Dodaj do ulubionych

Hiszpania koronawirus !!!

26.02.20, 14:42
Jak wiadomo w Hiszpanii kontynentalnej znajdują sie osoby , podejrzewane o zakażenie koronawirusem Covid-19.
fakty.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-koronawirus-w-europie-pierwszy-przypadek-w-hiszpanii-kontyne,nId,4347081 .Mam wykupioną /zaliczka/ wycieczkę na maj do Calella -50km od Barcelony.Proszę o pinię : czy powinienem jechać z biurem /zaryzykować/ czy zrezygnować z wczasów?
Obserwuj wątek
    • wislok1 Re: Hiszpania koronawirus !!! 26.02.20, 16:40
      Bardziej bym sie martwil tym, ze wladze w PL sa kompletnie nieprzygotowane na owego wirusa inie robia kompletnie nic w tej sprawie...

Teraz jest luty, do maja albo wszystko bedzie OK, albo bedzie masowa epidemia w PL
      • Gość: eva Re: Hiszpania koronawirus !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.20, 18:44
        -wladze w PL sa kompletnie nieprzygotowane na owego wirusa inie robia kompletnie nic w tej sprawie-

wislok, ty jesteś przykładem kompletnego idioty.
        • wislok1 Re: Hiszpania koronawirus !!! 28.02.20, 17:23
          Nieprzygotowane sa kompetnie...

Nic a nic...

TO sa fakty

Nie jestes w stanie mnie obrazic
          • Gość: eva Re: Hiszpania koronawirus !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.20, 09:07
            Ja wyraziłam swoją opinię o Tobie. Gdybym miała zamiar Ciebie obrazić nie budziłoby to wątpliwości.
            • wislok1 Re: Hiszpania koronawirus !!! 29.02.20, 17:26
              To jest oszczerstwo i chamstwo, nie opinia

Opinie mozesz wyrazic o przygotowaniach wadz PL w sprawie owego wirusa....
              • Gość: eva Re: Hiszpania koronawirus !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.20, 19:51
                Wisłok, gdzie Ty widzisz oszczerstwo? Jawisz się jako kompletny (Twoje ulubione określenie)
                idiota. Nie bój się przyznać, że jesteś idiotą. Odwagi. To nie wstyd być idiotą, wstydem jest zaprzeczać gdy się nim jest:)
                • wislok1 Re: Hiszpania koronawirus !!! 29.02.20, 21:45
                  Nie jestes w stanie mnie sprowokowac...

Sorry

Ale bardzo sie starasz ....

Pozdrowienia dla Pezesa i jego KOTA
                  • Gość: eva Re: Hiszpania koronawirus !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.20, 10:59
                    WOW! Jestem pod wrażeniem. Jesteś "cool" idiota. Najlepszy sort idiotów.
                    Zajrzyj tutaj 11. maja. Otrzymasz zwrotnie podziękowanie za przesłane pozdrowienia.
                    • ja.s.i.u Re: Hiszpania koronawirus !!! 01.03.20, 12:29
                      wirusolog Christian Drosten z berlińskiego Charité powiedział w wywiadzie, że najprawdopodobniej 60-70 procent Niemców zostanie w ciągu dwóch lat zainfekowane. Może to zakończy waszą dyskusję. Co ma być, będzie. Pozdrowienia z Madery.
                      • Gość: eva Re: Hiszpania koronawirus !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.20, 13:20
                        wislok, więcej osób potwierdza moją opinię o tobie:
                        "coz, wiesniak1, idiota jestes "
                        forum.gazeta.pl/forum/w,20,169496166,169496166,Wirus_jak_tu_zyc_.html
                        Ta opinia rozprzestrzenia się tak jak coronavirus:))).

Jasiu,

dzięki za pozdrowienia. Masz hotel w Funchal, czy na północy wyspy? Obecnie to chyba jedyne miejsce niezainfekowane. Madera to moja miłość:) Rozważam kolejny pobyt pod koniec marca. Napis, proszę, z parę zdań o pogodzie. Pijesz poranne espresso pod Piłsudskim?:)

Pozdrawiam odwrotnie:)
                        • wislok1 Re: Hiszpania koronawirus !!! 01.03.20, 13:46
                          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,25744941,trafila-do-izolatki-na-wyniki-czekala-88-godzin-po-godz.html#s=BoxOpImg2

Jedyne co umiesz, to obrazac nie majac zielonego pojecia o problemie, poza tym kompletnie nic nie potrafisz
                          • Gość: eva Re: Hiszpania koronawirus !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.20, 14:50

"Nie jestes w stanie mnie obrazić", "Jedyne co umiesz, to obrazac... "

wislok, proszę, zdecyduj się. Nie bądź chwiejem:)
                            • ja.s.i.u Re: Hiszpania koronawirus !!! 01.03.20, 15:37
                              Eva, ja mam inne zasady. Dlatego północ wyspy, konkretnie Saõ Vicente i na nogach. Stara droga w kierunku Porto Moniz, pierwszy odcinek ok, drugi z dużą ilością błota, ale da się przejść, trzeci zarwany, nie do przejścia. Oczywiście kapliczka, zrobili zejście do lewady, można fajnie zejść. Groty. I poncza, w barze nad oceanem. 2€ tradycyjna, 2.50 z sokami. W piątek była noc z fado. Takim prawdziwym, nie pod bogatych turystów, jak w niektórych miejscach w Alfamie. Tak, jak chcesz, kupujesz coś do picia. Żadnych biletów.

Krótki urlop, raczej odpoczynek, bez okrążenia wyspy, bo tu się wraca. Następnym razem będzie Nikita pod pomnikiem Piłsudskiego. Teraz nie pora na Funchal.
                              • Gość: eva Re: Hiszpania koronawirus !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.20, 18:23
                                Jasiu,

Sao Vicente? To chyba hotel Estalagem do Mar. Znam to miejsce. Piłam maderę w barze na piętrze z widokiem na ocean przejazdem do Porto Moniz. Może w tym samym:) Groty i kapliczkę znam. Lewady też zaliczyłam trzy z tą najpiękniejszą dos 25 Fontes i do Risco. Wyspę objechałam już kilkatrotnie. Polecam też parogodzinny spacer do Ponte de Sao Lourenco. Sprawdziłam Twoją pogodę. Północ wyspy ma mniej słońca i niższe średnie temperatury. Lubię mikroklimat Funchal i za dziesięć lat będę tutaj mieszkała. Gromadzę fundusze:).
                                • ja.s.i.u Re: Hiszpania koronawirus !!! 01.03.20, 19:42
                                  No właśnie kolejny słoneczny dzień, piękna pogoda. Też bym chciał na emeryturze ciepło, ale wtedy raczej nie góry. Okolice Kadyksu? No właśnie, tam jest wszystko. Plaże, kameleony i butelki z Jerez. Kto wie, na co Bozia kiedyś pozwoli? Andaluzja droga nie jest.
                                  • Gość: eva Re: Hiszpania koronawirus !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.20, 20:34
                                    Mieszkałam w Granadzie przez trzy miesiące. Faktycznie nie była droga. Hiszpanią jestem zauroczona ale moją miłość ma Madera. I mam już opracowany plan zamieszkania w Funchal jeszcze przed emeryturą. Pracuję intensywnie nad nim...:)
                                    • ja.s.i.u Re: Hiszpania koronawirus !!! 01.03.20, 21:52
                                      Granada jest piękna, ale mnie urzekło atlantyckie wybrzeże Andaluzji. Jeśli nie byłaś w Kadyksie, polecam właśnie te okolice. Posłuchasz flamenco, zrozumiesz.
                                      • Gość: eva Re: Hiszpania koronawirus !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.20, 20:26
                                        W Kadyksie nie byłam. Najbliżej dotarłam do Sewilli. O Hiszpanii na razie nie myślę. Dzisiaj musnął mnie lekko skrzydłem jaskółczy niepokój po informacji, że w Portugalii potwierdzono przypadki koronawirusa. Mniej niepokoi mnie ewentualne zainfekowanie niż prawdopodobieństwo nieprzewidzianej czternastodniowej kwarantanny po tygodniowym pobycie na Maderze. Będę uważnie śledziła rozwój sytuacji.
      • janek123-1 Re: Hiszpania koronawirus !!! 27.02.20, 19:04
        Covid-19 to choroba o potencjale pandemii. Może rozprzestrzenić się do każdego miejsca planety w rok, dwa lub trzy" -Juan Martinez, ekspert ds. zdrowia publicznego kolegium lekarzy CGCOM w Madrycie
        • wislok1 Re: Hiszpania koronawirus !!! 29.02.20, 21:50
          No i wladze PL sa w ciemnej d....
          Nic kompletnie nie zrobily REALNIE w tej sprawie poza propaganda i opowiadaniem bajek w ICH PANSTWOWYCH mediach; CZYLI tvp, ze problem nie istnieje w PL.....

Jedyna odpowiedz na zarzuty to skrajne chamstwo, jak ktos napisze prawde
    • Gość: nadwojebabka Re: Hiszpania koronawirus !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.20, 18:46
      Rzuć monetę.
    • matys4 Re: Hiszpania koronawirus !!! 10.12.21, 14:12
      Na podstawie tego wątku widać jak punkt widzenia się zmienia. Wtedy to było niezwykle poważne i potrzebne pytanie. Dziś wydaje się dość infantylne

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka