Forum Dom Architektura
ZMIEŃ
      izolacje

izolacje

(5 wyników)
    • Witam, chciałam dowiedzieć się, czy najlepiej wygłuszyć ściany w mieszkaniu, tak aby głośnie słuchanie muzyki nie było uciązliwe dla sąsiadów?
    • Czy ktoś może mi doradzić, czym wytłumić akustycznie pomieszczenie, w którym odbywać się będą próby zespołu rockowego? Chodzi mi o materiały w przystępnej cenie. Z góry dziękuję!
    • Witam. Zbudowałem i sprzedałem dom parterowy,z możliwością adaptacji poddasza, w technologii tradycyjnej(YTONG), bez podpiwniczenia,. Zimą wystąpiło zjawisko skraplania się pary wodnej na spodniej stronie folii dachowej. Poza oczwistymi błedami w wykonaniu wentylacji dachu za jedną z przyczyn uznano(cytat): "brak izolacji termicznej na ścianie zewnętrznej poniżej poziomu posadzki. Projekt architektoniczno - konstrukcyjny nie przewidywał wykonania izolacji termicznej na ścianie f...
    • archigraph.pl/new/archigraph/ind.php?co=75 Niestety nie mozemy zamówić projektu indywidualnego, bo osoba sprzedająca działkę i budująca ostatecznie narzuciła nam ten projekt (dając przy tym niezły rabacik). Dom będzie budowany jako dom inteligentny (odpowiednie izolacje, systemy itp) Chcemy wprowadzić w nim pewne zmainy : 1.garaz jednostanowiskowy ,ale szeroki (na podwójny nam już nie starczy kasy) 2.
    • Przymierzam się do zakupu mieszkania na poddaszu. Właściwie same skosy (mniejsze albo większe); prosta jest tylko ściana frontowa z wyjściem na balkon. Zastanawiam się jakie są mankamenty takiego mieszkania: latem goraco, zimą zimno? Na co zwrócić uwagę? (izolacja, dach itp) Podzielcie się, proszę, swoimi spostrzeżeniami. ae

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się