islam

(24 wyniki)
  • Nie chce sie Swiatle w watek wkrecac, bo to nie na temat . Ale On uzyl slowo islamizm. Niedawno dyskutowalam na ten temat na forum z Ertesem i Donem. Jak zwykle komentarze krotkie i zolnierskie. Ja sobie poczytalam . Szybko i nerwowo i mam coraz jasniejszy obraz czym jest Islam a czym islamizm. Czy Wy mozecie cos dorzucic na ten temat? K.
  • Proponuję otworzyć nową setkę dla minimum komfortu.
  • Coz za porywajaca inteligencja zeby takie glupoty gadac. JP2 nie byl moim idolem ale ten to mu na pewno do piet nie dorasta :( wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3621227.html
  • Rak toczy Europe. Jestem ciekaw kiedy sie obudza. W takiej Szwecji moze byc juz za pozno. Na 1000 uczniow dwoch Szwedow...
  • Nie pytalem Xurka o zgode, ale temat czail sie juz na kilku watkach, wiec chcialbym go wreszcie rzucic na lawe. Xurkowy post zdaje mi sie byc dobrym materialem do dyskusji. Zapraszam do doktoratu, bo cos mnie po kosciach szczyka, ze pogadzalnosc islamu i rzeczywistosci spolecznej krajow w ktorych zyjemy to temat, z ktorym przyjdzie sie nam wszystkim zmierzyc. Czy muzulmanie to tacy sami imigranci jak wszyscy ich poprzednicy- wiekszosc pobiadoli, pobiadoli a potem wszystko sie wy...
  • Islam.(107)

Jest to watek calkiem powazny i prosze mnie nie skrecac, bo pozycze torebke od Prncessy i bezlep:-))) Chcialabym poprosic o impresje , bo ja juz zgluplam od tych dywagacji na watku Swiatly. Napiszcie o swoich przezyciach w kontakcie z Islamem. Nie to co Wam sie wydaje i co Wami powoduje tylko zywe ludzkie przezycia. Ja ma angst, bo za duzo sie zadaje z muzulmanami a moje dzieci to wogole i sie chce zorientowac czy cos nie robie zle. Pisze serio i o takie wrazenia poprosze. K. ...
  • Islam straszy w Polsce Wysadzą Pałac Kultury? Zamachy w Nowym Jorku, Madrycie, a ostatnio wydalenie imama Ahmeda Ammara, spowodowały, że Polacy zaczęli się bać muzułmanów. Tymczasem coraz więcej młodych ludzi w Polsce przechodzi na islam. Czy są wśród nich przyszli terroryści? JOANNA TOMCZAK 2004-06-11 (Ciekawsze fragmenty) Jeszcze przed kilkoma laty Arabowie i inni muzułmanie wzbudzali w wielu Polakach niechęć dlatego, że byli obcy i różnili się od reszty. Podobne...
  • bardzo interesujacy portal! Na lewym marginesie nieco u dolu znajdziecie rozne opcje jezykowe. Polecam. www.secularislam.org/articles/call.htm
  • Fitna(101)

czyli 15 minutowy film Geerta Wildersa. Mozecie mi powiedziec co w tym filmie jest takiego zdroznego (oprocz kilku drastycznych scen) ze film ten krazy tylko w internecie? www.liveleak.com/view?i=7d9_1206624103
  • Temat do dyskusji. Daje fragment artykulu o islamie w Europie. Jakie jest wasze zdanie na ten temat ? == Ustanowienie wolnych państw w Iranie czy Iraku może wprawdzie rozwiązać problem z cenami ropy, ale nie sprawi, że sfrustrowani i wściekli muzułmanie w Wielkiej Brytanii czy we Francji zaczną cenić i szanować cywilizację, którą uważają za amoralną i dekadencką. To, co Francis Fukuyama uważa za „koniec historii”, zwieńczenie ludzkich cywilizacji, dla wielu muzułma...
  • Nie gdzie indziej jak w Gazecie przeczytalam wczoraj artykul o plebiscycie przeprowadzonym rownolegle przez amerykanski "Foreign Policy" i brytyjski "The Prospect" na najznakomitszych i dzis dzialajacych intelektualistow. Dla wielu rezultat moze byc zaskakujacy, poniewaz pierwszych dziesieciu to ludzie swiata i kultury islamu, 2 Turkow, 2 Egipcjan, 2 Iranczykow, Bangladesz, Pakistan....... A my? Ano zastanawiajmy sie dalej komu teraz strzelic kolejna wojenke, liczac skrupulatn...
  • Czy ktoś z Sz.P. mógłby mnie uświadomić? Mam wielką ochotę przyłączyć się do lokalnego (pardon) pitolenia (tu serdeczne pozdrowienia), ale przedtem chciałbym zapoznać się ze sprawą. A zatem: w czym rzecz? Licząc na oświecenie, mk.
  • Tu znajdziecie lakarstwo na Wasze bolaczki, nie bedziecie juz wiecej wkurzone, nie bedziecie musialy podejmowac zyciowych decyzji ani martwic sie o starosc: wiadomosci.onet.pl/1175522,240,1,kioskart.html
  • Tutaj link do plakatu za pomoca ktorego SVP (szwajcarska konserwa) agituje za podpisaniem inicjatywy o zabronieniu budowania minaretow w Szwajcarii (inicjatywa przeszla). Basel jako pierwszy kanton zabronil wieszania i publikowania tych plakatow, czesc ponadregionalnych gazet odmowila SVP wydrukowania ich. SVP grozi pojsciem przed sad z powodu ograniczania ich wolnosci slowa. Wielu (rowniez przeciwnikow SVP) jest zdania, ze maja racje. Ja tez jestem tego zdania, ale rownoczesni...
  • Jest to podobny watek do watku Plessera, ale nie chce sie tylko ograniczyc do Islamu. Ciocia X. zapytala kiedys, co uwazamy za problem naszego swiata. Zastanawialam sie nad tym dlugo i watki o Islamie mnie zainspirowaly do odpowiedzi: Wielokulturowosc. Mysle, ze jest to najwiekszy problem: nietolerancja, niezrozumialosc innych kultur ect. Czy ten problem da sie rozwiazac? Czy po prostu zameryknizujemy i zeuropejzujemy nasz swiat? Czy moze oddzielenie kultur cos pomoze? Czy w ogole je...
  • wybaczcie, poniewaz odbiegliscie juz baaaardzo od tematu (ja zreszat tez, ale z odpowidzia CJ sie przeniose do nowego watku)- pozwolilam sobie przeniesc Twojpost tutaj:) krasnicki napisal: maria421 napisała: > Czyli marzy Ci sie jakis dobry, laskawy krol, ktory by rzadzil narodem, kazdemu sprawiedliwie rozdajac wedlug potrzeb i zachcianek. Utopia. Marzy mi sie krol, ktory przede wszystki kilku osobom spuscilby publiczne lanie, a kilku lapsow wsadzilby do pierdla. ...
  • Proponuje : Paryz,Berlin, Warszawa itp. Moze jak zacznie lac sie krew to dojdzie to do niektorych,ze to nie zarty. A moze sa jeszcze tacy co maja zludzenia? A moze faktycznie sa tacy ,ktorzy wierza,ze to wstretni Amerykanie wszystkiemu winni? Przypominam : Swieta wojna trwa i kazde dzialania maja z nia zwiazek. Islam ma opanowac swiat.tak jest od wiekow wpisane .Z tym sie rodza tak ich wychowuja. kochani liberalowie jak zwykle wy pojdziecie pierwsi pod noz !! kto nie zna histo...
  • Rozmowa z prof. ANDRZEJEM KŁOPOTOWSKIM, wykładowcą na Uniwersytecie Paris XIII, od kilkunastu lat mieszkającym we Francji - Ma pan jeszcze samochód? - Mam, tylko dlatego, że przyjechałem nim właśnie do Polski (śmiech). Według informacji, które do mnie docierają, w mojej okolicy zamieszek nie ma. W miasteczku pod Paryżem, w którym mieszkam, nie ma dużej wspólnoty muzułmańsko- murzyńskiej. Z tego co słyszę, zamieszki uliczne trwają głównie na północno- wschodnich przedmieścia...
  • Jak powiedział kiedyś Einstein: pytania i tematy są te same, tylko że odpowiedzi są inne. Otóż był kiedyś ciekawy artykuł o tzw. brutalnej gębie Ameryki. Ktoś nawet przypomniał link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=11525307&a=11525307 Otoż zgadzam się z tezami zawartymi w cytowanym artykule. Mieszkam w USA od 17 lat, i nie w getcie polonijnym, ale w na amerykańskich przedmieściach wśród białej elity amerykańskiej. Moimi współpracownikami są religijni ultra- konserwatyśc...
  • Zarowno ja jaki Mloda napisalysmy po pare postow na temat Islam. I zadnego nie wyslalysmy :-))) I rozmawiamy o tym ciagle. Zarowno ja jak i Mloda mamy multum kontaktow islamskich. Boimy sie fundemantalizmu i zagorzalego fanatyzmu. Kazdej masci. I to co sie pojawilo na watku o islamie lekko nas porazilo. Ja tam stwierdzilam , ze nie bede dyskutowac ino dzialac. W ramach koneksji islmsko - innej. Ide se do moich muzulmanski kolezanek. One maja w nosie ze jestem katoliczka. I vic...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się