Forum   jest

jest

(45 wyników)
  • Witam wszystich! Chętnie podejmę pracę dodatkową jako pilot do Niemiec. Uwaga! Nie mam uprawnień pilota/rezydenta/przewodnika. Jeżeli jednak komuś to nie przeszkadza, to znam dobrze Monachium i Regensburg. Mogłabym pilotować grupę po Bawarii - spędziłam tam w sumie ok. 7 miesięcy i dużo podróżowałam. Poza tym znam dobrze Erfurt, Weimar, Eisenach i Las Turyński. Płynnie niemiecki. Kasia, 28 lat, Łódź
  • Witajcie ,tak się dzisiaj zastanawiam czy jesli zacznie się pracę pilota wycieczek,rezydenta,zacznie się podróżować po wielu wspaniałych miejscach Świata,poznawać coraz to ciekawszych ludzi,.. To czy da się ,któregoś dnia przestać wykonywać ta pracę i zmienić ją na jakąś inną ,która zmusza do siedzenia za biurkiem,do pracy o wiele bardziej przewidywalnej a co za tym idzie może i mniej ciekawej..czy da się duszy powiedzieć nie tęsknij...za morzem za miejscami odległymi ,za ludżmi...
  • Witam. Chciałabym przekazać informację o jednym z nieuczciwych biur podróży, które nie płacą za wykonaną pracę. Jestem pilotem i rezydentką już od kilku lat i w październiku otrzymałam propozycję pilotażu wycieczki objazdowej po Turcji z biurem podróży Filiz tour z siedzibą w Warszawie. Pomimo braku możliwości legalnego zatrudnienia (bo właściciel nie chciał „tracić” dodatkowo pieniędzy, a w przypadku kontroli miałam udawać turystkę) zdecydowałam się na to zlecenie (mój dotychc...
  • Witam. Pracowalam przez 5 miesiecy dla jednego z dużych Polskich biur podróży jako rezydent. Pewnego dnia do biura przyszla kontrola i okazalo sie, że rezydenci nie maja pozwolenia na prace( chociaż posiadamy dokumenty mówiace o tym, że nasze Polskie biuro podpisalo umowe z biurem na terenie kraju w którym przeywaliśmy)i deportowano nas z tego kraju. Teraz Polskie biuro umywa rece, my mamy zakaz wiazdy do tego kraju, brak pieniedzy i pomocy z Polski. Co można w takim wypadku zr...
  • Proszę mi powiedzieć tytuły dobrych książek ,albo stron internetowych, jakiś artykułów na temat zwyczajów, obyczajów w Turcji - poczynając od 13 wieku do współczesności. Jak oni żyli Ci mieszkańcy , jak wyglądało ich życie tak na co dzień. Kurde , żeby tak dostęp do jakichś tureckich kronik, opowiadań.Znam Turcję ,ale chcę poszerzyć swoją wiedzę.Z góry dziękuje
  • Wezyr już rozpoczął rekrutacje na sezon 2010 :) Powodzenia
  • Hej, zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną do triady. Chciałabym się zorientować jak wygląda współpraca z tym biurem jeśli chodzi o pilotaż i rezydenturę, jakie są stawki i czego mogę się spodziewać na rozmowie kwalifikacyjnej. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam martita
  • Proszę o rzetelne wypowiedzi na temat pracy rezydenta dla Wezyra, (najlepiej osoby z doświadczeniem w tym temacie). Dużo złego zostało powiedziane na temat tej firmy, dlatego wolałabym, żeby wypowiadały się osoby, które pracowały dla tego biura (lub pracują), a nie tylko takie, które słyszały coś na ten temat (chyba, że mają informacje od b. bliskiej osoby, "z pierwszej ręki"). W tym roku lecę z tym biurem, więc spragniona jestem wszelkich informacji na temat tej pracy (oczywiście wszys...
  • Czy ktoś wybiera się na sezon 2009 z Wezyrem? A konkretnie czy wylatuje w kwietniu?
  • Witam :) Zwracam sie z pytaniem czy moze juz ktos wyjezdza z Wezyr'a do Turcji w tym roku (kwiecien)jako rezydent? Pozdrawiam, m.
  • Czy ktoś pracował dla tej firmy jako rezydent?? Może ktoś wie jak wygląda praca dla nich, jak biuro traktuje swoich pracowników?
  • Mam pytanie, czy trzeba mieć jakieś specjalne uprawnienia na rezydenta. Wiem iż trzeba znać docelowy kraj, mentalność i język. Jednak przeważnie piloci wycieczek są rezydentami. Niemniej jednak spotkałam się z ogłoszeniem naboru chętnych na kurs rezydenta. Może mi to ktoś wyjaśnić. Dzięki
  • Czy ktos ma jakies info odnosnie terminow i miast,w ktorym odbeda sie egzaminy z j.angielskiego dla pilotów?
  • Zainteresowanych proszę o kontakt na adres gazetowy. Pozdrawiam
  • Witam wszystkich. Proszę powiedzcie mi ja to jest z tym ubezpieczeniem oc z tytułu wykonywanego zawodu. Byłem już i w PZU i w Warcie - powiedziano mi że nie ma możliwości ubezpieczenia oc pilota- rezydenta ze wzgledu na to że mam umowe o prace a nie prowadzę działalności własnej. Natomiast wszędzie czytam że pilot- rezydent powinien sobie zalatwić te oc. Ubezpieczyciele mówili że to touroperator ma oc i odpowiada. NNW i KL to mi pracodawca opłaca. I teraz nie wiem w końcu jak to j...
  • cześć. Kochani mam wielki dylemat i nie potrafię sam zdecydować. Z którym touroperatorem waszym zdaniem lepiej podjąć współprace: raibow czy ecco? Pozdrawiam
  • Proszę o opinie dot.pracy jako rezydent w Selectours i w Wezyrze.Co wybrać? Będę wdzięczna za wszystkie rady i sugestie od osób które pracowały w tych biurach podróży jako rezydenci.Dziękuję!
  • Oasis Tours szuka rezydentów i tak jest co roku, zatrudniają nowe osoby bez doświadczenia i obiecują złote góry. Mają bardzo niskie płace, ale zawsze obiecują różnego rodzaju profity, ktore na miejscu okazują sie fikcją. Dobre dla studentów i bezrobotnych. Pozdrawiam
  • Czy jest tu może ktoś, kto pracował na tege biura? Obługuje ono polskich turystów w Turcji dla takich biur jak Triada i Exim tours. Jeśli tak... byłabym wdzięczna za opinie o pracy dla nich. pozdrawiam Asia
  • Witam:) dostałam zaproszenie na rozmowę do Rainbow Tours..Ktoś ma jakieś doświadczenia jako rezydent z tym biurem? Dzięki za wszelkie informacje;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się