Dodaj do ulubionych

Weekend majowy gran Canaria odwoływać?

11.03.20, 14:47
Na weekend majowy mam wykupiony wymarzony wyjazd na grań Canaria, spora zalicZka wpłacona, czy rezygnować z wyjazdu? Mam jeszcze tydzień na podjęcie decyzji
Obserwuj wątek
    • Gość: suarez Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.20, 18:50
      Mamo strachliwa,

nie sądzę aby ktoś za Ciebie podjął odpowiedzialną decyzję. Mamy początek drugiej dekady marca a Ty pytasz o początek maja:) Jako katolik mogę tylko powiedzieć: Bóg raczy wiedzieć co będzie w maju:) I tylko On. Jego, boski, sekretariat nie oddzwonił na moje zapytanie. Jako pilnujący uważnie swojego turystycznego budżetu wycofałbym (rozumiem, że możesz) zaliczkę i bacznie obserwowałbym sytuację na Kanarach. Jest duża szansa, że po obecnym krachu turystycznym Gran Canaria będzie chciała Ciebie zachęcić do przylotu ceną nie wyższą niż obecna.
      • ja.s.i.u Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? 11.03.20, 20:12
        Pytanie, czy będziesz mogła polecieć. Czy w tym czasie UE nie wymyśli jakiegoś zakazu prywatnego podróżowania. Ja z żadnych zaplanowanych wyjazdów nie rezygnuję.

Zgodnie z ustawą o usługach hotelarskich oraz usługach pilotów wycieczek i przewodników turystycznych od 1 lipca 2018 roku masz prawo do rezygnacji z imprezy turystycznej bez ponoszenia opłat w przypadku nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności występujących w miejscu docelowym lub jego najbliższym sąsiedztwie (np. konfliktu zbrojnego), które mają znaczny wpływ na realizację imprezy turystycznej lub przewóz podróżnych.

Czyli pieniędzy nie powinnaś stracić, gdyby się okazało, że jechać nie możesz.
    • wislok1 Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? 12.03.20, 17:41
      Jest watek nA TYM FORUM
      o wirusie

Napisalem w nim, ze wladze PL sa KOMPLETNIE nieprzygotowane iw odpowiedzi zostalem chamsko zaatakowany

Z AUTOPSJI wiem, ze 3 osoby sa chore i NIKOGO nie przebadano testerami na obecnosc wirusa w ich miejscach pracy i nauki oraz w bliskiej rodzinie

To jest jedna rodzina, ktora mogla zarazic kilkadziesiat osob i NIC KOMPLETNIE sie nie robi w tej sprawie, NIC
      • wislok1 Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? 12.03.20, 17:43
        Zaraza idzie jak burza, a wladze martwi TYLKO to, ze tpo wszystko kosztuje i ze trzeba nie badac

( jeden test 200 zlotych )

Wiec ja bym odwolal, bo to co sie dzieje w Italii, tki jest male miki, z tym co sie bedzie dziac w PL
        • ja.s.i.u Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? 12.03.20, 18:25
          Tu gdzie mieszkam (NRW) jest obecnie ponad tysiąc przypadków infekcji (na prawie 18 milionów mieszkańców). A pani kanclerz mówi, że 60-70 procent z nas zachoruje. Mam nie wierzyć?

Korzystne byłoby spowolnienie epidemii, żeby łóżek na oddziałach intensywnej terapii, których w Niemczech jest 28 tys. wystarczyło dla potrzebujących. Ale nie ma jednoznacznych pomysłów, jak to osiągnąć.

Zostałeś zaatakowany, bo twoje wpisy, oparte nie na wiedzy, ale na wyobraźni nie tylko nic nie wnoszą, ale wręcz wprowadzają w błąd. Po co test? A bez tego nie możesz ograniczyć swojej aktywności, musisz mieć urzędowe potwierdzenie zainfekowania?

Tej choroby się nie leczy! Nie ma leków na tego wirusa. Leczy się powikłania. Gdybyś miał wiedzę medyczną, choćby na poziomie salowej ze szpitala, to byś wiedział, że te testy są zupełnie niepotrzebne. Co ci z nich przyjdzie? Wirus jest żywotny, zapadalność jest duża. Dużo osób przechodzi infekcję bezobjawowo.

Może pozostaw ten temat tym, którzy mają merytoryczne pojęcie o tej chorobie, skoro sam merytorycznie nie możesz się wykazać. Oddajmy bogu, co boskie, cesarzowi, co cesarskie, a lekarzom pozostawmy troskę o nasze zdrowie.
          • wislok1 Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? 12.03.20, 19:11
            Nic takiego kanclerz nie mowila, nie siej paniki i pisze TOTALNYCH BREDNI
            • Gość: xanadu Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.20, 19:19
              Wisłok, jesteś niereformowalnym idiotą i wiadomości z świata nie docierają do ciebie, durniu.
              www.tvp.info/47061021/grom-z-jasnego-nieba-merkel-przewiduje-ze-koronawirus-zarazi-do-70-proc-niemcow
              • wislok1 Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? 12.03.20, 20:04
                Sam jestes 100% DURNIEM i siejesz panike opowiadajac FAKE NEWSY
          • wislok1 Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? 12.03.20, 19:14
            MASOWE Testy sluza temu, zeby ograniczyc zarazanie innych i ich efekty sa DOSKONALE, co pokazuje przyklad Chin, Japonii, Tajwanu oraz NIEMIEC

Tylko ktos o ptasim mozdzku moze bredzic, ze testy nic nie daja !!!!!!!!!!!!!!1

• wislok1 Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? 12.03.20, 19:16
            Przypadek infekcji to nie przypadek zachorowania

Merkel NIC nie mowila o tym, ze 80% ZACHORUJE

Mowila, ze w najgorszym razie moze byc, ze wiekszosc moze byc zainfekowana, jako NAJGORSZY scenariusz

Sytuacja w Niemczech jest pod kontrola,w PL wladze nie robia praktycznie NIC
            • Gość: xanadu Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.20, 19:25
              Tutaj jest przykład twojej ignoranckiej "aktywności" na forach. Miotasz się i bredzisz na każdy temat:
              forum.gazeta.pl/forum/w,184,166420595,166420595,Osrodek_w_Prora_na_Rugii.html
              Daj sobie siana, nachalny durniu,
              • wislok1 Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? 12.03.20, 20:04
                Spier... DURNIU
                • ja.s.i.u Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? 12.03.20, 20:44
                  wislok1, czy ty przeszedłeś już mutację, czy nadal czekasz na pierwsze włosy pod pępkiem, bo czasem rzeczywiście wstawiasz teksty na poziomie dziecka.

Sorry za szczerość. Myślałem że choć trochę dociera do ciebie, co ludzie, w tym Merkel mówią.

Nawet nie czytasz tego, co ktoś napisał. Ja cytuję 60-70 ty piszesz o 80 procentach. Znów (jak zwykle) fantazjujesz?

Piszesz: MASOWE Testy sluza temu, zeby ograniczyc zarazanie innych. A w jaki sposób? Trwonienie czasu i pieniędzy na testy cokolwiek zmieni?

Ty, nawet jak jesteś zdrowy, masz się zachowywać tak, jakbyś był zarażony. Wtedy jest szansa spowolnienia epidemii.

Niemcy nie zamykają szkół. Apelują jedynie do ludzi, żeby starali się zachowywać elementarne zasady postępowania w takich okolicznościach. I nie panują nad sytuacją, zarażonych z dnia na dzień jest coraz więcej.

Poczytaj sobie, translator ci przetłumaczy: www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/nCoV.html
                  • wislok1 Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? 12.03.20, 20:54
                    SWIADOMIE I CELOWO piszesz fake newsy, ze kanclerz powiedziala o 60-70-80 procentach CHORYCH

DOSKONALE wiesz, ze to jest nieprawda....

I jeszcze masz BEZCZELNOSC miec do mnie pretensje, ze na to zwrocilem uwage

....

Rece opadaja
                  • wislok1 Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? 12.03.20, 20:58
                    Jesli testy sa do d..,to dlaczego Niemcy MASOWO je przeprowadzaja ????

Po to zeby zainfekowani nie zarazali innych

TO zelazna zasada kazdej epidemii

PROFILAKTYKA kosztuje mniej niz leczenie w szpitalach chorych i odpukac koszty zgonow...

Rozumie to KAZDY, ktory mysli
                    • Gość: xanadu Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.20, 21:44
                      wislok, powtórzę po raz kolejny - jesteś uznanym idiotą forumowym. Po paru kolejnych twoich idiotycznych wpisach może powstanie Fan Club wisłoka-idioty. Masz moje poparcie, żałosny durniu.
                      • ja.s.i.u Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? 13.03.20, 16:48
                        xanadu, może on ma jakiś problem, spójrzmy na to z tej strony.

Za wszelką cenę stara się coś na tym forym pisać. Może takie działanie go dowartościowuje? Może czuje się przez to lepszy. Może to jest dla niego sposób odreagowania.

On nie zauważa, że jego wpisy nie tylko niczego nie wnoszą w treść forum, ale wręcz to forum dobijają. Przykład to forum.gazeta.pl/forum/w,206,169388728,169388728,Tym_forum_nie_opiekuje_sie_aseretka.html

Personalne pyskówki, bełkot (poalkoholowy?) dyskusja z samym sobą.

Na każdym forum, szczególnie na tych prawie umarłych są takie trole. Czasami są to dzieciaki, które nie wiedzą, że nie wstyd udać się do lekarza, który pomoże im zlikwidować problem ze stulejką. Czasami osoby uzależnione. Ja z tym człowiekiem więcej dyskutował nie będę. Nie ma sensu.

Czasem zajrzę na forum, nie po to, żeby dyskutować sam ze sobą, ale po to, że jeśli ktoś przypadkowo zabłądzi tu z problemem, może będę miał okazję takiej osobie pomóc. Widziałem sporo.
                        • wislok1 Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? 13.03.20, 16:53
                          Trollem o to TOTALNYM jestes ty JASIU

IMBECYLU
                          • wislok1 Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? 13.03.20, 16:54
                            I produkuj wiecej fake newsow
                            JASIU

I wiecej pisz kompletnych BREDNI

Tylko to umiesz
                            • wislok1 Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? 13.03.20, 18:05
                              Twoim problem jest Jasiu przekonanie o wlasnej doskonalosci, o grnialnosci, o zaje.istosci...

I kazdego chcesz pouczac, co ma robic...

Jestes wrednym typem, ktory pisze kompletne BREDNIE, jak te o 60-80% chorych w Niemczech,
                              a potem NIE MA odwagi cywilnej przeprosic

A te teorie o dowartosciowaniu i trolowaniu pasuje idealnie DO CIEBIE

Niestety
                        • Gość: xanadu Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.20, 17:17
                          Jasiu, wisłok to żałosny dureń z parciem na klawiaturę. Nigdy, nigdzie nie odpowiedział merytorycznie na pytanie na jakimkolwiek forum. Mających wątpliwość powinien przekonać "popis" idącego w zaparte niereformowalnego idioty który "udzielił" odpowiedzi tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,184,166420595,166420595,Osrodek_w_Prora_na_Rugii.html
                          Normalny facet po usłyszeniu trzech opinii, ze jest pijany idzie się przespać. Nie idiota wisłok...
                          • wislok1 Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? 13.03.20, 17:42
                            Odpier... sie
                            K R E T Y N I E

Jestes glupszy niz policja pozwala
                          • wislok1 Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? 13.03.20, 18:00
                            Czlowieku, na tym forum masz chyba z 50 nickow, piszesz zawsze bez sensu,
                            od kilku dobrych lat, zawsze obrazasz i
                            myslisz ostatni DURNIU, ze nikt tego nie zauwazyl...

