harmonijny

(34 wyniki)
  • Zastanawiam się na tymi aspektami ( sekstyl i trygron ) i mimo że w powszechnej iterpretacji te aspekty uważne są za beneficzne to skłaniam się do tego że aspekty te sa wręcz meleficzne zwłaszcz między Słońcem Księżycem,Wenus,Marsem,Jowiszem. Z Uranem jest rozedrganie i pewne ciągła ochota ekscytacji grania pierwszych skrzypiec w orkistrze - niech mnie ktoś cały czas widzi i zauwarza. Z Neptunem z kolei urojenia i nawrucenia religijne plus podatnośc na uzależnienia. Wiem że to zwi...
  • Witam serdecznie. Za jakiś czas Pluton wejdzie do mojego I domu, muszę się przyznać że trochę się boję tego tranzytu, naczytałam się na ten temat wielu rzeczy i niezbyt optymistycznie mi to wygląda. Masę problemów mam juz teraz a co dopiero przy jego tranzycie który będzie bardzo długotrwały bo mam duzy I dom. Natalnie Pluton jest w 8 domu w Wadze, tworzy sekstyl z Neptunem, 6-stopniową kwadraturę z Marsem (który jest w koniunkcji z DSC)i niestety zerową kwadraturę z ASC!!! Słyszałam ż...
  • Witam serdecznie, chcialabym spytac Was czy znacie moze pary ktorych porownawcze horoskopy najezone sa kwadraturami i opozycjami, bez praktycznie zadnych harmonijnych aspektow? Wlasnie poznalam chlopaka i chyba sie zakochuje, ale jak zerkam na nasz porownawczy to az strach sie bac! ja - on Opozycja Slonc (170stopni) Kwadratura Ksiezyca z Wenus Kwadratura Ksiezyca z Saturnem obustronna Kwadratura Marsow Naciagana opozycja Ksiezycow (167 st) Opozycja Jowisza do Slonca Koniunkcja ...
  • Chciałbym poruszyć bardzo istotną w moim mniemaniu kwestię, którą zwykło się banalizować, a jest nią stosowana w astrologicznych rozmowach, często aż od początkujących do średnio-zaawansowanych astromaniaków, nazewnictwa, będącego często jeszcze spadkiem astrologii tradycyjnej nawet z okolic wieku XVI. Pozornie zagadnienie wydaje się błahe, gdyż można by zapytać jakie dla problemu ma znaczenie użycie tych czy innych słów, jeśli pełnią one role jedynie uproszczeń dla pewnej myśli, i prze...
  • Rozumiem, że jest on głównym bohaterem i na niego trzeba przede wszystkim patrzeć, czy tak? Jeżeli spodziewamy się w danym miesiącu jakiegoś ważnego wydarzenia i w lunariuszu Księżyc jest w harmonijnych aspektach(podczas gdy inne planety między sobą są w kwadratach),czy to oznacza, że odbierzemy to wydarzenie jako "łatwe",pomimo tego że jest przełomowym momentem w życiu?
  • Witam ! Czy znacie wśród swoich klientów układy synastryczne, w których pozornie nic "ciekawego" nie ma ( np trygony świateł, Wenus, Jowisza ), za to roi się od tzw. niekorzystnych aspektów ( np Mars kwadrat Saturn, kwadrat Księżyców, czy Merkurych ) ? Ktoś mocno mi sugeruje, że związki z małą liczbą "dobrych" aspektów, a większą "złych", nie ma szansy powodzenia. Dotyczy to również mojej osoby. Oskarża się mnie o idealizm życiowy, a za nim następuje taki mniej więcej komentarz...
  • Interesuję się od pewnego czasu astrologią, jednak spotkalam się z różnymi interpretacjami horoskopów. Interesuje mnie horoskop partnerski. Najlatwiej zrozumieć na podstawie swojego. Spotkalam mężczyznę, o ktrórym mogę powiedzieć, że wywar na mnie piorunujące wrażenie od pierwszego wrażenia. Sądzę, że to byo i jest wzajemne. To bylo najglębsze doświadczenie mojego życia. Wyczuwam z tym czlowiekiem porozumienie fizyczne (seksualne), psychiczne i duchowe, choć bywa także burzliwie. ...
  • Czy w przypadku gdy w horoskopie kontaktowym na asc siedzi Saturn(rak) istnieje szansa na związek dwojga ludzi o zabarwieniu uczuciowym i o stałym charkterze czy raczej saturn przekresla wszelkie szanse na pozytyny rozwój takiej relacji. W tym konkretnym przypadku oprócz Saturna na asc jest rownież Mars na MC (mars stanowi chyba zreszta midpunkt słońca i księzyca),słońce i wenus w koniunkcji w VIII domu. Jowisz, pluton i neptun w IV domu a Uran w V.
  • Czy ktos moze mi powoedziec, czy triseptyl jest harmonijny czy nieharmonijny? I w ogole jak silnie dzilaja male aspekty? NIektorzy astrolodzy w ogole ich nie uwzgledniaja, wiec slabo, ale jak wlasciwie?
