosły od trzech lat, a zmianę wysokości diet wymuszają obowiązujące przepisy – przekonuje Roman Urbańczyk, prezes zarządu KZ...
    • Chciałem poruszyć temat cen paliw na stacjach w Sosnowcu. Studiuje w Gliwicach i nie umiem sobie wytłumaczyć jakim cudem na stacjach w Gliwicach paliwo(95) jest tańsze średnio o 30gr na litrze!! Na przykład na Shelu w Gliwicach kosztuje 3.54 a u nas 3.93. Orlen w Gliwicach sprzedaje po 3.58 a Orlen w Sosnowcu po ponad 3.80 Nie wiem czy tylko ja to zauważylem, może jest coś o czym nie wiem ,a co kształtuje ceny w naszym mieście na takim(wysokim) poziomie.
    • Jak były wybory, to coś się działo (medialnie) w specjalnej strefie ekonomicznej. Teraz chyba jest kompletny zastój. Zupełana cisza i plaża.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się