Forum Dom kwiaty w domu
ZMIEŃ
      hoya

hoya

(6 wyników)
    • 1.na ubiegłoroczne Walentynki, dostałam ukorzeniony liść w/w rośliny. Przesadziłam do nowej ziemi i ...nic nie drgnęło. Liść w kształcie serca wygląda tak samo jak przed rokiem. 2. jak wyżej. Co robić?
    • mam duzo ukorzenionych i nie. Zal mi wyrzucic. Po koszcie przesyłki wyślę - moze poczekac do cieplejszych dni? (choc oczywiscie dobrze zabezpiecze)
    • Hoya?(11)

Widziałam w supermarkecie roślinę w kształcie zielonego serca, nazywała się hoya k...(niestety nie pamiętam jak dalej. W niczym nie przypominała znanych mi hoji. Czy ktoś może wie coś na ten temat?
    • hoya(8)

Mam hoję, liście wyglądają zdrowo, nie kwitnie. Jak się ją rozmnaża? Slyszalam ze mozna po prostu urwac listek, wsadzic do wody i ze wypusci korzonek? czy to prawda?
    • W lutym dostalam kwitnącego stephanotisa. Stoi na oknie północnym, po miesiącu zrzucił liście. Teraz zaczał mi bardzo szybko kilka centymetrow na dobę piąc się po oknie, codziennie nowe listki. Jest w bardzo dobrej kondycji i jestem bardzo szczesliwa bo wiem ze to trudny kwiat. I mam pytanie, ponieważ muszę mu wstawic drabinkę po ktorej bedzie sie piął to czy przesadzać go do wiekszej doniczki teraz? On nadal jest w sklepowej nieduzej plastikowej doniczce. Czy lepiej poczekac do wiosny?
    • mam niska szafę obok okna, miejsce jasne, nie ma bezpośredniego nasłonecznienia, okno na SE, 1 metr do fufitu, szukam roślinki:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się