19.10.08, 11:49
zacznie sie jego okres,przymroski juz sa,
ja go podaje przewaznie do miesa peklowanego,
kielbasy,boczku bo tak znam,
ciekawa jestem jak przyprawiacie go w polsce,
i do czego.
Obserwuj wątek
    • martvica Re: Jarmuz 19.10.08, 12:24
      W Polsce jarmuż jest wyłącznie dekoracją, przepisów nie ma, jedyne miejsce gdzie
      go widziałam w sprzedaży to Makro (na targu nie uświadczysz).
      A szkoda, bo zdrowy jest, ma witaminę C i wapń. I uratował mnie od śmierci
      głodowej na studniówce :D
      • dziuunia Re: Jarmuz 19.10.08, 12:28
        Raz widziałam w Auchanie i nawet chciałam kupić ale niestety nie
        raczyli go wklepać do systemu no i w kasie kod się nie wyświetlał.
        Kasjerka się trochę zdziwiła, bo okazało się że tak jest już od paru
        dni, lezy nie wklepany i się psuje niestety. Mieliśmy kiedyś dawno
        jarmuż u babci w ogrodzie ale wtedy nawet nie przyszło mi do głowy
        żeby go używać inaczej niż do ozdabiania talerzy, a podobno bardzo
        smaczny jest, chyba muszę się do Makro wybrać :)
    • Gość: Nika Re: Jarmuz IP: *.icpnet.pl 19.10.08, 13:38
      Moja ciotka miała tego dużo na ogrodzie więc już w dzieciństwie zdarzało mi się
      jadać, nie tylko jako ozdobę talerza.
      Podsmażony, duszony, z czosnkiem, jako dodatek.
      Można dodać boczek, fetę.
      Traktuję podobnie jak szpinak, tzn. część przepisów na szpinak nadaje się dla
      jarmużu. Ale z makaronami nie próbowałam.

      Przy okazji znalazłam dyskusję o jarmużu:

      forum.histmag.org/index.php?topic=3298.msg101314
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka