jest

(595 wyników)
  • jak na razie jestem zachwycona! wspaniala rodzina, piekne miejsce, duzo zwiedzamy. jesli macie pytania co do firmy, szkolenia w NY- pytajcie, chetnie odpowiem i doradze :)
  • witam! jestem mamą 13-miesięcznego chłopczyka. Spodziewamy się drugiego potomka, więc przydałaby się pomoc. Jestęsmy jescze w Polsce, więc mogłybyśmy się poznać tu na miejscu. Opieka dotyczy jednak Niemiec! Ja jestem polką, mój mąż Niemcem. Zaitersowanych proszę o kontakt. Warunki do uzgodnienia.
  • Może Wy wiecie coś na ten temat? Nie wiem gdzie mam się udać (pomijając agencje) Szukam Rodziny(POLSKIEJ BĄDZ MIESZANEJ), która zainteresowana jest Au Pair z Polski W skrocie przedstawie swoją osobę: >Mam 22 lata, mieszkam w Warszawie. >W czerwcu br. ukończyłam studia licencjackie >W okresach wakacyjnych opiekowalam sie dziiewczynkami sąsiadki.Była to dla mnie przyjemność. >Jestem osobą niepalącą, odpowiedzialną bez problemu znajduje wspólny język z dziećmi. ...
  • Czesc,witam wszystkich! Jestem w Londynie dopiero od poniedzialku,pracuje jako au-pair na terenie Polnocnego Londynu(okolica Barnet).Jezeli ktoras z Was mieszka lub pracuje w tej okolicy-dajcie znac ,prosze! Oprocz mojej host-rodzinki nie znam tu nikogo. Jezeli ktoras z Was potrzebuje rady,wsparcia-dajcie znac! Caluje cieplutko i pozdrawiam_Iza
  • Hey witam wszystkich. Mam 17 lat i jestem au pair w czasie wakacji. Mieszkam w slicznym miasteczku Feste Zons kolo Dormagen . Prace mam dosyc latwa, bo tylko 1 dziecko do opieki, ktore jeszcze na dodatek chodzi do przedszkola. Chcialam wam tez polecic agencje, ktora zreszta znalazlam na tym forum www.au- pair.nrw.de. no wiec pracuje srednio 40h, ale to jest w wiekszosci przynajmosc, bo jak inaczej nazwac jazde na rowerze po swietnej niemieckie drodze przez pola. Moja rodzina sklad...
  • chcialam zapytac o Wasze doświadczenia zwiazane z odwiedzinami znajomych, rodziny, chłopaka (te oststnia opcja mnie najbardzij interesuje) gdy mieszkalyscie ze swoja host-rodzinka? Czy byl ktos wtedy u Was, czy hosci nie ieli nic przeciwko, zeby np na pare dni przyjechal do Was chlopak z Polski? Czy moze odwiedziny sie odbyly ale z zamieszkaniem w jakims motelu albo schronisku mlodziezowym? Napiscie o swoich doswadcyeniach na tzm polu.
  • Mam maly problem i licze na to ze mi pomozecie, a przynajmniej cos doradzicie. Od poltora miesiaca jestem au-pair w Niemczech. Jest to pobyt roczny. Trafilam na bardzo mila rodzine. Dzieci tez sa grzeczne i nie sprawiaja zbyt wielkich klopotow. Wydawac by sie moglo wiec, ze wszytko gra. Ale tak nie jest. Po prostu czuje, ze to nie to...Chodzi glownie o miasto. Jest ladne, srednio duze, ale jakos nie ma co za bardzo w nim robic. Bylam na spacerze, pozwiedzalam co sie dalo i juz sie nudze...
  • mieszkam w malym miasteczku, najblizsze wieksze miasta to Offenbach oraz Frankfurt am Main, do ktorych mam jakies 20- 30 min drogi S- Bahnem. zamierzam sie zapisac na kurs jezykowy, ale ze na odpowiedni dla mnie kurs musialabym dojezdzac, potrzebuje bilet. wiem ze rodzinka powinna oplacac koszty dojazdu, ale nie wiem czy powinna dla mnie kupic jakis bilet miesieczny czy dawac mi odliczone pieniadze za kazdym razem jak mam kurs? jak jest u Was? zaznaczam, ze po prostu tego nie wiem i chc...
  • Jestem początkującą aupairką i w te wakacje chciałabym wyjechać. Problem w tym, że nie jadę przez agencję i boję się, aby nie trafić w nieodpowiednie ręce (chociażby agencji towarzyskiej czy coś w tym stylu). Dlatego proszę was o radę, czy doszukiwać się czegoś w poniższym liście, czy może wszystko jest raczej ok. Bardzo mi zależy na opinii!!! Hello , Am really glad to have gotten a positive response from you ....I have you 2 lovely Kids ... a 3yrs old male is name is Timmie ...
  • ... wiza dla Au Pair? Na paru stronach wyczytałam, że trzeba sobie ją załatwić na miejscu w niemieckim konsulacie(?)
  • Chce zostać au pair. Chcialam zapytać czy w procesie kwalifikacji przez rodzine goszczącą wygląd (tj. zdjęcie) odgrywa najważniejszą role? pozdrawiam
  • Czesc dziewczyny! Odkad jestem w Niemczech, czyli od miesiaca wpadam tutaj bardzo rzadko, bo nie mam na nic czasu. Chcialam juz kilka razy wyzalic sie tutaj, ale nie mialam nawet czasu napisac postu. Od miesiaca jestem na Bawarii i w okolicach Würzburga jako aupair - teoretycznie, bo tak naprawde to jestem niewolnica. Przyjechalam tutaj znajac dokladnie swoj plan dnia - co do 15 min. Wiedzialam, ze na poczatku bede musiala pracowac 2 godz dluzej, ale za to mialam dostac wolne dni. ...
  • pewna rodzina z Londynu ona 20 kilku letnia studentka, o nim nie wiem proponowała 60 funtów tygodniowo za opiekę nad trzylatkiem, mały nie chodzi do przedszkola + sobotnie ranki + pranie, sprzątanie jak napisałam jej, że chyba sobie żartuje, ona napisała, że teraz jest u niej au pair "from your country", której płaci 45 funtów!
  • września, albo może ktoś był prędzej i może mi polecić dobre kursy językowe, gdzie pójść, co zobaczyć,gdzie pojechać.Chętnie się spotkam bo we dwie zawsze lepiej wychodzą zakupy, piwka i inne takie:)czekam na porady.
  • naczytałam sie ostatnio na innym forum jakie to biuro jest niedobre, a ja własnie z nimi jade, juz mam prawie wszystko opłacone,wiec szkoda mi tej kasy,wczesniej słyszalam same dobre rzeczy o biurze,wrazenie robia jak najlepsze ale nie wiadomo co potem,przyznam ze troszke sie zmartwilam,co radzicie??
  • a wiec jak wczesniej pisalam, chcialabym jechac jako au-pair do berlina(mialabym tam najblizej, ale z tego co slyszalam, to panuje tam ostra konkurencja i nie wiadomo czy zglosi sie jakas rodzina)lub hamburga(jedzie tam moja kolezanka ze studiow, ale juz teraz a ja chcialabym jechac dopiero w polowie wrzesnia).wydrukowalam sobie papiery od vij, bede do nich dzwonic itp.niestety juz teraz boje sie, ze: -trafie do jakichs psychopatow, ktorzy odbiora mnie z bananem na ustach a potem odda...
  • jestem niedaleko paryza od paru dni i niedawno poznalam polska au pair i jak uslyszalam o jej rodzinie to bylam w szoku-pracuje calymi dniami i nigdy nie wie kiedy konczy,ma jeden dzien wolny czwartek ale nawet wtedy musi odbierac dzieci z przedszkola wiec nie moze sie za daleko ruszyc,mieszka w jakiejs beznadziejnej wsi gdzie w ogole nie ma polaczenia z zadnym miastem,dzieci sa w wieku 4,2,1 miesiac!!!dzieciaki sa strasznie rozwrzeszczane i niewychowane, i za to wszystko dostaje...
  • Jade tam po 20 lutego i ciekawa jestem czy juz tak\m ktos jest albo bedzie ? Dokłądnie w Hochsdorf Assenheim razem zawsze rażniej ?:D
  • Hej ! Mam być operką pradwopodobnie od grudnia w Hamburgu .Jestem zdecydowana na 100% i mam nadzieję że wszystko będzie ok.Jednak mam poważny problem,ponieważ będe w dużym ,a nawet bardzo dużym mieście tzn Hamburgu ,obawiam się czy się tam zaklimatyzuję i czy poradzę sobie z tymi wszystkimi U-Bahn(nami) i S-Bahnn(nami)i tą całą miejską komunikacją,tym bardziej że mam słabą orientację ,jeśli chodzi o duże miasta!!.Mówiąc krótką jestem z małego miasteczka i przeraża mnie fakt,że b...
  • www.iapa.org/Docs/Organisations/Index.html Witam Mam problem Wyciągnęłam papiery z jednego z biur w moim mieście, jestem w trakcie pisania listu do rodzinki, no ale czytając forum postanowiłąm sprawdzić czy to biuro jest w IAPA. No i ...niestety...nie figuruje tam. W zwiazku z tym mam pytanko: czy warto ryzykować? Czy moze poszukać biura, któe widnieje na liście biur zrzeszonych w IAPA. No i jeszcze jedna rzecz , która mnie zdziwiła, czy tylko 11 biur polskich jest w IAPA, wyda...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się