gmina

(15 wyników)
  • Jak sie dzwoni do urzedu na Włokiennicza zglasza sie automtyczna sekretaraka: Tu urzad gminy warszawa-wawer..... W tym urzedzie tak ciezko pracuja ze nie zauwazyli ze od prawie pol roku nia sa juz gmina. Albo na sile nie chca dopuscic do siebie faktu ze juz nia nie są. Moim zdaniem jest to wizytówka jakosci pracy urzedu i jego pracowników.
  • Wie ktoś czy będą tam coś budować albo co tam będzie??? Chodzi mi o działki naprzeciwko kościoła na ul. Kapelanów AK na Gocławiu.
  • Radni się ruszyli. Ten dziwny stan zawdzięczamy nie wiośnie a pomysłowi likwidacji samodzielnych gmin. W nagłym przypływie energii zamierzają nawet skonsultować się z nami. Zakładają z góry że poprzemy dotychczasowy układ. A ja nie jestem taki pewien. Wszystkie poza spaniem potrzeby i tak muszę załatwiać w innych dzielnicach. Nie mam złudzeń że zmiana organizacyjna coś nam dobrego przyniesie ale przynajmniej radni będą mieli dowód że ktoś obserwuje to co robią, a w przypadku Wawra...
  • Mam propozycję dla ZDMu gdy juz biorą się za remonty dróg w Warszawie aby pomyśleli nad zmianą organizacji ruchu przez przejazd w Międzylesiu, aby dogadali sie z Gminą Wawer i rozwiąrzali tam ten problem gdyz tworzą się tam ogromne korki po obu stronach torów kolejowych.Zrobienie tam ronda nic nie daje bo samochody w czasie zamykania przejazdu, a zamykany jest bardzo często ustawiają się do przejazdu przez tory na rondzie i w ten sposób nie można ich ominąc autobusem trzeba czasem...
  • Chłopcy mieli inny plan, a tu prosze, wypadaloby znowu poprzeć p. Ilkowskiego, Zobaczymy w sobotę jakie mają kręgosłupy. Brawo Wąsik i Kaczor!
  • Chcę kupić działkę w drugim rzędzie działek od ulicy Wisienki(odchodzi od al. Dzieci Polskich) w stronę Starej Miłosnej. Od strony Wisienki nie ma tam dojazdu i żebym mógł budować gmina musi zrobić tam ulicę(teren jest zalesiony więc trzeba wyciąć trochę drzewek). Jedna urzędniczka powiedzała mi że to potrwa ze dwa lata, druga że może potrwać nawet 15 lat(muszą jeszcze wykupić tereny pod drogę od właścicieli). Czy ktoś ma podobny problem? Jak można zmusić gmnię do zrobienia drogi?
  • Decyzje już zapadły. Gmin nie będzie (to już chyba przesądzone). Wobec tego jak Wam się będzie teraz mieszkać??? Zdaję sobie sprawę, iż różnic to większych na razie nie będzie. Przecież nkit się nie musi przeprowadzac, zmieniać adresu, nr telefonu itp... Chodzi mi o Wasze przemyślenia dotyczące tego czy taka zmiana w końcowym efekcie będzie na lepiej czy na gorzej. Ja jako mieszkaniec Gminy Centrum w zasadzie różnic chyba nie odczuję. Jednak jeśli wezmę pod uwagę to co powiedział w...
  • Witam, Czy ktoś ostatnimi czasy, złożył podanie o wykup mieszkania? Interesuje mnie czy wykupy są wstrzymane? Czekam już na decyzję blisko pół roku! Panie w UG nie są w stanie mi powiedzieć jak długo trwa cała procedura bo czekają na "świstki" o braku roszczeń do budynku. "Świstki" są z 3 różnych instytucji i dlatego to tak długo trwa. Jeśli chodzi o roszczenia do budynku to na pewno ich nie ma, gdyż 80% mieszkań w naszym budynku jest już wykupionych. Wykończę się tym czekaniem, ty...
  • e-wawer(6)

.Czy komuś udało się prowadzic z U.G. Wawer korespondencje mejlową? Czy otrzymaliście kiedys tą drogą odpowiedź na swoje mejle? Ja nigdy.
  • ... a wydaje sie ze praktycznie nie robia niczego by poprawic zycie w niej. Dwie rzeczy ktore mi najbardziej przeszkadzaja: - Zupelnie nie dbaja o przyrode. Do lasow moze wjechac kazdy gdzie chce i zrobic co chce. Skoro pozwalaja z nic robic wysypisko smieci to niech zajma sie sprzataniem - ponoscie odpowiedzialnosc za to urzednicy! W parku krajobrazowym, w zadrzewionych terenach, wyrastaja nowe szpetne domy - dlaczego niszczycie park?! Ludzie wycinaja drzewa, wyrzucaja smieci, skos...
  • nadchodzą ciemne chmury nad Wawer nigdy tam nie było zbyt jasno ale teraz ... brrrr juz miałem napisac że radni do dupy ale to nieprawda, widac że pozytek z radnych mniejszy będzie niż z papieru toaletowego :(((
  • zamierzam sprowadzić sie do Marysina Wawerskiego, ale mam wątpliwości czy dla mojej córeczki w wieku przedszkolnym znajdę tu przedszkole, jakies dodatkowe zajęcia i w ogóle towarzystwo innych dzieci moze znacie tę okolicę?
  • Gminę Wawer powinno się podzielić na dwie gminy:W-wa Wawer i W-wa Falenica. W-Wawer to Wawer,Marysin,Anin,Międzylesie a dalej Radość ,Miedzeszyn,Falenica W-wa Falenica.Co sądzicie o tym pomyśle ?Ja uważam go za racjonalny gdyż te regoiny różnią się od siebie stopniem urbanizacji,kumunikacji,itp.Poza tym łatwiej o porządek w małej zagrodzie.
  • W poszukiwaniu interesu (Gminy Wawer) 17.05.2002 Prosto z mostu Półtora roku temu, ni z tego, ni z owego, kreśląc dotychczasowe plany, zarząd gminy Wawer zaproponował odkupienie starego biurowca ABB, aby urządzić w nim ratusz. Według płomiennych zapewnień, w kilka miesięcy i prawie za darmo miała powstać wspaniała siedziba urzędu z zegarem na ścianie i neonem z herbem. Przypomnijmy sobie realia. ABB wykupiło dawne zakłady ZWAR po to, aby natychmiast zamknąć produk...
  • Tak sobie właśnie przeczytałem o historii z domem na Kosmatki / Wał Miedzeszyński. Gmina najpierw negocjowała, potem się wkurzyła, wreszcie próbowała zrobić faceta w nomen omen wała. Niestety, okazało się, że facet mimo prostego wyglądu nie w ciemię bity, wynajął prawników i skończyć się mogło na wstrzymaniu poszerzania Wału, a co najmniej na drugiej Powstańców Śląskich. No i zakończyło się "porozumieniem", w którym nieoficjalnie mówi się o ... milionie złotych odszkodowania. S...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się