Forum Turystyka Europa Hiszpania
ZMIEŃ
      granada

granada

(5 wyników)
    • Mam kilka pytan..moze mi pomozecie.... w drugiej polowie wrzesnia chce wyjechac do hiszpani na kilka dni..tygodni.. pierwsze pytanie..jak najataniej sie dostac..najlepiej do granady...ew. malaga...barcelona...madryt..czy macie jakies tanie opcje propozycje..moze jest cos o czym nie wiem.. druga rzecz..nocleg..moze macie jakies sparwdzone namiary na tani nocleg (pokoj dwuosobowy z lazienka- najchetniej) w garanadzie, barcelonie badz madrycie... i moze wiecie jak jest z wynajmem sam...
    • witam w kwietniu wybieram się na parę dni do andaluzji, pragnę zwiedzić parę miejsc jednak z braku czasu muszę wybrać między sewillą a granadą, czy ktoś mi może polecić do które miasta warto się udać? w granadzie jest alhambra i ogrody, sewilla natomiast kojarzy mi się bardziej z flamenco i jest chyba bardziej znana, zatem prosze o radę pozdrawiam
    • Witajcie, bede na rejsie morskim i mam postoj od 8 do 19 w Maladze. Myslicie ze zdaze dojechac i zwiedzic Alhambre w tym czasie? Jaki transport polecacie? Wynajac samochod/taxi? Bilety rozumiem ze mozna w necie kupic. z gory dzieki za podpowiedzi
    • Wybieram się w najbliższym czasie do Hiszpanii i w moich planach jest pobyt w dwóch miejscach, tzn. w stolicy i w Granadzie. Na chwilę obecną chciałbym zobaczyć Eskorial, Valle de los Caidos, starą zabudowę w "polskiej" Alcala de Henares, znane zabytki Toledo, oraz na południu Alhambrę w Granadzie. Będę miał do dyspozycji samochód. Co jeszcze polecacie do zwiedzenia w okolicy tych dwóch miast i dlaczego?
    • zaplanowałem trase po andaluzji: sewilla - 3 dni cordoba - 1 dzień granada - 1 dzień malaga - 1 dzień gibraltar - 1 dzień kadyks - 2 dni czy ktoś znający te miasta mógłby zaproponować inne rozwiąznie słyszałem/czytałem opinie, że malagę i gibraltar zdecydowanie mogę sobie odpuscić i spędzic po dodatkowym dniu w cordobie i granadzie. czy 2 dni na kadyks to nie za duzo. pozdrawiam i czekam na opinie. a może jakies inne ciekawe miejsca warte zobaczenia?
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się