I taki najglupszy i najbardziej chamski TROLL ma czelnosc krytykowac innych

• Gość: xanadu Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.20, 18:21
                              wisloczku infantylny, zechcesz skomentować swoją kompromitację tutaj:
                              forum.gazeta.pl/forum/w,184,166420595,166420595,Osrodek_w_Prora_na_Rugii.html
                              Jest tam hotel czy nie ma:)
                                • Gość: xanadu Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.20, 22:46
                                  wisloku, lemingu żałosny, czy jest ktoś na forach kto chciał z tobą prowadzić uprzejmą wymianę merytorycznych opinii? Na życzenie przytoczę listę twoich internetowych interlokutorów, którzy nazwali ciebie idiotą/kretynem. W rodzinie też masz taką opinię?
                      • wislok1 Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? 13.03.20, 16:52
                        Napisalem FAKTY

´100 procentowy debilu
                        • tomek9991 Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? 14.03.20, 19:46
                          Nie jest to grzeczne i cenzuralne, co piszesz, ale podziwiam za zdrowy rozsądek
                          Nie szarp się z trollami, szkoda nerwów
                          • wislok1 Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? 14.03.20, 22:26
                            W sumie racja...

Ale tylko w kinie sie tak da zrobic...

www.cda.pl/video/3791032e7

• ja.s.i.u Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? 14.03.20, 09:32
      Właśnie otrzymałem maila dotyczącego mojego wielkanocnego wyjazdu. Przetłumaczam.

Twoja podróż na Majorkę z XXX GmbH - informacje o aktualnej sytuacji
      Numer rezerwacji XXX
      Drogi Panie XXX,

W związku z obecnym rozwojem wirusa korony (Covid-19) w tym e-mailu podsumowaliśmy najważniejsze informacje dotyczące podróży na Majorkę od 9 kwietnia 2020 r. Do 14 kwietnia 2020 r. Z organizatorem wycieczki XXX GmbH.

Przeprowadzanie podróży

Jeśli obecna sytuacja nie ulegnie zmianie, podróż odbędzie się zgodnie z planem. Federalne Ministerstwo Spraw Zagranicznych obecnie nie odradza podróżowania w ogóle.

Poinformujemy Cię natychmiast e-mailem, jeśli coś zmieni się w Twojej rezerwacji lub otrzymamy nowe informacje o Twojej podróży na Majorkę.

Anulowanie i zmiana rezerwacji

Należy pamiętać, że zmiana rezerwacji lub anulowanie podróży jest obecnie możliwe tylko zgodnie z warunkami organizatora wycieczki.

Aktualne koszty rezygnacji z podróży zarezerwowanej w XXX można zobaczyć tutaj. Możesz także anulować swoją podróż online na połączonej stronie.

Jeśli Twoja podróż jest poważnie ograniczona lub niemożliwa z powodu przyszłych wydarzeń (np. Z powodu ograniczenia swobody przemieszczania się w kraju wakacyjnym lub oficjalnego ostrzeżenia o podróży z Federalnego Ministerstwa Spraw Zagranicznych), możliwe jest bezpłatne anulowanie lub organizator może również odstąpić od umowy. W takim przypadku otrzymasz zapłaconą cenę podróży w całości. Może więc warto poczekać.

Jeśli organizator wycieczki zaoferuje nadzwyczajne, bezpłatne anulowanie rezerwacji, niezwłocznie poinformujemy Cię o tym pocztą elektroniczną.

Jesteśmy do Państwa dyspozycji

Jak tylko otrzymamy nowe informacje o Twojej podróży, oczywiście natychmiast poinformujemy Cię o tym e-mailem.

Wszystkie informacje dla podróżnych można znaleźć na naszej stronie internetowej, którą stale aktualizujemy.

Jeśli masz dodatkowe pytania dotyczące rezerwacji, wyślij nam e-mail na adres XXX@XXX lub odpowiedz na tę wiadomość.

