kalorii

(13 wyniki)
  • Te odpowiedzi to jakaś kpina? Kto to robił?
  • Witam serdecznie!!! Od 3 tygodni wzięłam się za siebie pełną parą...Kupiłam karnet na siłownię i codziennie przez 2 godziny korzystam z bieżni, orbitreka, na niskim obc. z atlasa. ZAuważyłam, że kiedy stosuję dietę ściśle 1000 kcal, nie jem pieczywa, ryżu, makaronu i ziemniaków- mam mniejszą wydajnośc na siłowni przez co tez spalam nawet 2 razy mniej kalorii! Nie mam siły! Kiedy na śniadanie zjem kromkę z szynką i z serem, na obiad 1 ziemniak mięo, surówkę i popołudniu jogur...
  • Dlaczego wciaz wszyscy skupiaja sie na wartosci kalorycznej produktow? Ona naprawde nie ma znaczenia, bo najczesniej produkty typu light, ktore maja niby mniej kalorii, zawieraja mnostwo innych szkodliwych skladnikow, a dodatkowo sa to zwykle produkty o obnizonej zawartosci tluszczu, jendak zawierajace cukier, ktory ma o wiele wiekszy wplyw na wage... W ciagu ostatnich ostatnich kilkudziesieciu lat dzienne spozycie kalorii spadlo o kilkadziesiat procent, a ilosc ludzi otylych jednoczesnie wzr...
  • Jasne, jasne :/ tylko dlaczego niektórzy po ćwiczeniach są grubsi niż przed??? Kto odpowie ten jest mistrz :D lepszy sposób na formę, nie jeść :D a potem tylko zdrowa diata :D i zamiast windy schody, zamiast auta :D spacer do pracy :D (nie mówię po pracy bo sił brak :P) no i oczywiście dobry humor z dystansem do siebie :D a te wszystkie ćwiczenia bez lustra :P i tak cię wyśmieją nawet przy joggingu :)
  • Witam. W wieku 18 lat mialam operacje usuniecia tarczycy. Nigdy nie bylam za chuda, taka normalna. Lekarz powiedzial, ze mialam nadczynnosc i ze kiedys przejdzie ona w niedoczynnosc. Przez ostatnie 3 lata przytylam 22 kilo. Przytylam tak powoli i jakies diety, cwiczenia nie pomagaly. Teraz po raz ktorys podejmuje decyzje o odchudzaniu. Jestem na diecie 1000 kalorii, duzo spaceruja i nic. Nie moge schudnac. Czy juz zawsze bede gruba? Czy niedoczynnosc oznacza automatycznie pulchnac, okra...
  • chcę przytyć. zasugerowano mi dietę 3000 kalorii. zastanawiam się, ile procent z tego powinno przypaść na śniadanie... czy 500 kalorii bedzie za duzo, jak na pierwszy posilek???
  • Witam, mam pytanko, a więc nie chce jakoś drastycznie schudnąć,jakieś 2 kg ewentualnie utrzymywać te wagę, czyli chcę się zdrowo odżywiać, po prostu nie utyć.Obecnie waże 52 kilo przy 162.I tu pojawia sie problem, ponieważ nie wiem jak sie odżywiać.Pracuje od 8 do 16ej.Moje przykładowe menu: 7:30 śniadanie- 2 kanapki z jajkiem i chuda wędliną z chlebem razowym. 10:30 w pracy serek wiejski 13:00 w pracy jogurt z płatkami 15:00 w pracy jabłko 17:00 w domu jakaś zupa, albo sałatka, sur...
  • od 2 lat jem ok. 1000kcal. z 66kg schudlam do 52-53kg. ale ostatnio zdazylo mi sie kilka razy zjesc ok 1500kcal w tym slodycze i waga spadla do 51kg. czy to mozliwe ze jedzac wiecej jeszcze schudlam???
  • Alkohol(17)

"Po wypiciu kilku piw czy drinków może okazać się, że wypiło się morze kalorii." - zgadza sie, bo w morzu zbyt wielu kalorii nie ma.
  • robilam wczoraj badania krwi ma wyniki wszystkie na pograniczu najnizszej normy, prosze porade , przepisany ma hemofer, biore tabletki antykoncepcyjne , ostano licze kalorie bo przybralam na wadze , co robic na zwiekszenie krwinek czeronych ?
  • mam pytanie w zwaizku z braniem pigulek do dziewczyn , ktore juz troche je zazywaja.kiedy zaczelam je brac, zauwazylam u siebie objawy opuchniecia, powiekszyl mi sie brzuch( w dolnej czesci,czyli typowo hormonalnie) oraz ramiona i biodra. nie wiem co robic.
  • witam was dziewczyny,mam takie pytanie czy slyszalyscie o takiej diecie ze codziennnie przed snem zjesc jajko na twardo i podobno sie chudnie.ktos ostatnio mi o takim czyms powiedzial.slyszalyscie moze lub wyprobowalyscie?ja tak przyznam sie ze nie ale czy to tak latwo by sie schudlo?dziwne
  • Mam pytanie, bo nigdzie nie mogę znalezc jednoznacznej informacji: CZY BUŁKA GRAHAMKA TO TO SAMO CO BUŁKA PEŁNOZIARNISTA? tzn, czy jest pieczona z mąki nieoczyszczonej, czy to jest poprostu mąka o nazwie graham, ktora nie ma nic wspólnego z mąką z pełnego przemiału? I czy, jeśli na codzień trzymam się z dala od białego pieczywa, to czy mogę jeść grahamki, czy lepiej z nich też zrezygnować??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się