Forum Dom Developerzy: Warszawa
ZMIEŃ
      gmina

gmina

(11 wyników)
    • Mam pytanie , ale do osoby kompetentnej: czy istnieje związek między odbiorem zakończonej budowy i dopuszczeniem do użytkowania przez gminę a możliwością podpisania aktów notarialnych? Mój developer twierdzi, że aby przekazać mieszkania notarialnie musi być najpierw oficjalny odbiór, ale nie jestem pewna. Czy mogę liczyć na pomoc, najlepiej jakiegoś notariusza? Będę wdzięczna.
    • Witam, mam możliwość zakupu mieszkania w budynku, który jeszcze nie został odebrany przez gminę (konkretnie budynek Wersalu Podlaskiego)przy Al. KEN. Jest akt notarialny - jest już księga wieczysta - można się wprowadzać do mieszkania i chyba można się też zamedlować. Czy ktoś (znający problematykę mieszkaniową lub mający podobne doświadczenia z innymi budynkami nie oddanymi do użytku) może napisać co się ryzykuje kupując mieszkanie w takim budynku ? pozdrawiam wszystkich ucz...
    • W poniższym poście chciałabym podzielić się moimi obawami odnośnie dróg w Magdalence związanych mniej lub bardziej bezpośrednio z tą lokalizacją. Jedym słowem: tragedia. A bardziej szczegółowo poniżej: Przeszło 2 miesiące temu Deweloper ogłosił triumfalnie rozpoczęcie budowy drug, wysyłając do mieszkańców (obecnych i przyszłych) następujące pismo: "Uprzejmie informujemy, że w dniu 2-ego lipca br. odbyło się spotkanie Zarządu spółki Zalesie Development z Wójtem Gminy Lesznowola P. Jolan...
    • Witam, Jeśli Agroman to złodzieje (takie info przewija się tu w kilku wątkach) to może ktoś z etapów II - IV może chce odsprzedać M2 ? Pozdrawiam GK
    • chcemy sprzedać działkę, na którą dostaliśmu WZ. miasto nie ma planów zagosp. okazało się, że musimy zapłacić burmistrzxowi haracz w wysokości 30%!!!!!!!!! podobno na podst. art 36 ust 4 prawa budowl. co robić?? od jakiej kwoty te 30% jest ustalane? działkę sprzedajemy za 300.000. wychodzi z tego 100.000 dla burmistrza, czy tak, ??? horor pomóżcie!!!
    • Witam wszystkich forumowiczow, Bylam w weekend na Stryjenskich, zeby obejrzec sobie nowopowstajace inwestycje Viterry. Powiem jedno - to jest jedna wielka tragedia. Budynki sa tak blisko siebie, ze nie ma mowy o zadnej intymnosci czy wypoczynku. Ludzie beda sobie zagladaja w talerz. Nie rozumiem jak mozna to bylo tak spieprzyc. Caly projekt jest do bani. Juz ogladajac projekt mialam sporo watpliwosci, ale w rzeczywistosci to wyglada po prostu fatalnie. Dopiero teraz widac gesto...
    • Co zbudowali do tej pory?
    • Czy ktoś z Was już zdecydował się na podpisanie umowy z Edbudem na te segmenty - chętnie wymienię się informacjami.
    • Dom wielkiego brata oposcila cudowna dziewczyna. Moniczko bez Ciebie to bedzie chujowy program. Nie przejmuj sie tymi co Cie krytykuja bo sa to zwykli pojebancy ktorzy Ci poprostu zazdroszcza
    • Budynek, w którym kupi?am mieszkanie, jest ju´´ praktycznie uko?czony, nie zosta? jednak jeszcze odebrany przez gmin´ i nie ma pozwolenia na u´´ytkowanie. Tymczasem panowie na budowie nalegaja, abym odebra?a ju´´ swoje mieszkanie, podpisa?a protokó? itp. Jak myĘlicie, czy warto odbieraç mieszkanie, mimo i´´ na ca?y budynek nie uzyskano jeszcze pozwolenia na u´´ytkowanie. Mo´´e jest w tym jakiĘ haczyk?
    • Rozmawiałam dzisiaj ze wszystkimi osobami ktore moga cos wiedziec na temat aktow. Kazdy mowi co innego. Panienka z działu obsługi mówi o styczniu (i doliczeniu VAT-u), administracja o połowie grudnia, a w Urzedzie Architektury nic sie nie dzieje specjalnego. Moze ktos z mieszkańcow wie cos konkretnego na temat terminow aktów i VAT-u. Przecież i tak termin oddania miał być koniec zeszłego roku, to dlaczego mamy płacić teraz za opieszałośc JW. Powiiniśmy się jakoś zjednoczyć w tej s...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się