Dodaj do ulubionych

Rezerwacje :)

10.03.18, 10:26
Według doniesień chorwackich mediów na chwile obecna miejsca w hotelach zarezerwowane, apartamenty pewnie jeszcze dostepne ale w tym roku moze byc naprawde problem z wyjazdem w ciemno...male apartamenty tez juz w wiekszosci porezerwowane....spieszcie sie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ad Re: Rezerwacje :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.18, 12:07
      Spieszymy się bardzo, sam zaraz zarezerwuje naraz kilka hoteli i apartamentów na całe lato. Tobie mogę doradzić szybko "lecieć" na zakupy ,kupować co leci, bo jutro niedziela bez handlu.
      • olga400 Re: Rezerwacje :) 10.03.18, 12:18
        To wspolczuje Wam bardzo naprawde :) czego jeszcze Wam zabronia oprocz zakupow w niedziele ?? hahahhaha
        • olga400 Re: Rezerwacje :) 10.03.18, 12:19
          Hoteli nie rezerwuj bo juz zajete :)
          • wislok1 Re: Rezerwacje :) 10.03.18, 16:11
            Wszystkie ???
            Nawet te ekstremalnie drogie, z ***** ????
            • olga400 Re: Rezerwacje :) 10.03.18, 19:03
              Podobno miejsc w hotelach brak...ale jaka prawda pieron wie
              • wislok1 Re: Rezerwacje :) 10.03.18, 21:00
                Wolne miejsca zawsze sa
                Wszystko jest kwestia ceny

Tansze i jednoczesnie jakosciowo dobre hotele faktycznie moga juz byc w przeszlo 90% zarezerwowane
                • wislok1 Re: Rezerwacje :) 10.03.18, 21:04
                  Ale te drogie hotele maja takie ceny, ze zarobia sporo nawetprzy oblozeniu 70%
                  • olga400 Re: Rezerwacje :) 10.03.18, 21:14
                    Nie znam sie na hotelach :) wiadomo ze kazdy szuka jak najtaniej...z tym ze wymagania rosna i ceny rowniez czego niektorzy nie rozumieja :)
                    • wislok1 Re: Rezerwacje :) 11.03.18, 16:19
                      Nie kazdy szuka jak najtaniej
                      Przewaznie niska cena ma ogromna role, ale sa tez tacy ktorych stac zaplacic sporo...
                      I takich turystow jest coraz wiecej w Chorwacji
                      • olga400 Re: Rezerwacje :) 11.03.18, 18:45
                        Ja nie sprawdzam jak jest u innych ale widze jak jest u nas....ciagle ludzi odsylamy z kwitkiem...a jest marzec...ale co mnie dziwi to rezerwacje poprzez te portale na ktorych placi sie noooo ladne set euro wiecej. Ale z drugiej strony to najlatwiejszy sposob chyba
                        • wislok1 Re: Rezerwacje :) 12.03.18, 17:01
                          Jak ktos chce szybko zarezerwowac i ma pieniadze, to krzysta z takich portali

Ja tez korzystam, jesli chodzi o pobyty krotkie, 1 noc, 2noce

Przy dluzszych pobytach to sie nie oplaca,
                          po booking i inne portale nie daja rabatow przy pobytach na tydzien i dluzej
                          • olga400 Re: Rezerwacje :) 12.03.18, 19:39
                            No rabaty to jedno, prowizja to drugie, z wlascicielem zawsze mozna ponegocjowac :) poza tym kurde nawet novasol oglasza sie na bookingu...swiat sie konczy
                            • wislok1 Re: Rezerwacje :) 12.03.18, 22:01
                              Wlasciciel,ktory zglasza obiekt do booking, placi mu prowizje, godzi sie na turystow jednodniowych powodujacych "dziury"w kalendarzu i nie ma z czego dawac rabatow

A ha
                              Przejrzalem oferty niemieckich biur podrozy i nie jest az tak, zeby zabraklo juz wolnych miejsc w Chorwacji,nawet w tanszych hotelach
                              Ale ceny wyrownaly do tych we Wloszech
        • wislok1 Re: Rezerwacje :) 10.03.18, 16:10
          Teraz takie obyczaje nastaly w PL
          Jak zabronia podrozy Polakom do Chorwacji, to bedzie mniej rezerwacji i mniej tloczniej
        • jan003 Re: Rezerwacje :) 13.03.18, 10:19
          olga400 napisała:

> To wspolczuje Wam bardzo naprawde :) czego jeszcze Wam zabronia oprocz zakupow
          > w niedziele ?? hahahhaha

Jak już coś piszesz to pamiętaj że laska to nie to samo co łaska.Spiesz się ty posprzątać ten syf i bród,no i się umyj.
          • olga400 Re: Rezerwacje :) 13.03.18, 20:45
            Jan a Ciebie to rodzice nie kochali :) boszzz jakim trzeba byc zakompleksionym Januszem :)
    • grekan Re: Rezerwacje :) 11.03.18, 13:41
      ..dla ciekawosci sprawdzilem na Travelrepublic.com
      Duzo ofert, pierwsza z brzegu: apartament Vodice 2 tygodnie, 01-15.07.18 dla 2os. ok. 2500zl.
    • aguar Re: Rezerwacje :) 12.03.18, 13:13
      Jaja sobie robisz! Ja rezerwowałam tydzień temu. Oczywiście, spora część już zarezerwowana, ale na bookingu i airbnb było jeszcze całkiem sporo wolnych apartamentów, miałam z czego wybierać.
      • olga400 Re: Rezerwacje :) 12.03.18, 13:47
        No wlasnie na bookingu :)
        • olga400 Re: Rezerwacje :) 12.03.18, 13:49
          Średnio jakies 20 euro za dobę wiecej niz normalnie przy malych tzn 2os apartamentach :)
          • jan003 Re: Rezerwacje :) 13.03.18, 10:10
            Polaczkowo jak zawsze panikuje,w niedziele sklep zamknięty to w sobote zapasy żarcia jak na wojnę lub jak sklepy zamknięte miały byc dwa tygodnie.Najlepiej już rezerwujcie na 2022r bo może już nic nie być.Jeden członek coś napisze i wielkie poruszenie .O ja nieszczesliwy trzeba rezerwować bo nas wyprzedzą i gdzie pojedziemy autem ,więcej betonu już nie ma.Żenuła.
            • wislok1 Re: Rezerwacje :) 13.03.18, 21:57
              Strasznie prowokujesz...
              Bez sensu...
              • olga400 Re: Rezerwacje :) 14.03.18, 12:49
                Taki ot gazetowy wycierusek :) nudne ma zycie :)
                • jan003 Re: Rezerwacje :) 14.03.18, 16:06
                  olga400 napisała:

> Taki ot gazetowy wycierusek :) nudne ma zycie :)

No lepiej być straszącym o braku miejsc biduskiem
                  • stavros2002 Re: Rezerwacje :) 19.03.18, 12:35
                    Faktem jest, że z roku na rok ceny rosną, a rezerwację kwatery w fajnym miejscu i w dobrym standardzie trzeba robić coraz wcześniej. Mowa oczywiście o wysokim sezonie.

Widzę to z własnego doświadczenia i kilku wyjazdów do Chorwacji na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat.

Duzo osób jeździ co rok czy dwa w to samo miejsce, a kiedy tam nie jadą polecają miejscówkę znajomym albo rodzinie. I dlatego wiek fajnych kwater wypada z obiegu i nie reklamuje się bo mają stałą i pewna klientelę. Ja wolę odwiedzać różne miejsca, więc niestety muszę polegać albo na rekomendacjach znajomych albo szukać samodzielnie.

W tym roku za zaplanowaliśmy Korcule i okolice Primostenu w 2 połowie sierpnia i wysyłając na początku stycznia kilkadziesiąt maili większość odpowiedzi była negatywna. Tym trudniej, że jedziemy ze znajomymi i potrzebowaliśmy 2 apartamentów bliisko siebie. Fartem znaleźliśmy w Prizbie, bo ktoś musiał odwołać rezerwację zrobiona jeszcze jesienią. Primosten mamy z polecenia od rodziny znajomych.

Czytam sobie twój w wpisy w wątkach turystycznych, mało merytoryki za to dużo szydery. Podejrzewam że twoje doświadczenia wakacyjne to Bułgaria z rodzicami i podróż życia do Hurghady.

• wislok1 Re: Rezerwacje :) 21.03.18, 18:02
                      Sama prawda

Tylko sie pod wszystkim podpisac
                      • olga400 Re: Rezerwacje :) 21.03.18, 19:43
                        Kazdy wybiera dla siebie co mu pasuje, ja sobie nie wyobrazam kempingu z 6 dzieci...

Co do koców to tak tak widuje czesto na naszej plazy...leza caly dzien i czekaja az plazowicze wróca z bumboksem i piwami :)
                        • wislok1 Re: Rezerwacje :) 21.03.18, 22:55
                          Znajomy zawsze spedza wczasy w Chorwacji w kempingach z rodzina, ale lojalnie informuje, ze najpierw trzeba sporo zainwestowac ( namiot, wyposazenie dodatkowe ), liczyc sie z tym, ze auto jest maksymalnie obladowane, a potem trzeba to po prostu kochac....

Co do rzeczy zostawianych na noc na plazy, to jestem tego wielkim przeciwnikiem i po prosu jest to okropne smiecenie !!!!
                          Koce wygladaja okropnie opsikane przez zwierzaki i podeptane przez innych turystow
                          Poza tym plaza tonie jest wlasnosc kocowego turysty i jej wlasciciele maja pelneprawo koce po prostu z plazy usunac za jej smiecenie
                        • hepik1 Re: Rezerwacje :) 22.03.18, 06:56
                          Prawdziwym problemem raczej nie koce zostawione w ciągu dnia tylko tony materacy dmuchanych czy mat,które zostaja po sezonie.Materac czy mata to koszt 20-30 złotych i wielu ludziom po prostu się nie chce i tachac do swojej ojczyzny.
                          • olga400 Re: Rezerwacje :) 22.03.18, 10:23
                            Nie zauwazylam walajacych sie mat czy innych dmuchańców to musze przyznac :) ale zawsze mnie zastanawia taszczenie tych wielorybow dmuchanych na ktore i tak wspiac sie nikt nie umie czy innych flamingow i tych pompek hałasujących....kurde od razu widac ze Polacy no chocby nie wiem co poznac mozna od razu :)
                            • kolpik124 Re: Rezerwacje :) 22.03.18, 16:45
                              Polacy? Ostatnio w Zivogoscach tonami gadżetów plazowych i wrzaskiem wyróżnialy się rodziny czeskie.
                            • wislok1 Re: Rezerwacje :) 22.03.18, 17:00
                              Wielu wozi to z Polski, choc w Chorwacji sa w tej samej cenie...
                              No, ale jak niektorzy woza ziemniaki i zajmujace mnostwo miejsca cale zgrzewki wody mineralnej....
                              • olga400 Re: Rezerwacje :) 22.03.18, 19:52
                                No ja mieszkam w Kasteli wiec tutaj sami Polacy :)
                                • Gość: ursu Re: Rezerwacje :) IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.18, 08:00
                                  olga400 22.03.18, 19:52
                                  s10.ifotos.pl/img/1png_qneqawp.pngPS
                                  Ola, toplo vas pozdravljam.
                                  • Gość: ursu Re: Rezerwacje :) IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.18, 08:08
                                    olga400 22.03.18, 19:52 napisał(a)

s2.ifotos.pl/img/1png_qneqawh.png
                                    PS
                                    Ola, toplo vas pozdravljam.
                                    • olga400 Re: Rezerwacje :) 23.03.18, 10:06
                                      Hvala lijepa :)
                                      • Gość: ursu Re: Rezerwacje :) IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.18, 15:15
                                        OK !
                                        Ola za kilka miesięcy będziemy przejeżdżać obok Ciebie...???

tinyurl.com/ybzo9k32
                                        PS
                                        Peloponez nas nęci...
                    • hepik1 Re: Rezerwacje :) 01.04.18, 18:38
                      Ja tam nie jestem przekonany do tych rosnących cen.Juz nie z wlasnego doświadczenia ale kolegi.Po raz czwarty jedzie do Omisza(takie zboczenie,apartamenty w górnej części miasteczka czyli daleko od plaży) ale po raz czwarty placi za studio dla 2 osob z aneksem kuchennym te same 40 euro po raz czwarty.
    • tol8 Re: Rezerwacje :) 21.03.18, 15:13
      Polecam campingi i noclegi tuż przy plaży. W tym roku płacimy 25€ za dobę na cudnym małym campie w dzikiej głuszy. 15 noclegów to koszt koło 1500zł. Winiety i paliwo 1250zł (koszt zeszłoroczny). Taniej i przyjemniej niż w apartmanach, z których trzeba wszystko nosić na plażę. My nasze parasole i koce rozkładamy na plaży przed namiotem i nie ruszamy tego przez całe dwa tygodnie. Żadnego tachania toreb, wracania z majdanem na obiad itp. Jeździmy zwiedzać, jeść obiady, a wszystko leży na plaży i czeka na wieczorną kąpiel w morzu.
      • wislok1 Re: Rezerwacje :) 21.03.18, 16:55
        Parasole ok, ale koce po 2 tygodniach caly czas na plazy, dzien i noc, sa w strasznym stanie

Kiedys liczylem koszt kempingu i wcale nie wychodzi tak tanio, jak sie policzy wszystkie koszty....
        Czasem wiecej niz apartament, a kompfort bez porownania na korzysc apartamentu
        • Gość: Majka Re: Rezerwacje :) IP: *.play-internet.pl 31.03.18, 19:10
          Bez przesady. :)
          Patrzę teraz na Travelist ( często korzystam szukając pobytu w Polsce )
          Mają jeszcze sporo ofert do Chorwacji. Różne standardy / ceny, najczęściej z dwoma posiłkami. Można jeszcze spokojnie ,, upolować,, całkiem fajną ofertę w atrakcyjnej cenie.
          • stavros2002 Re: Rezerwacje :) 31.03.18, 21:16
            90% o ile nie więcej jedzie indywidualnie, nie do hoteli
            • Gość: Majka Re: Rezerwacje :) IP: *.play-internet.pl 31.03.18, 23:49
              Autorka wątku napisała, że hotele mają pełne obłożenie. Natomiast biura podróży mają jeszcze trochę ofert ( fakt, ze są to juz resztki i ceny powalają ) tak samo jak wyżej wymieniony przeze mnie Trsvelist. Apartament dwa dni temu koleżanka rezerwowala przez booking w całkiem przyzwoitej cenie, i ż tego co mówiła byl i jeszcze w czym wybierać.
              Na pewno większość osób, które wybierają Chorwację jajo kierunek wakacyjny, decyduje się na samodzielny apartament, ale napewno nie ponad 90 %. Gdyby tak było to chorwackie hotele swieciły by pustkami, a właściciele tych hoteli zamykali by je jeden po drugim, a tego co wiem to całkiem dobrze prosperują. Ostatnio jak bylam w CRO to okoliczne hotele tetniły życiem. Widac było, ze nie narzekają na brak gości. Faktem jest jednak też to, że hoteli jest znacznie mniej niż apartamentów.
              Nie każdy jednak lubi odpoczywać w wynajętym pokoju / mieszkaniu, ale też nie każdy lubi w hotelu. Są gusta i guściki :)
              • wislok1 Re: Rezerwacje :) 01.04.18, 15:05
                Kiedys czytalem, ze tylko okolo polowa turystow w Chorwacji spi w apartamentach, za to prawie jedna trzecia na kempingach
                Resza to hotele i hostele
                Obserwujac pelne wsezonie kempingi i ich spora liczbe to musi byc prawda
                Zapewne turysci z Polski glowie wybieraja apartamenty

Kazda opcja ma swoje plusy i minusy, wiadomo
                • hepik1 Re: Rezerwacje :) 01.04.18, 18:42
                  Szczegółowe statystyki co do sztuki sa na stronach chorwackiej izby turystycznej czy ministerstwa turizmu.
                  • olga400 Re: Rezerwacje :) 01.04.18, 20:36
                    Napisalam to co podaje radio, sama nie wiem jak jest...w hotelach wiadomo w wiekszosci zorganizowane wycieczki i co bogatsi i lubiacy tłok...co do cen to jedne apartamenty drozeja inne stoja w miejscu...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka