-
Życie jest piękne
Świat mógłby być idealny gdyby nie ludzie ;)
Niestety, tak się stało, ze istniejemy i urozmaicamy sobie nazbyt spokojne i jednokolorowe dni. W tym całym ciągu ludzkiego żywota chadzamy również do pracy. Bo rodzina, bo chleb, bo ruch, bo rozwój, bo kontakt z ludźmi….Bywa, iż w miejscu zarabiania na życie bywa źle
i czujemy się wykorzystywani i niedoceniani. Jak to naprawić? Ktoś powiedział: „chcesz zmienić świat, zmień siebie, wtedy cały świat się zmieniR...
-
Juz drugi kwartał z rzędu premia dla pracowników CAR jest baaaaaardzo opóźniona.
Co robią nasze związki zawodowe?
Od pracowników sie wymaga ale pracodawca od siebieto co?
-
W jednym z postów napisała, że jest prokurentem. Wydaje mi się, że w takiej firmie jaką jest PKO BP S.A. to chyba niemożliwe, aby ktoś z zarządu tutaj się rozpisywał.
Swoja drogą - jeśli to prawda co ona pisze, że u Was wprowadzą "Ocenę 360'", to współczuję dyrektorom - mobberom. To naprawdę działa!
-
Witam
Zacznę od końca może.
To forum jest dla mnie fenomenem.
I już śpieszę z wyjaśnieniami dlaczego.
Cokolwiek zostanie tutaj napisane i nieważne kto zacznie wątek każdy kolejny post dąży do pyskówki.
Zastanawiam się tylko po co ?
Gratuluję
Pozdrawiam
-
Ten wpis to tylko po to by zrównoważyć inny wpis na podobny temat. Exworkerze nie bój się i nie chowaj pod innymi nickami. Miej odwagę głosić swoje poglądy samodzielnie. Nie wstydź się :)
"Zbigniew Jagiełło Menedżerem Roku
2012-06-21, 13:06
Gazeta Bankowa po raz dwudziesty wyłoniła liderów krajowego sektora finansowego. Środowisko bankowców uhonorowało tytułem Bankowego Menedżera Roku 2011 Prezesa PKO Banku Polskiego – Zbigniewa Jagiełło. Jednocześnie bank został wyróżniony...
-
Kienci BZWBK i pracownicy BZWBK nie chcieli PKO BP. O czym to świadczy?
Związkowcy BZ WBK nie chcą PKO BP. Pielgrzymują do NBP.Pracownicy BZ WBK już protestują przeciwko ofercie PKO BP. Ich zdaniem przejęcie BZ WBK przez należącego w połowie do państwa molocha spowoduje ogromne zwolnienia pracowników i likwidowanie oddziałów, a w praktyce - likwidację banku i zaprzepaszczenie jego potencjału. Związkowcy wysłali już kilkanaście dni temu list do premiera Donalda Tuska.
wyborcza.biz/bizn...
-
W kontekście spekulacji o zakupie przez PKO BP Banku Pocztowewgo:
"...
Dla PKO Banku Polskiego wejście z ofertą do ponad 8 tysięcy placówek Poczty Polskiej może być krokiem milowym w podboju naszego rynku. Przez ostatni rok bank aktywnie zabiegał o odświeżenie swojej marki i umocnienie pozycji wśród młodego pokolenia klientów. Odświeżył ofertę, dokonał liftingu placówek i logo, rozpoczął zakrojoną na szeroką skalę kampanię reklamową z Szymonem Majewskim. Działania przyniosły efekt - bank ...
-
Zbliżają się świeta i strach pomyśleć o wydatkach. Z pensji pracowniczej nie wystarcza na bieżące życie i opłaty. W zeszłym roku, Pan Prezes miał gest dla pracowników. Mam nadzieję, że osiągnięte wyniki finansowe pozwolą na dodatkową wypłatę jednorazową. Ale czy z wierzchołka władzy można dostrzec problemy szeregowych pracowników. Mam nadzieję, że tak.
-
co za bzdury się w tym PKO głosi. CAKi przejęły analizę-proces się wydłużył, klienci odchodzili. Teraz jak już się wszystko w miarę unormowało CAR zawładnął i tym rynkiem i tak różowo to nie będzie - planują zmiany organizcyjne, ograniczenie ryzyka czyli więcej negatów. Dopiero Ci biedni sprzedwcy się zdziwią. Jeszcze Caki będą mile wspominać...
-
Czy ktoś wie jaka jest norma operacji kasjerskich przypadająca na 8 godzin pracy kasjera w kasie?
-
Witam Was, byłe już koleżanki i koledzy. Chcę powiedzieć Wam, że aby zmusić pracownika do zwolnienia wystarczy teraz znaleźć na niego odpowiedniego haka a potem zastraszyć i zmusić do podpisania rozwiązania umowy o pracę za wypowiedzeniem stron, bo w innym przypadku zwolnią dyscyplinarnie. Cały proceder odbywa się w atmosferze zastraszenia i niemocy ze strony pracownika. Stosując tego typu metody Bank PKO BP S.A (Korporacja!!) pozbawia pracownika 3 miesięcznych odpraw, prawa do zasiłku i jaki...
