Forum Dom Materiały budowlane
ZMIEŃ
      izolacje

izolacje

(26 wyników)
    • Jaki styropian stosowaliście na izolację fundamentów? Kupowaliście ten lepszy czy tańszy?
    • rozpoczełam budowe domu i teraz musze wybrac izolacje fundamentów. Jaka jest najlepsza izolacja pozioma (papa czy folia) i jaka pionowa- teren piach ale podmokły?:???????
    • mam takie pytanie z czego zaizolowac fundamenty ?etapy wykonania i grubośc styropianu na fundamenty? majster mówi by folio ale folia to podobno ma chronic izolacje a sama w sobie nio nie jest dzieki z góry za pomoc
    • Czy do izolacji pionowej fundamentów od wewnątrz można używac folii tłoczonej?
    • Bardzo proszę o rade, jaka izolacje akustyczna sufitu zastosować w następującym przypadku: -mieszkanie z konca lat 60., wielka płyta -hałas powodowany jest głównie przez odgłosy kroków oraz przesuwania mebli piętro wyżej (sąsiad rzuca swojemu kotu jakąś ciężką pileczke, to tez jest bardzo uciążliwe) Czy ktoś z Was ma u siebie jakis rodzaj izolacji i jaka jest jej skutecznosc? Czy rzeczywiscie tlumi dzwieki? Jaki jest koszt zalozenia takiej izolacji? Z gory dzieki za rady.
    • witam ... jak w temacie ... Jakie jest minimalna grubość izolacji ( styropianu) pod ogrzewania podłogowe w domku bez piwnicy . Czy 5 czm styropianu starczy ? jakei są do tego jeszcze potrzebne elementy aby ogrzewanie podłogowe WODNE działało i było maxymalnie bezstratne . pytanie 2 . rurki z plastiku czy miedzi?
    • ile może kosztować izolacja pionowa fundamentów-ale tylko na dwóch ścianach, jakieś 6m długości jedna ściana, druga jakieś 25. wraz z odkopaniem ich, dz
    • Buduję dom niepodpiwniczony. Według projektu jest tylko jedna izolacja pozioma fundamentu nad poziomem terenu (na tzw. rolce).Czy konieczne jest wykonanie izolacji poziomej również na ławie fundamentowej ( oddzielającej ławe fundamentowa od rolki).
    • Dach wykonany z pełnego deskowania kryty papą (stare budownictwo) w najwyższym punkcie 2,50 znajduje sie klapa dachowa. Strych jest jeszcze niezaadoptowany i nie ogrzewany. Jakieś 5 miesięcy temu zabrałem się za izolacje dachu wełna mineralna. Miedzy krokwiami umieszczona została wełna mineralna pomiędzy dachem a wełną pozostawiłem 3 cm odstępy tak że wełna nie przylegała bezpośrednio do niego. W takiej postaci zostało to aż do teraz nieprzykryte folia. Na strychu czasem wieszamy pran...
    • w jaki sposób można zabezpieczyć styropian przed reakcją z papą izolacyjną w izolacji poziomej (nie interesuje mnie folia izolacyjna)
    • Remontujemy stary dom po dziadkach. Będziemy w nim mieszkać razem z bratem mojego ojca. Chcielibyśmy się jakoś skutecznie od niego odgrodzić. Ścianka działowa ma ok 12 cm. Do tego są w niej drzwi przechodnie, które chcielibyśmy zlikwidować. To zbyt mało. Nie stanowi to ochrony przed hałasem. Chcielibyśmy zalepić dziurę po drzwiach i ewentualnie dodatkowo polozyć jakąś warstwę izolacyjną na całej ścianie (izolacja akustyczna). Naczytaliśmy się o szkodliwości wełny mineralnej/wa...
    • Są technologie,które umożliwiają kopiowanie detali przed ich zasłonięciem styropianem przy termorenowacji.Niestety wiele takich detali ginie,a potem przyklejane są standardowe listwy,bonie lub inna taśmówka.
    • Na którymś z forów była dyskusja na temat izolacji tarasu.A może warto temat izolacji poziomej ruszyć.Pamiętacie,przed laty wyłącznie papa na lepik na gorąco.Teraz w związku ze stosowaniem styropianu i nowymi technologiami trochę się zmieniło.
    • Hydroizolacja tarasów,balkonów . Produkty z działu chemia budowlana. Wszystko to w ofercie naszej firmy. Jeżeli ktoś potrzebuje porady, pomocy w doborze odpowiedniego produktu piszcie arda@arda.com.pl
    • Witam, posiadam projekt domu szkieletowego. W ścianie widnieje słup żelbetowy pod podciąg. Obawiam sie kondensacji. Czy taki słup trzeba zaizolować? Jak tak to w jaki sposób? Jakie były by konsekwencje braku izolacji? Dziekuje za każdą odpowiedź.
    • Witam Z remontem mojego mieszkania doszedłem do etapu kiedy należy zastanowić się co i jak na podłogę. Prawdopodobnie wybiorę deskę barlinecką chyba że mi się coś spodoba innego, w każdym razie muszę zgrać wysokość podłogi z płytkami w aneksie kuchennym, gresy mają 8 mm grubości plus jakieś 4-5 na klej to w sumie 13 mm,teraz pytanie ile muszę wylać pod to zaprawy samopoziomującej aby poziom się zgadzał z deską w reszcie pokoju. Deski mają 15 mm plus podkład pod nie. Pytanie co...
    • Ścianka pomalowana czarnym mazidłem Siplast. Napiszcie jaki rodzaj styropianu zastosować. Wysokość ścianki ok. 100. Czy zaczynać od dołu całą płytę, jak nanosić klej itd.
    • Czy ktoś z forumowiczów wie gdzie można kupić kapinos plastikowy do izolacji balkonów, tarasów?
    • w jakich sytuacjach na fundamenty należy nałożyć styropian z podwyższoną odpowrnością na wodę, aqua lub inne rodzaje ? mam na działce raczej piasek, częściowo może pojawić się glina, teren nie jest podmokły (jest to niewielkie wzniesienie) czy jest sens używanie takiego styropianu zamiast zwykłego ? tym bardziej że cena jest dużo wyższa proszę o opinie
    • witam z czego teraz buduje sie piwnice kiedys z cegiel a teraz? pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się