-
widzieliści ostatni newsletter od prezesa witolda o.? może ktoś wie jak to jest mozliwe że:
po roku intensywnych kampanii,
mnóstwie akcji promocyjnych,
sprzedaży konta z kredytem
wytężonej pracy departamentu w Centrali
milionom premii wypłaconej doradcom za sprzedaż
ilość kont 3q2010 vs 3q2009
SPADŁA o 3 tys sztuk???????????
i BGŻ jest w doborowym towarzystwie PKO BP któremu też spadło bo wszystkim innym sensownym bankom wzrosło że hej!!!!!!!!!!!!!!
zna ktoś odpowie...
-
Czyż to nie wspaniałe??Ludzie wypracowali zakłądane zadania i nie dostaną kasy?
Zarząd = złodzieje!!
Okradli nas z własnych pieniędzy które się nam należały!!
-
Co może grozić najgorszemu doradcy w mikroregionie, który nie wykonuje planów i pisze programy naprawcze??
Nie, nie zwolnienie. Awans na stanowisko kierownicze!!
W związku z nową organizacją, w pewnym oddziale wolny jest etat na menedżera MSP-MIKRO.
Z obserwacji (bo wszystko owiane jest wielką tajemnicą) najprawdopodobniej zostanie nim doradca który przez większośc poprzedniego roku pisał programy naprawcze i jego plan był rozpisany na pozostałych doradców.
Jak nie wybiorą tegoż dora...
-
czytaliście ostatni list prezesa przysłany znienacka po południu?
podobno likwidacja regionów - do 5
likwidacja CK w regionach - tylko uże przedsiębiorstwa i wszystko w warszawy sterowane
mikro i małe msp przechodzi - uwaga trzymajcie się....... do detalu:-))))))))))))
mają być centra biznesowe dla dużego MSP w każdym mieście wojewódzkim - czyli wracamy o podziału gierka
no i zmiany na górze - ekupa z BCG się rozpycha i szepce o ucha holendrom kto jest dobry a kto zły a j.b. w niełasc...
-
Czy zauważyliście zmianę podejścia "góry" do pracowników?Czyżby wytyczne nowej strategii?Po kilku -kilkunastu miesiącach względnego spokoju,znów zaczęło się dręczenie.brrr.Znów się nie chce wstawać i iść do "fabryki".Co się dzieje-ktoś z Was wie?
-
Witam, Przeszłam szereg rozmów kwalifikacyjnych w bgz na stanowisko mikro. Udało się, dostałam ofertę. Ale... mam też pozytywną odpowiedź z innego banku.
Proszę o opinie, charakterystykę tego stanowiska pracy. Jeżeli nie możecie, nie chcecie tutaj, na forum publicznym, proszę o wysłanie do mnie maila.
Interesują mnie Wasze opinie na temat produktów oferowanych przez bank, wynagrodzenia - dotychczas pytano mnie ile chciałabym zarobić, jednak informacji o proponowanym wynagrodzeniu nie otr...
-
A może byśmy trochę się pośmiali z wydarzeń w BGŻ? Może macie coś co
poprawi humor innym pracownikom?
-
Podniesienie skuteczności sprzedażowej zakwalifikowanych do programu
pracowników do poziomu minimum 70% średniej sieci;
Osiąganie minimalnej założonej sprzedaży:
1 ROR/ 1 tydzień/ 1 pracownik
1 karta kredytowa/ 1 tydzień/ 1 pracownik
4 produkty hipoteczne/1 oddział/ 1 miesiąc
Program dedykowany jest do wszystkich pracowników Pionu Bankowości
Detalicznej w oddziałach oraz do Dyrektorów Oddziałów.
Do programu wstępnie zostaną zakwalifikowani pracownicy Pionu
Bankowości Det...
-
czytaliście ostatni mail z telekonferencji o planowanych zmianach naliczania prowizji?
Czy ja dobrze zrozumiałam, ze prowizję pracownik otrzyma w 100% jeżeli w danym miesiącu
otworzy planowaną ilość ror-ów (nie było mowy czy mają spełniać warunki czy nie, a plan na
pracownika ma nakładać bezpośr. przełożony).
