gry

(123 wyniki)
  • Powiedzcie co teraz układają / w co grają Wasze maluchy? Amirek zaczął wykazywać cierpliwość i skupienie (poza czytaniem książek), może warto mu coś zaoferować smile Mamy grę Co jem? (), ale ileż razy można układać tę samą grę? Mamy też Co pasuje? (), ale niezbyt mu się podoba... No i mamy puzzle, te pierwsze kilkuelementowe. Podpowiedzcie coś fajnego.
  • Czy możecie polecić w co konkretnie grają Wasze 5 latki. Proszę konkretnie o podanie danej gry a nie odnośnika do strony z grami. Do tej pory małej włączałam tylko gry z mini mini ale chyba wyrasta lub a przeoczyłam jakieś gry. Poza tym bardzo mało korzystaliśmy z tego typu rozrywki, jednak nie ma to jak sprawdzone pozycje.
  • Gdzies w internecie "przepis" znalazelm. Bierzemy pudelko klockow np takie: [img]https://di1-3.shoppingshadow.com/images/pi/a8/99/d0/95794781-260x260-0-0_Eichhorn+Eichhorn+100002860+50+Holzbausteine+Baust.jpg[/img] Podlodze kladziemy dlugi klocek. Potrzebna jest tez kostka. Jezeli nie mamy gotowej to zwykla, a na jej bokach przyklejamy kolorowe kropki. Kolory powinny byc takie jakie maja klocki. Rzucamy kostka na przemian. Dziecko albo rodzic bierze klocek o kolorze wyrzucony...
  • Możecie polecić jakąś ciekawą i najchętniej edukacyjną przy okazji grę planszową dla 4 latki, z użyciem kostki i pionków ?
  • Poszukuję jakiejś fajnej gry planszowej dla synka. Gdzieś, kiedyś widziałam taką gierkę gdzie po najechaniu na pole śpiew trzeba było śpiewać, pole żabka to skakanie jak żabka itp. mały chińczyka od 7 lat (tak podaje producent) przerobił w 1 dzień więc wiek jakoś specjalnie nas nie ogranicza. Może znacie coś fajnego.
  • Mlody niedlugo konczy 4 lata i szukam inspiracji na prezent od nas i od chrzestnych. Wymyslilam sobie gry ale pojawia sie problem jakie ? bo jest tego mnostwo....... Jakie gry sprawdzily sie u waszych 4 latkow. Ewentualnie ukladanki, jakies zadania itp edukacyjne. Zero zabawek.
  • czy ktoś zna te gry ? Chcemy je kupić dla 5 latka www.trefl.com/mysi-skladak.html 2,3 latka www.trefl.com/magic-pen-bob-budowniczy.html a może coś innego polecacie
  • Witam mam takie pytanie czy warto kupić taką konsolę allegro.pl/mp5-konsola-do-gier-8gb-ekran-4-3-cala-gry-aparat-i2787495496.html dla siedmiolatka pod choinkę ??/ głownie chodzi o gry jeśli ktoś się na tym zna proszę o rade, bo ja kompletnie się na tym nie znam!pozdrawiam i z góry dziękję
  • Ciekawa jestem waszych opinii na temat gier logicznych granna. 3 traki, mądry zamek i zamek kamelot. Chciałabym kupić mojemu 4,5 latkowi 3 traki ale czy ta gra jest warta swoich pieniędzy? Czy dzieci które mają tą grę bawią się nią? Ucieszą mnie wasze opinie na temat pozostałych gier logicznych.
  • Zastanawiam sie nad jakims memo, bo nie mamy albo Nogi Stonogi firmy Egmont? Dla mojego 4 latka cos szukam... moze nada sie Monopoly junior? Lub pedzące zółwie? A moze jakies inne fajne gry nie przereklamowane i nie kosmicznie drogie...
  • Widziałam kiedyś u kogoś taką grę planszową dla najmłodszych: układało się ciąg trzech obrazków- zwierzę, miejsce jego zamieszkania, jedzenie (np. była myszka, z jednej strony się dokładało się jej norkę z drugiej ser). Kojarzycie może jak się nazywa?
  • Wieczory długie,na klocki i kolejkę już patrzeć nie mogę. Czy moglibyście polecić jakieś fajne gry,które zainteresowałyby czterolatka??
  • Podpowiedzcie,jaka fajna gra dla chłopca 5 lat?zastanawiam się nad skaczącymi małpkami lub scooby doo ,ale bez wersji na kompa,żeby go trochę jednak odciągnąć od gier komputerowych. Chodzi mi o jakąś ciekawą grę planszową lub inną,jakie macie doświadczenia?polecacie jakieś konkretne gry?
  • Znaczy będzie grał/bawił się czy jeszcze za wcześnie? Jeśli tak to jakie?
  • Witam, sporo było o zamiarach kupna gry Rety Krety... czy któryś z rodziców zakupił dziecku tę grę? Jeśli tak, to proszę o opinie, czy jest fajna, czy prawie 4-latka będzie miała radochę ?Niby jest 4+, ale różnie bywa z tymi oznaczeniami wiekowymi... Dziękuję i pozdrawiam, B.
  • Są jakieś gry dla dziecka w tym wieku? Czyli tak do dwóch lat? Coś, w co mogłabym grać razem z córą? Chodzi mi bardziej o grę wymagającą myślenia dziecka niż sprawności fizycznej. Możecie coś polecić?
  • Chce kupic jakas gre na komputer dla 5letniego chlopca.Najlepiej jakas edukacyjna,rozwijajaca, logiczna itp. Jako,ze mam dopiero 2,5latke w domu jestem kompletnie zielona w temacie takich gier. Gdzie w ogole je kupic? Czy takie gry mozna kupic powiedzmy do 30zł?
  • Mam synka 4 - letniego i jak większość dzieci idących śladem rodziców zasiadają do komputera. Oczywiście pozwalam mu "zasiadać" kontrolując czas. Ale w sieci jest mnóstwo gier typu strzelanki, rajdówki itp. Jak wielu chłopców, mój interesuje się rzeczami technicznymi, typu dźwigi, koparki, śmieciarki znalazłem w sieci taką grę www.youtube.com/watch?v=hRBg2bZrn3g Co o niej myślicie? p.s. Są też symulatory traktorów, autobusów.
  • Czy mozecie polecic jakies gry planszowe dla dziecka w wieku 2-2,5 lat,takie uczace,rozwijające. Chodzi mi konkretnie o nazwe i firmę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się