-
Witam,
Kilka pytań:
1.Ile osób pracuje w takim Centrum Korporacyjnym (CK)?
2. Jako Doradca komu podlegam?
3. Czy i ilu Klientów mam w portfelu?
4. Premię otrzymuję za sprzedaż poszczególnych produktów czy za dochodowość na swoim portfelu?
5. Ilu Klientów ma Doradca w portfelu?
6. Czy jest podział wśród doradców na tzw. mobilnych i stacjonarnych (tzw. farmerów) czy Doradca mobilny to zarazem Doradca stacjonarny?
7. Jakie są plany? (ile i jakich produktów, ilu klientów pozyskać?
8 Cz...
-
Witam. Czy pracownik PKO jest uprawniony do tego by np. ktoś z mojej rodziny z tym samym nazwiskiem co ja, może podać się np. za moją matkę i dostać login i hasło do mojego konta?
NP. jestem Jan Kowalski przyjdzie Irena Kowalska powie że jest moją matką pokaże dowód osobisty i uzyska owe dane? Jestem pełnoletni i konto jest na mnie założone.
-
Przychodząc dziś do pracy dowiedziałam się, że dyrektorzy placówek
do 12 lipca mieli napisać do ROD-ów, propozycje podwyżek. Ja o tym
fakcie dowiedziałam się od kolegi bo moja Dyr jest od dziś na
urlopie i nie raczyła nas powiadomić. Wiedziała a cała załoga do
dziś nie wie jak i co?? Czy to fair?? Chyba nie... W mieście obok na
cały 30 os oddział podobno tylko 3 os dostały. Żenada... A my nawet
rozmowy nie odbyliśmy z Dyr. Jakaś kpina. Coraz barziej mnie to PKO
rozczarowuje...
-
TEGO WAM WSZYSTKIM ŻYCZĘ ZE SZCZEREGO I OTWARTEGO SERCA
DORADCOM KASJERO-DYSPONENTOM SPECJALISTOM NACZELNIKOM EKSPERTOM DYREKTOROM RADZIE NADZORCZEJ ZARZĄDOWI I PANU PREZESOWI. NAWET PIEROGOWI KTÓREMU WYDAJE SIĘ ŻE JEST TYLKO WREDNY I ZAPOMINA O INNYCH SWOICH PRZYMIOTACH (CÓŻ MOŻE ICH NIE WIDZI)
"NIE ZMIENIĘ ŚWIATA NIE ZMIENIĘ, NIE MAM ŻADNYCH ZŁUDZEŃ...
ALE MOGĘ ZMIENIĆ SIĘ SAM I MOGĘ ZMIENIĆ SIEBIE..." MAM OCZYWIŚCIE CAŁY CZAS WIARĘ W ZMIANY, ALE TO CHYBA NIE TA FIRMA, NIE TEN CZAS I MO...
-
No i pięknie !!!!
Co Wy na nowe zasady MS-ORD a i tego nowego tworu ?
Od 10.2010 to co wprowadzę do "mordki" , ktoś... tam.... będzie sprawdzał czy księgowo to naprawdę jest moje.Nawet Infokred.
Już nie będzie możliwości korzystania z dobroci serca , czyli mam 150 % to dam temu kto nie ma , lub wymieni się na coś innego.
-
Witam. Ostatnio usłyszałam, że w nowym roku ma juz nie być regionów.
Czy będziemy bezpośrednio rozliczani przez Centralę, czy może
zostanie kilka ośrodków,np. Poznań, Wrocław, Warszawa...
Czy ktoś coś wie na ten temat, czy to kolejna plotka ?
Jeśli to prawda, to co będzie z ludźmi, którzy teraz są
koordynatorami ? Przejdą do oddziałów ?
-
Jesteśmy w szoku, jak co kwartał, znowu zwiększono plan w
książeczkach mieszkaniowych, przecież to naprawdę nie jest taki
super produkt ,który by schodził jak ciepłe bułeczki. Każdy jest
załamany, czy o to chodziło Centrali?????? Brak nam już słów,
jesteśmy bezsilni....
Proponuję akcję KROMKA2 - dla nowego prezesa, coś musimy zrobić, kto
jest za??? jeśli tak to w jakiej formie (wzó pisma) i kiedy wysyłka,
pozdrawiam
-
Czy ktoś wie coś o BCG? The Boston Consulting Group. Odkąd pamiętam
ta firma tworzy jedynie słuszne plany strategiczne dla PKO BP SA.
Pojawia się zawsze z nowym Prezesem. Odkurza stare tabelki i tworzy
nowe zgodnie z założeniami Strategii. Kto jest jej włścicielem? Jak
działa?