Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      historia sztuki

historia sztuki

(19 wyników)
    • Jw. Interesuje mnie przede wszystkim sztuka antyczna i renesansowa, ale też barokowa, gotycka i dwudziestolecia międzywojennego. Z kolei nie przepadam za sztuką współczesną. Na jakim uniwersytecie te epoki stoją na najwyższym poziomie?
    • jak trudno się dostać na historie sztuki i czy koniecznie musze ją zdawać na maturze czy wystarczy tylko historia?? chciałabym tez próbować na konserwacje zabytków na ASP w krakowie i szukam osób wiedzących cokolwiek o tym...:)
    • doradzcie co wybrac oba kierunki sa zgodne z moimi zainteresowaniami, a maja tyle godzin ze nie da sie ich studiowac jednoczesnie.jakie sa plusy i minusy...po czym moze byc latwiej o prace(o ile w ogole jest to kryterium,w koncu pozniejszy zawod chyba moze byc inny niz cos co sie studiowalo)?
    • Czy jest tu ktoś studiujący, bądź zamierzający studiować historię sztuki na tej uczelni (zwłaszcza zaoczną). Zastanawia mnie poziom nauczania i ogólnie uczelnia. -- arazman@interia.pl
    • z czym to się je?, mam w planach filmoznawstwo, nurtuje mnie jednak problem- hobby to czy zawód?, jako drugi kierunek czy też główny? i co dalej?
    • Może mi ktoś powiedzieć co tam się działo na pisemnym, bo docierają do mnie strzępy dziwnych informacji, w stylu "skandal" itp.
    • no wlasnie jaki drugi kierunek??
    • Wiem że temat może wydać się troszke dziwny ale naprawde dylemat ten mnie męczy od kilku dobrych dni;/ Dostałam się na archeologie na UJ oraz na historie sztuki na UŁ. Każdy powiedziałby idź na UJ!..tyle że ja zawsze marzyłam o historii sztuki i moje wszystkie działania dążyły do tego kierunku...szkoda mi jednak rezygnować z pięknęgo Krakowa i tym bardziej z UJ! Czy wybrać uczelnie czy marzenia? Czy mogłabym się później przenieść z łodzi (której osobiście nie znosze) do Krakowa ...
    • może ktoś coś napisać???
    • Hej mam problem, mianowicie taki iż na studia potrzebuję mieć ocenę z historii muzyki ale przecież w liceum nie ma przedmiotu o nazwie historia muzyki jest tylko WOK <wiedza o kulturze>, więc czy ocena z WOKu to ocena z historii muzyki, albo historii sztuki?
    • Witajcie studenci UŁ:) na jakie kierunki sie dostaliscie, gdzie zamierzacie zamieszkac?:) Łączmy sie i poznawajmy :)
    • Witam w przyszlym roku wybieram sie na studia, chcialym na ASP na kierunej grafika, czy ktos moglby mi powiedziec jakie przedmioty na maturze muszę zdawać, czy na tym kkierunku sa dostepne studia zaoczne, czy trudno sie dostac. Ogolnie wszystkie informacje dla kogos zielonego. Z gory dziekuje za odpowiedz
    • zastanawiam sie nad wyborem studiow, i bardzo trudno mi ostatecznie zdecydowac, ale prowadzi etnolingwistyka. czy, jesli moje zainteresowania to glownie jezyki, literatura i sztuka, to dobry wybor?
    • Dostałam się w tym roku na historię sztuki, ale jestem juz studentką historii (2 rok) Nie mam pojęcia czy uda mi się połączyć oba kierunki... Czy na historii sztuki jest dużo zajęć? Co z egzaminami? Słyszałam o różnych wyjazdach - to juz od pierwszego roku? Z góry dziękuję za wszelkie informacje :) Pozdrawiam słonecznie!
    • Co wybrać? Proszę o radę.
    • CO LEPIEJ WYBRAĆ ?
    • a studiuje ktoś historię sztuki? najlepiej na UAM w Poznaniu, ale moze byc Karakow i inne miasta. jakie studia? Trudno sie dostac? jak wyklady i wykladowcy? czy na samym wstepie trzeba miec duza wiedze...? Pewnie z pracą później cienko, nie? Ale po jakim kierunku w dzisiejszych czasach nie....
    • Dostałam sie na h.sz na UŁ! Jestem bardzo szczesliwa!:) Kto jeszcze sie dostał?:)
    • Są tacy ludzie aby tylko nie starcić roku ze swojego życia, wybierają studia na które kompletnie nie mieli iść ale brakowało im punktów więc lepszy rydz niż nic. Chyba na każdym kierunku jest co najmniej 5 takich osób z całkiem innymi ambicjami. np: ktoś planował iść na ASP idzie na historię sztuki na medycynyę---weterynaria na psychologię, pedagogikę---socjologia na reżyserię laduje na filmoznastwie na historię sztuki-- na kulturoznastwo Nie twierdzę że weterynaria czy soc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się