Z poważaniem

Twój zespół podróżny XXX

Podsumowując, ja w panikę nie wpadam.
      • Gość: ruda jolka Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.20, 11:15
        Cześć,
        wczoraj dostałam e-maila z Itaki:

"Szanowna Pani,

w związku z ogłoszeniem stanu zagrożenia epidemicznego i decyzją o przywróceniu granic na 10 dni z możliwością przedłużenia, oraz wstrzymaniem międzynarodowego ruchu lotniczego, informujemy o zawieszeniu ze skutkiem natychmiastowym wszystkich wyjazdów organizowanych przez Biuro Podróży ITAKA do 15.04.2020.

Wszyscy Klienci, którzy mają zarezerwowany wyjazd w tym okresie zostaną powiadomieni o zawieszeniu wyjazdów przez pracowników punktów sprzedaży, gdzie dokonano rezerwacji.

Mając jednak na celu usprawnienie procesu, prosimy o kontakt z punktami sprzedaży w celu dopełnienia niezbędnych formalności i ewentualnej konsultacji w sprawie zmiany terminu wyjazdu lub destynacji. Jednocześnie informujemy, że wszyscy Klienci przebywający aktualnie za granicą za pośrednictwem Biura Podróży ITAKA mają zagwarantowane powroty do kraju. W związku z ogłoszonym stanem zagrożenia epidemicznego polscy obywatele po przekroczeniu granicy zostaną skierowani na domową 14-dniową kwarantannę lub w inne miejsce wskazane przez służby graniczne, jeśli osoba wracająca nie wskaże swojego miejsca zamieszkania jako miejsca w którym może odbyć kwarantannę – szczegółowe informacje osoby wracające otrzymają w miejscach przylotu do kraju.

Z poważaniem,
        Zarząd Biura Podróży ITAKA"

Pozdrawiam,
        Ruda Jolka
        • strachliwamama Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? 14.03.20, 13:03
          Ja mam wykupiony wyjazd z TUI i do 19 marca mam czas by zmienić termin lub kierunek
          • Gość: suarez Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.20, 13:26
            Mamo strachliwa,

czytaj komunikat TUI na ich stronie. Dobrze jest pamiętać, że jeżeli sami nie podejmiemy decyzji w swojej sprawie to podejmie za nas ktoś inny:) Obecnie nie ma bezpiecznych kierunków:)

• ja.s.i.u Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? 14.03.20, 15:31
              Strachliwa mamo, masz czas bardzo długo. Chodzi o to, że jeśli teraz zmienisz czas, albo kierunek, to możesz na tym stracić. Jeśli nie będziesz mogła wyjechać, to zwrócą ci wszystkie pieniądze, albo zaproponują, żebyś zmieniła termin urlopu, nawet jeśli taka opcja pojawi się w ostatniej chwili.

No właśnie, z ostatniej chwili, to premier Pedro Sánchez ogłosił, że od poniedziałku, przez 15 dni, do końca marca, ruch na terenie całej Hiszpanii jest ograniczony. Pełne informacje masz tutaj: www.elmundo.es/espana/2020/03/14/5e6cb1fefdddff13918b463f.html

Możesz poruszać się po ulicy, tylko aby kupić jedzenie, iść do szpitala lub iść do pracy. Problem w tym, że w ciągu ostatnich godzin liczba zgonów się podwoiła, a stwierdzonych przypadków jest koło 6 tysięcy.

No tak, tylko że do weekendu majowego, to wszystko jeszcze może się zdarzyć. Epidemia może wygasnąć, albo się rozhulać. Nikt nie wie, co będzie, ale jeśli nadal będzie w Hiszpanii zakaz, to wszystkie zapłacone pieniądze, jakie wydałaś na urlop (oprócz kosztów np. nowego kostiumu) wrócą do ciebie. Masz to zagwarantowane.
          • tomek9991 Re: Weekend majowy gran Canaria odwoływać? 14.03.20, 19:40
            Anulowanie rezerwacji i po sprawie

Troll radzi inaczej, ale trolla nigdy nie traktuj jako kolegi

Do kwietnia zbankrutuje ogromna liczba biur
            Turystyka upada

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka