kalmar

(6 wyników)
  • Proponuję stworzenie listy miejsc (lokali, grilowni ryb na świeżym powietrzu itp.) ze smacznym jedzeniem w Dalmacji. Oczywiście znalezienie drogiej restauracji z pysznymi posiłkami nie powinno nastręczać specjalnych trudności, dlatego skupmy się na tanich "klimatycznych" miejscach, które Was pozytywnie zaskoczyły. Wpisujmy namiary na lokal i specjał, który nam zasmakował wraz z jego ceną. Na dobry początek rybki z kutra polecane niedawno na innym forum: W Tucepi tuz przy p...
  • Cześć obiło mi się o uszy że w Croatii tańsze są owoce morza od schabowych karkowych itp-czy to prawda??.Wybieram się pod namiot i zastanawiam się jakie dania można by przygotować z frutti di mare.Uwielbiam owoce morza-w Polsce jadam pizze tylko z nimi,lubie krewetki smażone w maśle czosnkowym,albo w omlecie.Może macie jakieś doświadczenia z tym związane i macie jakieś fajne pomysły na pożywne obiadki ala frutti di mare...Pozdr600
  • Już za tydzień będę zwiedzać i zapewne zachycać się Chorawcją:) Proszę o wasze sugestie co do wina, jakie polecacie. Piwo dobre? Aha no i gdzie smacznie zjeść w Dubrowiku, Splicie czy Trogirze, oprócz restauracji? Nie chciałabym skończyć z kebabem w łapce;) A spróbować kuchni regionalnej. Ostatnie pytanko, co brac ze sobą: Euro czy Kuny? Dzięki ogromne
  • Czy ktos z Was zna jakis fajny, dobry przepis na malze z grilla? Lub inne chorwackie specjaly kupione na targeu np. w takim Omisu? Najlepiej z grilla. Te malze to sok z cytryny i nic wiecej i juz? czy cos z nimi jeszcze trzeba zrobic?
  • Czy są jakieś chorwackie potrawy warte spróbowania?
  • O 22.oo wróciłem z Chorwacji. Byłem autem w Splicie, Omisiu, Dubrowniku, na J. Plitwickich. Służę informacjami na ich temat i ciekawostkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się