Forum Auto-Moto Motocykle
ZMIEŃ
      iskra

iskra

(10 wyników)
    • Mam problem w skuterze marki Kingway. Nie mogę go odpalić nie ma iskry , zmieniłem świecę , moduł i przeczyściłem masę iskry dalej nie ma co to może być ????? Już nie mogę z tym szajsem
    • Witam wszystkich. Mam problem z suzuki gs 450L. Polega on na tym , że moto gubi iskrę ( na 2 cylindrach) po rozgrzaniu silnika. jak jest zimny wsiadam odpalam , odjeżdżam ale po przejechaniu kilku km silnik gaśnie. Po wykręceniu świec niema iskry jw. Ostygnie i wszystko wraca do normy, czyli odpala na dotyk i do czasu nagrzania jedzie. Może ktoś wie jak naprawić tą usterkę. Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
    • witam wszystkich.Mam problem z motocyklem typu cezeta silnik pracuje dobrze lecz po pewnym czasie zgaśnie i jak gaśnie to jeszcze strzeli w tłumik lecz da sie go uruchomić bez problemu.Co mam zrobić ??
    • Witam! W jaki sposob objawia sie "zejscie" regulatora napiecia? I w jaki sposob sprawdzic czy cewka zaplonowa jest sprawna? Elektryki staram sie zawsze unikac, a tu masz jak na zlosc XX przestal jezdzic. A mianowicie pojechalem sobie po pracy do sklepu i wszystko oki (bez zarzutu), zrobilem zakupy odpalilem silnik i zaskoczyl odrazu ale na trzy gary Sad. Po malej przegazowce i czwarty zaczol dzialac ale tylko chyba honorowo 1 minute odpracowal i przestal spowrotem. Postanowilem wie...
    • Dzis odpalilem cebre po chwili slychac tradycyjnie ostatnio napinacz ktory po 2 minutach ucichl i w droge na srednio rozgrzanym silniku bo zrobilem jakis kilometr dwa postanowilem targnac ja do konca. Wyjechalem butłem ja do jakis 200 i zwolnilem na 4 biegach chyba do konca jakos tak chodzila elgancko. Jednak pozniej jak sie nagrzala tez chodzi o niebo lepiej po wymianie swiec ale to jeszcze nie to. Objawy sa takie jak sie ciepla zrobi nawte goraca to chodzi gorzej na niskich nie...
    • No i mam problem. W silniku S01 Z3A Lux (czyli wsk 125 ;)) mam iskrę na stykach przerywacza. Wymieniłem kondensator i platynki i problem nadal został :( Nie wiem czemu tak jest (iskra jest teraz dużo mniejsza niz przed wymiana ale zawsze jest). Moze ktoś będzie wiedział jak to zlikwidować.
    • Witam i prosze o pomoc. Moze paru was rozsmieszy marka mojego bolida ale ... dostalem od dziadka Chodzi o zaplon w komarze. Od poczatku nie bylo iskry. Zdjalem kolo zamachowe i zauwazylem ze przeskakuje istra W KOLE ZAMACHOWYM' to jest zle czy tak ma byc ? Wtedy na swiecy iskra jest barzo mizerna i jakas nieregularna raz jest raz jej nie ma. Jak ustawie przerywacz tak zeby nie bylo iskry w kole zamachowym to i na swiecy jej nie ma Czy kolo jest do d... czy cos nie tak z ustaw...
    • Jak w tytule - mam motocykl, odpala, ale chodzi jak stara ku..., swiece mają iskrę, paliwo dochodzi - strzelam ze to moze być moduł - jak to sprawdzić? PS - wiem, ze najłatwiej pozyczyć od kogoś dobry i podłączyć, ale w dzisiejszych czasach ciężko znaleźć chętnego do pozyczenia modułu, szukam więc alternatywy
    • kupilem dzis etz 250 i juz w drodze do domu spalila sie swieca, pozniej spalila sie druga...?? jaki moze byc tego powod?? cewka?? zle ustawiony zaplon?? a teraz jeszcze jak chce zapalic to strzela z tlumika i nie pali :( zle ostawiony gaznik?? czy tez zaplon??
    • mam gsxF600 suzi oczywiscie i cos jest nietak mianowicie zalewa mi 1 świece. nie wiem czy jezdzić dopóki nie wymienie czy odstawic motor do momentu wymiany świec mozna jezdzić na 3 świecach...??????????pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się