Forum Praca Praca za granicą USA i Kanada
ZMIEŃ
      informatyk

informatyk

(7 wyników)
    • Studiuje informatyke dziennie, jestem na panstwowym uniwersytecie. Czy jest jakakolwiek szansa, ze po skonczeniu studiow bede mogl legalnie podjac prace w USA jako informatyk? A jezeli tak, to czy po pewnym okresie pracy bede mogl sie ubiegac o karte stalego pobytu?
    • Czy da się w tym momencie wyżyć z pensji oferowanej świeżo co przyjezdnym? Chodzi o administrację/programowanie na bazach danych, administrację/programowanie aplikacji etc. Dzięki za rzeczowe wypowiedzi.
    • Witajcie! Jestem magistrem informatyki. Bardzo bym chciał wyjechać na stałe do USA. Proszę was o porady. Na Allegro można kupić książkę, taką Bazę danych firm polonijnych w USA. Czy warto to kupić? A jako programista ciężko mi będzie znaleść pracę w USA?
    • Jak się tam mają nasi informatycy. Ile mozna zarobić i wogóle jak się pracuje. Własnie kończe studia, mam 3 lata doświadczenia i cert.CCNA. Oczywiscie płynny angielski. ktoś coś wie ?
    • Witam, jestem mlodym Software Engineer'em po studiach z dwuletnim doswiadczeniem w miedzynarodowym koncernie. Kilka lat temu pracowalem w UK w rolnictwie wiec wiem jak wyglada ogolnie praca zagranica. Teraz chcialbym posmakowac pracy w zawodzie, moze nawet na stale. Zastanawiam sie nad ktoryms z krajow europejskich (Skandynawia, UK, Niemcy, moze Dania) lub poszukiwaniem pracy w Kanadzie (bardzo ewentualnie Australia/Nowa Zelandia). Czy w Kanadzie zauwazalne jest zapotrzebowanie na specj...
    • Jakie sa szanse na prace w USA jako administrator NT z dwuletnim doswiadczeniem w Polsce. Posiadam zielona karte.
    • W niedlugim czasie planujemy wyjazd do USA. Jak wiekszosc "wczasowiczow" chcemy najpierw troche na zwiedzanie zarobic. Prawdopodobnie wyladujemy w NYC. Czy ktos z obecnych bedzie tak mily i udzieli nam porady, jaki "fach" bedzie najbardziej oplacalny, czy mozna bezposrednio zwracac sie do potencjalnych pracodawcow, czy chetnie zatrudniaja "na czarno". Jezyk angielski mamy opanowany i nie bedziemy mieli z nim problemu, poza tym jestesmy po studiach i mamy kilka lat doswiadczenia pracy w ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się