islam

(27 wyników)
  • Islam wzbrania popełnienia samobójstwa, ale ma rożne podobne wymówki: 1. Pierwsza nazywa sie [b]Istiszhad[/b] - śmierć męczennika (dżihad). Taka akcja nazywana jest kiedy wiadoma jest śmierć, tego co nosi na sobie kamizelkę i rozerwie sie razem z "wrogiem". 2. [b]Intihar[/b] samobojstwo jest wzbronione, ale jest tez [b]Ingamas[/b] w którym śmierć członka nie jest pewna. On wchodzi do "wroga" miedzy linie jego z bronią. Tam on będzie sam, bez żadnej pomocy. On bierze pod uwagę, mo że ni...
  • No ale rocznica poważna, sumująca dwa wcześniejsze stulecia. Chwała wieczna tym, dzięki którym nie żyjemy w cieniu minaretów.
  • Ja mowie o tym dawno, teraz Khadafi mówi otwarcie w Rzymie (siedziba Watykanu) co każdy islamista modli sie 5 razy na dzień w kierunku Mekki... wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,8309071,Pulkownik_Kadafi____Islam_powinien_stac_sie_religia.html
  • [i]"Jeden z najbardziej wpływowych duchownych świata islamu wydał dziś fatwę zabraniającą muzułmanom posiadania i używania broni nuklearnej. Wielki mufti Egiptu uważa, że bomby atomowe stoją w sprzeczności z naukami Koranu."[/i] www.dziennik.pl/swiat/article390764/Mufti_Bomby_atomowe_nie_sa_dla_muzulmanow.html Cały czas to powtarzam, a nikt nie nadaje temu takiego rozgłosu :)
  • Dziś,kiedy muzułmanie mordują bez opamiętania wszystkich i wszędzie, o wiele łatwiej było by zrozumieć jego działania.Niestety,jak to z wizjonerami bywa,zaczął tępić tę zarazę o conajmniej dekadę za wcześnie. Chwała mu!
  • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7029872,Londyn__Muzulmanie_starli_sie_z_przeciwnikami_Islamu.html To chyba pierwsze znane mi starcia na ulicach pomiedzy muzulmanami i otwarcie występującymi antyislamistami. Sądze ze to objaw podskurnie narastajacej w spoleczenstwach zachodu nienawisci do islamu. Taki maly strumyk ktory wbrew wysilkom wladz bedzie przybieral na sile. To juz nie są tylko forumowe gadki o potrzebie pozbycia sie muzulmanow z Europy - to juz otwarte silowe wystapieni...
  • islam zatryumfuje? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,106884,9089815,Protesty_w_Egipcie__Mubarak_musi_odejsc__RELACJA_NA.html
  • Kazdy terrorysta jest islamista... Ciekawi mnie co myślą forumowicze, ze Islam właśnie dosyć krotko jest założony na świecie i 500 set lat temu opanował prawie cały świat. Teraz od nowa w każdych meczetach modlą się żeby wrócić do tych czasów, wspominając jak to było w Hiszpanii i pod Wiedniem...
  • Ahmadineżad: "Bush jest nikim wobec woli Boga" Prezydent Iranu Mahmud Ahmadineżad ostro zareagował w środę na wtorkową wypowiedź amerykańskiego prezydenta, który mówił o ideologicznej wojnie, prowadzonej z islamskimi ekstremistami przez USA, w której stawką są dalsze losy świata. "Bush jest niczym wobec woli Boga" - ripostował Ahmadineżad. Prezydent Iranu Mahmud Ahmadinedżad"Jeśli sądzi pan, panie Bush, że będzie rządzić światem ze swego pałacu ze szkła, jest pan w błędzie" -...
  • Nikt z Libanskich ministrow nie ma ochoty zwrocic sie do Hezbollah zeby ratowac swoj kraj.Dziwnwe, wypowiadaja sie ze smiechem na ustach do prasy. Maja jeszcze jakies inne niespodzianki dla Izraela? Rzad Libanski ma wielu ministrow z parti Hezbollah. Duzo z nich siedzi w Libanskim parlamecie. Przygotowanie do tego trwalo lata i oni nic nie wiedzieli? Dlaczego oni sa tacy pasywni,cos tam musi sie dziac. To jest bardzo dokladnie zaplanowane (Iran/Syria, miejmy nadzieje ze Izraelczyc...
  • www.polskieradio.pl/trojka/puls/default.aspx?id=109227 pzdr
  • jak oceniacie wiarygodnośc tego tekstu??? www.gavagai.pl/nato/islam/islam.html nie za bardzo mi sie podoba jego calosc www.gavagai.pl/nato/ ale nie wiem co o tym sadzic....
  • Biorąc pod uwagę powtarzające się ataki forumowego podszywacza postanowiłem się zalogować zamiast tracić czas na bezowocne dyskusje z debilem i wysyłanie zażaleń do moderatora którego nie ma. Wszystkim jeszcze niezalogowanym radzę to samo. Pozdrawiam
  • Od paru dni trwają wściekłe ataki sunnitów i szyitów przeciw sobie. Szyitów wspiera MSW,policja i wojsko,gdzie stanowią miażącą większość (grubo ponad 90%). W związku z tym sunnici wymordowali oddział policjantów serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,3183641.html a prawdopodobnie IRACKA ARMIA odpowiedziała atakiem na dom sunnickiego przywódcy wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3183638.html?skad=rss&wv=0000 Amerykanie nic nie robią. To najpoważniejszy kryzys od czasu powstania Al-S...
  • Jeden z forumowiczow napisal: > Napisz jedna dobra... > rzecz jaka spotkała ich od sąsiadującego z nimi Izraela! Myślę,że Dłuuuugo > bedziesz szukal.... Jedyna dobra rzecz to jest POKOJ. Zobacz jak teraz kwitnie Egipt, ile jest turystow w Synaju. Ile ma dochody od otwartego kanalu suezkiego. Egipskie miasta nie sa zniszczone. Nie jest to pokoj jak Polska i Niemcy, ale pokoj! Spytaj sie kazdego egipcjanina co on woli wojne z Zydami czy pokoj. Spytaj tez matke zolni...
  • ... do skrojenia tego tekstu skłoniła mi pewna analogia związana z historią IIWS. Czy śmierc, któregoś z przywóców III Rzeszy miałaby większy wpłw na rezultat II WŚ, czy też posiadanie ... 'enigmy'. Bo, czy zabijając Bin Ladena, zadano Al -Kaidzie cios druzgocący, sparaliżowano network organizacji??? Czy też wskazano jej przywódcom, najsłabsze ogniwa systemu kierowania jej strukturą??? Czy zabijając Bin Ladena i jego kurierów nie pozbawiono się zarazem możliwości skutecznej inwigilacji jej st...
  • Sława! Przechwałki boa ze tam rzadzi jego radziecka ojczyzna zainspirowały mnie do załozenia tego watku. Oczywiscie frfr tam nie rzadzi, bo rzadzi ten kto kontroluje Ciesniny Tureckie podobnie jak na Bałtyk ten co kontroluje Ciesniny Duńskie. Macie dane nt sił zbrojnych w regionie? Forum Słowiańskie gg 1728585
  • witam, ostatnimi czasy coraz częsciej myśle, że Świat zbliża się do wybuchu III wś. Z tego co na codzień widać w środkach przekazu będzie to konflikt o podłożu kulturowym pomiędzy światem "nowoczesnym" a będacym 700 lat do tyłu światem islamskim. W mojej opinii będzie to konflikt konwencjonalny. Najprwdopodobniej z jednej strony będą stały takie kraje jak : rosja, usa, chiny oraz całą UE dodatkowo hindusi z drugiej natomiast Pakistan, bliski wschód, afryka. będzie to starcie ...
  • wiadomosci.onet.pl/2120693,12,tajne_plany_cia_usa_przygotowaly_interwencje_zbrojna_w_jemenie,item.html czyzby nawalanka na pelna skale?jakby sie udalo jakas koalicyjke sklepac jak w Iraku w I wojnie byloby niezle.
  • Zapraszam do dyskusji na temat: -kto popiera islamskich terrorystów? Oficjalnie żadne państwo się nie przyznaje, ale jak jest naprawdę? -W jakim stopniu za terrorem stoją słuzby specjalne krajów islamskich (posądza się nie tylko Arabów, ale i Iran i Pakistan). Kiedyś panstwa komunistyczne dawaly schronienie terrorystom, a teraz? -Czy jakieś państwa niemuzułmańskie popierają terroryzm islamski (wiadomo, ze Korea PŁn, ale kto jeszcze?) Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się