  • Nawiazujac do innych tego typu watkow.... Co zaobserwowaliscie w czasie tranzytu tej planety przez wasze domy ?
  • Podobo niepotrzebnie omija się kwinkunksy, chociaż one są aspektami nieharmonijnymi. A pólsekstyle, gdzieś czytalam, że też są ważne. Bierze się je pod uwagę, czy nie? W moim horoskopie urodzeniowym mam polsekstyl ascendentu do urana (patrona domu 7). Czy to ma jakieś znaczenie?
  • moze mnie panny krytyczne zjedza za niescislosci,wiec doprawiam sie tak,abym byl niejadalny,i zaczynam. mozna zalozyc,ze podstawowy szkielet osobowosciowy mozna juz uzyskac z opisania slonca,ksiezyca i ascendentu. slonce jako cos,co mozna okreslic jako sam pierwiastek duszy.to wewnetrzna swiadomosc,rodzaj jej wibracji,sposob wewnetrznej absorpcji zycia,jego doswiadczanie. ksiezyc to reakcje instynknowne,takie,z ktorymi nam dobrze,astrologowie karmiczni niekiedy uwazaja go z...
  • czesc kolezanki i koledzy mili:) od jakiegos czasu borykam się z pewna znajomoscia:). slowo borykam mogloby podpowiedziec : to SE odpusc, hehe, no tak, odpuszczone ma, ale...zastanawia mnie skad w tym czlowieku tyle agresywnosci i zaczepnosci słownej z jednej strony, a z drugiej jakas dziwna miekkosc i uleglosc, gdy mowi sie mu: ok, dajmy spokoj, nic z tego nie bedzie ( bo nie bedzie, i ja to wiem). Własciwie nie chodzi mi o to, co dalej,bo jest to znajomosc czysto kolezenska z ...
  • ..czy jest jakis znak w kosmogramie urodzeniowym kobiety ktory moze wskazywac na powaznie zaburzone relacje z ojcem? a jesli jest ich kilka to bardzo prosze, cos sobie chcialem sprawdzic:)
  • Przez przypadek trafilam na tę stronę i jak sobie poczytalam, to "wlosy stanęly mi dęba". ZAstanawiam się, co pcha kobiety, zeby pakować się w takie beznadziejne "związki"? Jakie to muszą być kobiety? Pachnie mi to masochizmem. Cierpieniem dla cierpienia. Stawiam na neptuna w nieharmonijnych ukladach. A może ktoś ma inną teorię. www.prezbiter.pl/component/option,com_simpleboard/Itemid,82/func,showcat/catid,5/
  • Jak mozna zinterpretowac uklad kiedy Slonce jest w opozycji/nieharmonijnym aspekcie do wladcy znaku w ktorym sie znajduje? Na przyklad Slonce w Wodniku w opozycji do Urana. Czy daje to jeszcze wiekszy odlot? :)
  • Saturn.(7)

Jeszcze o Saturnie. Czytam sobie: Saturn symbolizuje wszelkie ograniczenia, uświadamia, że każdy rozwój ma swoje granice. Symbolizuje dążenie człowieka do samoograniczeń i silne tendencje introwertyczne.... Ciężka praca i zdyscyplinowanie to wytyczne Saturna.... Działając korzystnie wzmacnia takie cechy jak stałość, przywią- zanie,wytrwałość, cierpliwość, pracowitość.... Działając destruktywnie Saturn ujawnia pesymizm, zazdrość, podejrzliwość, fatalizm, melancholię, depresję, upór...
  • Witajcie :)) przyraczkowalam do Was na to forum i choc z moja zerowa wiedza nie moge sie wlaczyc w rozwazania fachowcow, to za to az mnie korci, zeby niesmialo zarzucic temacik (mozna Anahello?) ... Temacik bardzo ciekawy i jestem pewna nurtujacy kazdego. Na dokladke tu i owdzie juz sie on pojawil sam z siebie, a nawet wzbudzil pewna dyskusje na temat Plutona (ciekawam odpowiedzi) ... :). Oczywiscie nie chodzi mi o roztrzasanie problemow typu: czy pani Byk powinna wybrac pana R...
  • a interesuje mnie to gdyz ksiezyc to wew.strona natury-i jak sie to ma do tak silnie nieharmonijnego aspektu z MARSEM,nadodatek;-] [dodam ksiezyc[znak strzelca] w 11 domu,/mars[znak bliznieta] w 5
  • Witam po baaaaaaaaardzo długim "niebycie" moim, o ile ktoś mnie jeszcze pamięta ;) Reaktywację swoją motywuję małym spostrzeżeniem z doświadczenia minionych kilku latek. Przechodząc do sedna, chodzi o porównawczy i aspekty jakie nasze planety tworzą z drugą osobą. Ogólnie przyjmujemy, że trygony są najlepsze, kwadratury wręcz przeciwnie, a opozycje totalnie niezrozumiałe. Szczerze mówiąc dochodzę do wniosku, że, bodaj za starą prawdą o przyciąganiu się przeciwieństw podążając, to wszys...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się