Czyli jak "utłucze" się nawet konkretne kwoty gotówki, hipotecznych i karty...to i tak za to nie
zapłacą bo nie ma sie ror-ów ?
-
Witam Koleżanki i Kolegów, za kilka tygodni zaczną się spotkania w regionach o nowej strategi na zbliżające się lata. Pamiętając poprzednie strategie i projekty te nic dobrego nie przyniosą, oprucz zwolnień. Zostaną nam obiecane cuda, tak jak w poprzednich latach. Więcej pracy i odpowiedzialności za nędzne wynagrodzenie.
-
Jak wygląda innych odziałach zamiana doradców na kasjerów i
odwrotnie?
W regionie północnym doradcy musza siedzieć na kasie i i odwrotnie,
to jakas wielka porażka nikt tego nie chce, a dyrekcja zmusza do
zamiany, zeby zwiększyc sprzedaż,ale nic z tego nie wychodzi,
przerażeni doradcy siedza 5 godzin na kasie, a pozostałe godziny
przy biurku.
-
Czy w naszej firmie tylko pracownicy znają znaczenie tych słów? Wymagania
wobec nas i zakresy obowiązków stale rosną. Ceny wszystkiego wokół rosną.
Nawet tabela prowizji i opłat u nas, nie stoi w miejscu. Niezmienne i trwale
takie same są tylko pensje większości z nas. A może się mylę?
-
Jak widzę aktualni pracownicy nawet nie chcą "napluć" na to forum!
Od 31 grudnia ani jednego wpisu....
No i OK!
Ale starzy "pracownicy" pamiętają swoje krzywdy i zniszczenie życia!!! Nie pracuję w tym burdelu już 3 lata, ale pamiętam każde wredne słowo wypowiedziane wobec mnie....
Baaardzo Wam wszystkim współczuję pracy w tym... pożal się Boże... banczku!!!!!
-
Czy coś już wam wiadomo na ten temat? Wiem że będzie nowa siatka płac tzn ustalona górna i dolna granica zarobków.Ci wszyscy którzy są poniżej dolnej dostaną podwyżkę. Burzą sie ci co jej nie dostaną, ale głównie przez to ze ktoś będzie zarabiał na równi z nimi...nasze kochane bgz-towskie społeczeństwo...
-
czy u Was w regionach dyrekcja chodziła po sali między klientami i z usmiechem pytała Was czy już wypełniliscie ankietę? I tak się dziwie że "tylko" 80% zagłosowało po takim "dopingu". Reszta na urlopach była czy jak?
W naszym regionie przy poprzednim badaniu bylismy na jednym z ostatnich miejsc więc jest parcie na poprawę wyników - rozmiecie - stoimy nad przepaścią i zaraz wykonamy wielki krok do przodu ;-) Coś czuję że jak teraz są połączone regiony to siła niezadowolonych z tych zredukow...
-
kim jest tajemniczy "2hopis" oznaczony jako właściciel forum - czy ktoś z użytkowników poprzedniego forum wie o co chodzi?
-
Mam pytanie. Czy w naszym banku działają związki zawodowe? Czy robią coś poza
organizowaniem rajdów rowerowych? Czy działają tak jak im statut nakazuje w
interesie pracowników? Nawet członkowie w oddziałach nie potrafią odpowiedzieć
na to pytanie.
-
gorąco - za oknem ze 40 na słońcu w pokoju pewnie 45 ale u nas w regionie wschodnim jakoś jeszcze nie wpadli żeby kupic wodę pracownikom - pewnie czekają na ochłodzenie bo przecież procedury muszą trwać - i tak to wszyskie te piramidelne departameny rozkraczają się jak trzeba wykonać prostą czynność
nie na darmo jest komórka ds. jakości - tyle tylko że jakość często zmienia się w jakoś
a jak tam u was w regionach - kupili juz kranówkę po 0,5zł za 2 litry?
-
Witam!
Chciałbym poznać opinie jak wygląda praca doradcy msp (w tym również mikro)w
tym banku. Pracuję na takim stanowisku i widzę, że doradca klienta
instytucjonalnego to najgorsze stanowisko (tzw. wash & go) czyli robimy
wszystko i g... z tego mamy. Jak to wygląda w innych oddziałach, bo u mnie
tak, że za wszystko odpowiada doradca